Sindre lie sitter foran dataskjerm og viser hvilke programvarer han bruker når han jobber
– Alt vi lærer på studiet kan jeg bruke til å gjøre det jeg liker best: nemlig å utvikle spillkarakterer. Jeg lærer også å bruke programmer som jeg kan benytte i jobben min hos Snowcastle Games, sier Sindre Lie.

Sindre hadde lenge vært fascinert av stilen og de visuelle effektene i spillene til Snowcastle Games. Våren 2019 fikk han mulighet til å delta i et studentprosjekt med spillselskapet. Samarbeidet førte til et tilbud om internship hos den fremadstormende bedriften.

– Følelsen da jeg fikk tilbudet var helt utrolig! Jeg ble veldig glad fordi det gir meg en fot innenfor bransjen – som igjen gir meg en bedre sjanse til å få jobb etter studiet, forteller Sindre. For tiden går han andre året på 3D og animasjon ved Fagskolen Kristiania. 

Følger spilldrømmen

3D- og animasjonsstudent, Sindre Lie, smiler mens han står lent mot en vegg i fagskolens lokaler.
– Jeg er takknemlig for at fagskolen har hjulpet meg å utvikle ferdigheter som gjør at jeg kan følge drømmen min om å jobbe med spill, sier 3D- og animasjonsstudent, Sindre Lie.

Sindre er spesielt interessert i den visuelle og estetiske delen ved spillutvikling, og dette var en av hovedgrunnene til at han valgte å starte på 3D og animasjon ved Fagskolen Kristiania.

Fagskolen har hjulpet meg å utvikle ferdigheter som gjør at jeg kan følge drømmen min om å jobbe med spill.

– Jeg fikk inntrykk av at jeg kom til å lære om verktøy, prosesser og metoder som benyttes i bransjen. Dette har vist seg å stemme. Alt vi lærer på studiet kan jeg bruke til å gjøre det jeg liker best: nemlig å utvikle spillkarakterer, forteller han og legger til:

 – På studiet lærer jeg også å bruke programmer som jeg kan benytte i jobben min hos Snowcastle Games.

Nå bidrar Sindre i utviklingen av det nyeste spillet til Snowcastle Games. Han jobber hovedsakelig med modellering av rekvisitter og objekter som blir tatt i bruk i spillet. Arbeidstiden er fleksibel, som gjør det enkelt å kombinere jobben med studiene.

– Jeg er takknemlig for at fagskolen har hjulpet meg å utvikle ferdigheter som gjør at jeg kan følge drømmen min om å jobbe med spill, sier Sindre.

Lærer gjennom praktisk arbeid

Sindre er ivrig etter å tilegne seg ny kunnskap. På fagskolen får han jobbe praktisk med faget hver dag, noe som passer ham godt.

– På fagskolen får jeg videreutviklet kompetansen min gjennom praktisk arbeid, noe jeg synes er utrolig nyttig. Mye teoretisk undervisning kan bli litt langtekkelig for min del.

Sindre forteller om et nært og sammensveiset klassemiljø. Studentene viser hverandre hva de jobber med, kommer med innspill og deler erfaringer. Klasserommet til 3D og animasjon er dessuten plassert rett over gangen fra Spillutvikling, som åpner muligheten for tverrfaglig samarbeid.

– De praktiske ferdighetene vi får her er uvurderlige og ikke minst attraktive på arbeidsmarkedet. Vi går gjennom veldig mye på kort tid, og lærer oss å mestre programvarer som slett ikke alle kan, avslutter Sindre.

Sindres 4 tips til andre som vil lykkes i bransjen:

  • Gå på alt av arrangementer der det er bransjefolk til stede.
  • Finn måter å vise frem arbeidet ditt. Lag en Instagram-konto hvor du legger ut det du lager.
  • Ta kontakt med selskapet du ønsker å jobbe i. Spør om å ta en kaffe, det er mye mindre skummelt å selge seg selv inn når man sitter ansikt til ansikt.
  • Ha tro på deg selv – fake it until you make it!
To studenter jobber med 3D-animajson foran en PC. Fagskolestudiet 3D og animasjon ved Høyskolen Kristiania.

Har du en drøm om å jobbe som 3D-designer?

3D og animasjon er utdanningen for deg som ønsker en karriere innen animasjonsfilm, spill eller i VFX-bransjen.