Guro Kjensli Johansen står i resepsjonsområdet på Fagskolen Kristiania. Hun ser mot kameraet og smiler.
— Jeg tenkte at jeg aldri kom til å få den jobben – men det gjorde jeg! Det er utrolig kult at de ville jobbe med meg, sier Guro, som går andre året på 3D og animasjon på Fagskolen Kristiania. Foto: Kristine Ingebretsen

TEDxYouth@Oslo er et uavhengig TED-initiativ – av unge, for unge. Siden 2017 har de arrangert en årlig konferanse i Oslo med tidsaktuelle temaer på agendaen. Guro var en av de heldige som fikk være med og bidra til å skape årets arrangement, som gikk av stabelen 2. februar på Sentralen.

— Jeg tenkte at jeg aldri kom til å få den jobben – men det gjorde jeg! Det er utrolig kult at de ville jobbe med meg, sier Guro, som går andre året på 3D og animasjon på Fagskolen Kristiania.

Fikk ansvar for det grafiske arbeidet

Med årets tema «Re:Think» var målet å få unge til å tenke nytt – om temaer de kanskje aldri har tenkt over før, og om temaer de allerede har gjort seg opp en mening rundt. Guro fikk ansvar for mye av det grafiske arbeidet i oppkjøringen mot arrangementet, og fikk blant annet bidra til å lage en grafisk profil for organisasjonen.

— Jeg produserte alt fra små søte tegnekarakter og grafikk med tekst, til videosnutter og logoanimasjoner. Dette ble delt i sosiale medier, og ble i tillegg trykket på t-skjorter, programmer, plakater og nøkkelkort, forteller Guro.

— Flere av logoanimasjonene mine ble vist på storskjermen under konferansen. Det er også en mulighet for at opptakene fra arrangementet blir lagt ut på TED sin offisielle nettside. Det hadde vært veldig kult!

— Jeg opplever en merkbar forskjell i kvaliteten på det jeg lager nå, sammenlignet med tidligere.

Har hatt en stor faglig utvikling

Guro forteller at det til tider kunne være svært hektisk, med mange frister å overholde. Hun er derimot ikke i tvil om at alt det harde arbeidet har lønnet seg.

Lys bakgrunn, med teksten: We need volunteers. Like this guy. Etter sistnevnte setning er det en pil mot en tegnekarakter, med en genser hvor det står volunteer. Ved siden av står en kvinnelig tegnekarakter
Guro fikk være med på å lage en grafisk profil for TEDxYouth@Oslo.Foto: Guro Kjensli Johansen/TEDxYouth@Oslo

— Jeg har lært mye og hatt en stor utvikling i tiden jeg har jobbet her. Jeg opplever en merkbar forskjell i kvaliteten på det jeg lager nå, sammenlignet med tidligere.

Som en del av TedxYouth-teamet fikk Guro god trening i å samarbeide.

— Det var en veldig morsom erfaring å få jobbe i team, og jeg fikk delta i alle prosesser. De har en veldig fin tanke om hvordan teamwork skal fungere. Alle hadde hvert sitt ansvarsområde, samtidig som vi støttet opp under hverandre og ble enig om en felles retning, forteller Guro.

Har fått flere kundeoppdrag

Da Guro fikk jobbtilbudet hos TedxYouth, så hun på dette som en god sjanse til å få mer erfaring og ikke minst en anledning til å få et kjent navn på CV-en, som kan komme godt med når hun skal søke jobb etter endt utdanning. Samarbeidet har også ført til flere kundeoppdrag.

— Jeg har tidligere gjort en del mindre frilansjobber, hvor jeg blant annet har designet hettegensere og bandlogoer. Etter at jeg begynte å jobbe med TEDxYouth, har jeg fått flere kunder gjennom dem.

I klassen kan vi diskutere oppgaver sammen og lære av hverandre. Jeg trives veldig godt på fagskolen.

Hvit bakgrunn med tallene 2020 i lilla. Tre tegnekarakterer står litt rundt omkring tallene. Noen ved siden av, og en står litt bak det ene tallet. Det er også lagt inn noen tykke streker og små prikker i hjørnene av tallene.
Årets TEDxYouth@Oslo konferanse hadde et eget grafisk tema, med mye bruk av fargene lilla, grønn og blå. Foto: Guro Kjensli Johansen/TEDxYouth@Oslo

Godt læringsmiljø på fagskolen

Guro har alltid hatt en interesse for tegning. Da hun skulle begynne å studere, ønsket hun å velge en utdanning hvor hun fikk mulighet til å videreutvikle tegneferdighetene, og samtidig lære et nytt fagområde. Valget falt derfor på 3D og animasjon på fagskolen. Det var flere i klassen som ikke hadde noen forkunnskaper innen faget ved studiestart, noe som føltes betryggende for Guro.

— Vi har hatt en bratt læringskurve, og har lært mye på kort tid – det liker jeg. I klassen kan vi diskutere oppgaver sammen og lære av hverandre. Jeg trives veldig godt på fagskolen, sier Guro.

Når Guro blir ferdig med studiet til sommeren, har hun en klar plan for veien videre.

— Jeg har alltid hatt høye mål, og nå jobber jeg med å lage en god portofolie. Drømmen er å få jobb i et animasjonsstudio her i Oslo.

Interessert i 3D og animasjon? Les mer om studiet her
Interessert i grafisk design? Trykk her for å lese mer om studiet.