En mannlig student snakker med en kvinnelig rådgiver på Karrieresenteret.

Mette Lise Martinsen, karriereveileder hos Karrieresenteret, kan fortelle at de har fem karriereveiledere tilgjengelig for veiledning – hele dagen.

– Det er viktig at vi nå ikke mister motet, men heller fokuserer på mulighetene der ute, sier Mette Lise.

Veiledningene vil nå foregå digitalt, over Skype eller Zoom. Karrieresenteret tilbyr blant annet karriereveiledning, hjelp med CV og søknad, intervjutrening, tips til videreutdanning og jobber med praksis. I tillegg bidrar de også gjerne med en hyggelig samtale for å hjelpe deg med motivasjonen.

Vil du vite mer om jobbmulighetene dine?

Fortsett å søke jobb

I et arbeidsmarked som ble snudd på hodet over natta er det vanskelig å vite hva man bør gjøre, enten man nyutdannet og i startgropen for karrieren eller på utkikk etter en deltidsjobb. Mette Lise anbefaler at man fortsetter å søke jobb gjennom denne perioden, men at man kanskje må tenke litt mer utenfor boksen. 

Selv om mange arbeidsplasser er satt på pause, ser man store behov hos andre.

– Fortsett å søke jobb! Det viser at du har litt tæl i deg, oppfordrer hun. 

Hun forteller at selv om det er unntakstilstander nå, planlegger mange bedrifter allerede hvordan de skal håndtere det når krisen er over. Da er det fint å ligge øverst i søknadsbunken.

Se mulighetene

Mette Lise er positiv og anbefaler at man ser etter mulighetene som dukker opp. Selv om mange bedrifter har satt en del arbeidsplasser på pause, ser man store behov for mer arbeidskraft hos andre. Lager, logistikk, helse og dagligvare trenger folk nå. Det samme gjelder teknologi. Karrieresenteret forteller at de har studenter som har hatt jobbintervjuer også denne uka.

– Fokuser på mulighetene, det finnes stillinger der ute, sier Mette Lise beroligende.

Vårt formål er å spre litt håp og glede i en ellers vanskelig situasjon. 

Hun anbefaler å bruke rekrutteringsselskap, søke bredere enn hva man kanskje ellers hadde gjort, og anbefaler også internships og vikariater. Kanskje har man også muligheten til å melde seg frivillig? I tillegg er det viktig å benytte seg av sosiale medier, spesielt LinkedIn. 

– I en periode hvor det kan bli vanskelig med fast ansettelse er dette gode muligheter for å få en fot innenfor og knytte kontakter.

Benytt deg av Karrieresenteret

Mette Lise oppfordrer alle studenter til å få en oppstartssamtale med karriereveilederne på Karrieresenteret. De er mer tilgjengelige enn noen gang, og man får time raskt.

– Vårt formål er å spre litt håp og glede i en ellers vanskelig situasjon.

I tillegg til personlig karriereveiledning vil Karrieresenteret også arrangere kurs i personlig merkevarebygging via Zoom, et kurs det virkelig er verdt å få med seg. 

– Vi opplever at studentene synes det fungerer like fint å ha veiledninger digitalt, så det er positivt. Vi oppfordrer alle til å benytte seg av tilbudet vårt fremover, avslutter Mette Lise.