Studenter ved Høyskolen Kristiania
Studentene Maria Erdal Magnussen og Frida Eikeseth har jobbet lenge med Karrieredagen 2020, en dag som gir studentene en forsmak på livet etter studiene.

Hvert år inviterer Kristiania alle sine studenter til Karrieredagen 2020. Her kan man treffe bedrifter som er på jakt etter sine fremtidige medarbeidere, og de ser etter alt fra designere og innholdsprodusenter til markedsførere, utviklere og programmerere.

Våre beste tips: Slik får du mest ut av Karrieredagene

Under planleggingen av Karrieredagene 2020 måtte man til slutt takke nei til arbeidsgivere som ville komme på besøk: Det var rett og slett ikke plass til flere bedrifter, og noen må dessverre stå på venteliste. Det tyder på at studentene er ettertraktet på arbeidsmarkedet!

 – Hjelper studentene ut i arbeidslivet

Eli Lund er karriererådgiver ved Kristiania, og forteller at bedriftene som kommer er på utkikk etter potensielle medarbeidere innen mange ulike felt.

Eli Lund er studierådgiver, og karriereveileder for Kristiania i Bergen. Med erfaring fra digitale medier og foto, og bakgrunn som Key Account manager hos Education Link, var hun selv student ved Kristiania i tidsperioden 2009 til 2011. Hun er en av dem som har jobbet hardt med årets Karrieredag.

Karrieredagen_Høyskolen_Kristiania_Eli_Lund.jpg
Eli Lund er karriererådgiver ved Kristiania, og forteller at bedriftene som kommer er på utkikk etter potensielle medarbeidere innen mange ulike felt.0

– Arrangementet er skapt med studentene i sentrum. Det er viktig for oss å hjelpe dem på veien mot arbeidslivet. Programmet er satt sammen for å passe studenter på både Hhyskolen og fagskolen, forteller hun.

Lær å bygge nettverk

Lund anbefaler alle å møte opp på Karrieredagen, dette er nemlig en gylden mulighet for nettverksbygging.

– Det er alltid svært nyttig for studentene å snakke med de som allerede er i arbeidslivet, i tillegg til å få hjelp med CV og søknader. Vi gir alle mulighet til å møte arbeidsgivere innen relevant bransje for deres utdanning. Relasjonene man skaper her kan være nyttige å ha i fremtiden, uavhengig av hvor langt du har kommet på studiet, sier hun.

– Lærerikt

Maria Erdal Magnussen (23) og Frida Eikeseth (24) er kun få måneder unna en bachelorgrad i markedsføring og salgsledelse. Ved siden av studiene er de begge aktive i studentunionen. De har nå jobbet på spreng den siste tiden for å få alt på plass til den store dagen.

– Dette har vært et veldig morsomt og utfordrende prosjekt, forteller de.

Arrangementet er satt sammen av både ansatte og studenter. Kombinasjonen resulterer i et program med bransjenært og relevant innhold, og et fokus på studentenes fremtid i næringslivet. Jentene har selv vært med på å booke inn selskaper til bedriftstorget. De har dessuten fått gleden av å skreddersy studentvennlige premier til ballongslippet.

– For å få mest mulig ut av dagen anbefaler vi å oppsøke bedriftene, still opp på foredragene og lær om hva som forventes av deg i arbeidslivet, samstemmer de.

– Unge talenter gjør oss bedre

Oktan er en av bedriftene du får mulighet til å bli bedre kjent med på Karrieredagen. Selskapet er et av landets største kommunikasjonshus, de har byråer med nærhet til de største markedene og er til stede både i Norge, Sverige og Danmark.

Lasse Marøen er faglig leder og rådgiver innen digital markedsføring hos Oktan, han kan fortelle at selskapet alltid er på utkikk etter nye talenter som kan gjøre selskapet bedre.

– Unge, nyutdannede mennesker mangler kanskje erfaring, men kan gi oss nye perspektiver og forstå viktige målgrupper på en bedre måte enn vi selv kan, sier Marøen.

– Reklamebransjen trenger både designere, tekstforfattere og prosjektledere. Men uavhengig av kompetanse er egenskaper som kreativitet, forretningsforståelse og digital kompetanse høyt verdsatt.

Lasse Marøens tre tips til studenter på jobbjakt:

  • Vær god på mer enn én ting, har du en kombinasjon av flere styrker blir du mer unik.
  • Gjør research før du skal søke jobb et sted. Du stiller sterkere på jobbintervju om du kan litt om bedriften og bransjen.
  • Skaff deg erfaring! Et ubetalt hobbyprosjekt er mye bedre erfaring enn ingenting.