Ida Strypet (28) fikk jobb som kulturskolerektor etter bachelor i musikkteater.
Ida Strypet (28) fikk jobb som kulturskolerektor etter bachelor i musikkteater.

Hun fullførte bacheloren i musikkteater i 2015. Nå jobber hun som kulturskolerektor og danselærer i Tynset kommune.

– Jeg trives veldig godt i jobben. Den byr på muligheter og ansvar, og gir mulighet til å påvirke et helt kultursamfunn på sikt. Jeg er selv evig takknemlig for den oppstarten jeg fikk i kulturskolen og synes det er givende å introdusere så mange andre unge til kulturlivet, sier hun.

Nå føler jeg at jeg har fått det beste av to verdener.

Godt faglig grunnlag

Den ferske kulturskolerektoren mener tiden på bachelorstudiet gjorde henne trygg i faget sitt. 

– Bachelorstudiet i musikkteater ga meg et godt faglig grunnlag i utøvende sang, teater og dans. Det ga meg innsikt i hvem jeg er og hvordan jeg takler samarbeid. I studietiden fikk jeg også jobbe med en rekke fantastiske oppsetninger og forestillinger, sier hun.

Her kan du lese mer om bachelorstudiet i musikkteater

Strypet har gjort mye med utdanningen etter endte studier. Hun har jobbet som korist, hadde et barnekor og løp fra audition til audition. Deretter fulgte fast jobb som fagpedagog i musikk og teater, i en barnehage i Oslo kommune. Her ble hun i tre år, før hun flyttet hjem til Tolga for å jobbe som kulturskolerektor på Tynset. 

– Jeg valgte å flytte hjem på grunn av friheten, tryggheten og den roen som er på Tolga. Nord-Østerdal en region som ser viktigheten av kultur i oppveksten, noe jeg selv har hatt glede av.

Interessert i bachelor i musikkteater? Søk innen 15. februar

Flere muligheter 

Strypet fant etter hvert ut at det ikke bare var scenelivet som lå i kortene for henne.

– Jeg har og vil alltid ha en indre drøm om å være yrkesutøvende musiker eller musikalartist, men etter hvert innser man hvilke karaktertrekk man selv har. Hvor spisse albuer man har, eller hvor tøff og målrettet man klarer å være. 

Med en bachelorgrad i musikkteater kan du jobbe med flere deler av kulturfeltet, for eksempel i administrative stillinger, noe Strypet har fått erfare.

– Jeg liker å ha oversikt og overordnet kontroll, noe som gjør at jobben som kulturskolerektor passer meg godt. Det kommer også godt med å ha en bachelor i «improvisering» og «få det til å fungere». For meg var det viktig å ha en stabil inntekt og relativt faste arbeidstider for å kunne kombinere familie- og arbeidsliv, og heldigvis ga studiene meg mulighet til det også, sier hun.