Vi har opptaksprøver i Bergen, Trondheim, Tromsø og Oslo.
Vi har opptaksprøver i Bergen, Trondheim, Tromsø og Oslo.Foto: Camilla Storvollen

Jorunn Kirkenær er et av de mest betydelige navnene i norsk balletthistorie, både som danser, koreograf og pedagog. Hun stiftet Ballettinstituttet i 1966, og 50 år senere eksisterer arven etter henne i beste velgående. Utdanningen, som etter hvert ble en bachelorgrad i dans med pedagogikk, er nå en del av studietilbudet under Høyskolen Kristiania, etter skolene slo seg sammen i 2019.

Både Jorunn Kirkenær og Høyskolen Kristianias grunnlegger Ernst G. Mortensen hadde begge en visjon om å demokratisere kunnskapen, og gjøre den tilgjengelig for alle i hele landet. De så på kunnskap som et viktig demokratisk gode, og bidro med sitt engasjement for utdanning til folket.

Vi reiser ut til byer som Trondheim, Bergen og Tromsø fordi vi ønsker nå ut til dansespirene i dette langstrakte land, ikke bare Oslo.

Instituttet Norges dansehøyskole har i år opptaksprøver i Bergen, Trondheim og Tromsø, i tillegg til Oslo – nettopp for å nå folk der de er og senke terskelen for å søke seg til en danseutdanning for de som bor utenfor hovedstaden.

Drømmer du om å leve av dansen? Les mer om Bachelor i dansekunst her

Vil møte folk der de er

Ann Kristin Norum har vært rektor ved Norges dansehøyskole i 25 år. For henne har det vært viktig at høyskolen utdanner dansere som returnerer til sine hjemplasser og sprer dansegleden videre.

– Vi reiser ut til byer som Trondheim, Bergen og Tromsø fordi vi ønsker nå ut til dansespirene i dette langstrakte land, ikke bare Oslo, sier Ann Kristin Norum, instituttleder ved Instituttet Norges dansehøyskole.

 

Opptaksprøven på Bachelor i dans med pedagogikk består av klassisk ballett, jazzdans, samtidsdans, solo, kreativt arbeid og intervju.
Opptaksprøven på Bachelor i dans med pedagogikk består av klassisk ballett, jazzdans, samtidsdans, solo, kreativt arbeid og intervju.Foto: Camilla Storvollen

Her er årets opptaksprøver:

  • Trondheim: 21. mars
  • Tromsø: 22. mars
  • Oslo: 29. mars og 30. mars
  • Bergen: 1. april


Les mer om opptaksprøvene her