Fotografi som viser Henrik Børhaug Moe som står på stand under Karrieredagen ved Høyskolen Kristiania.
Henrik Børhaug Moe fikk jobb i Manpower gjennom praksis og studiene på Høyskolen Kristiania

Etter militæret visste Henrik Børhaug Moe (25) hva han ville jobbe med videre; lederansvar ga mersmak.

– Da jeg oppdaget at HR og personalledelse var et studium, tenkte jeg: «dette passer meg midt i blinken». Jeg angrer ikke et sekund på valget.

Nå kombinerer bergenseren skolehverdagen med en deltidsstilling som rekrutterer i Manpower, Norges ledende bemanningsselskap. De hjelper arbeidssøkere i jobb, og får rekrutteringsoppdrag fra bedrifter som trenger arbeidskraft og rett kompetanse.

En fot innen arbeidslivet

Praksisperioden gjorde drømmejobben til virkelighet for Henrik. Han var en av to fra Høyskolen Kristiania i Bergen som fikk praksisplass ved Manpowers kontor i Nonnesetergaten 4.

Praksis var gull verdt. Manpower satset på meg fra første dag. Jeg fikk veldig god oppfølging, mye ansvar og tillitt.

Mange bachelorstudenter har muligheten til å søke studiepraksis som valgfag fjerde semester. Studentene som får godkjent søknad, blir utplassert i en relevant bedrift 3 dager i uken i 9 uker. Henrik beskriver praksistiden som en unik mulighet.

– Jeg fikk en fot innen arbeidslivet, og svært relevant kompetanse. Alle studenter skal ut i arbeidslivet, så hvorfor ikke trene på akkurat det?

Brenner for jobben

Da praksisperioden begynte å nærme seg slutten, ga Henrik uttrykk for at han ønsket å fortsette videre. En dag ringte telefonen. Kort tid etter landet han jobben.

– Jeg stortrives i jobben. Når kandidater jeg har plukket ut får jobb, får jeg en lykkerus. Jeg drives av rettferdighet, ansvar og et sterkt ønske om å hjelpe. 

Lurer du på noe?

Henrik poengterer at veien fra praksisplass til fast ansettelse i Manpower har krevd stor innsats, læringsvillighet, engasjement og pågangsmot.

– Det er høyt tempo. Du må levere. Det er helt avgjørende at man er «på», og brenner for det man gjør.

Husk søknadsfrist 15. april

– Meget gode kandidater fra Kristiania

Anette Løland har 21 års arbeidserfaring i Manpower AS bak seg. Etter mange ulike stillinger internt, jobber hun i dag som senior bedriftsrådgiver og er sertifisert karrierecoach i selskapet. Anette forteller at Henrik har knekt koden.

– Manpower trenger mennesker som bruker hjertet, er nysgjerrige, har bein i nesa og er læringsvillige. Henrik oppfyller helt klart disse kriteriene. Han er et utpreget ja-menneske! Vi er svært begeistret for å ha ham som en av våre kolleger.

Foto av Anette Løland og Henrik som sitter sammen i hver sin stol. Anette har mørkt hår og Henrik lyst, begge smiler.
Anette Løland (t.v.) forteller at Henrik Børhaug Moe bidrar til et godt arbeidsmiljø i Manpower. Foto: Høyskolen Kristiania

Anette forteller at Henrik kom med en god kompetanse fra høyskolen. 

– Studentene lærer det næringslivet trenger! Vi i Manpower kjenner arbeidsmarkedet, og ser at det er mange dyktige kandidater som kommer fra høyskolen.

– Høyskolen Kristiania har blitt mer et hjem enn en skole for meg. Vi er en liten familie. Miljøet er behagelig og inkluderende, og jeg føler meg alltid sett. Foreleserne og medstudenter hjelper hverandre opp og frem, avslutter Henrik.

Foto av studenter ved interiørdesign som arbeider sammen rundt et bord i klasserommet.

Hvorfor velge Kristiania

Vår forskning og vårt samarbeid med næringslivet gir deg de mest fremtidsrettede studiene.
Les mer