karrieredagene hoyskolen kristiania
Foto: Jonatan A. Quintero ved Høyskolen Kristiania.

Hvert år arrangerer Høyskolen Kristiania karrieredager i både Oslo og Bergen. Her får du møte mange bedrifter innen en rekke fagfelt, både på stands og gjennom inspirerende foredrag. 

Er kunst, design, kommunikasjon, ledelse, markedsføring, økonomi, innovasjon, teknologi eller helse noe du interesserer deg for? Da bør du definitivt ta turen til våre karrieredager.

Sjekk ut programmene for 2020: 

I 2020 var det rekordstor pågang fra bedrifter, og så mange som femten havnet på venteliste for å bli med. Ja, så ettertraktet er studentene ved Høyskolen Kristiania og Fagskolen Kristiania. Gjennom årene har mange studenter kapret en jobb på nettopp disse dagene. Kanskje nettopp du møter din neste arbeidsgiver i år?  

Gjør klar CV og LinkedIn-profil 

I løpet av karrieredagene er det som nevnt store sjanser for å knytte kontakt med potensielle arbeidsgivere. Spørsmålet er, hvordan stiller man best mulig forberedt? Karriereveileder ved Høyskolen Kristiania, Nina Østgaard, har flere gode tips.  

– For å forberede seg til karrieredagene er det lurt å oppdatere CV-en og LinkedIn-profilen på forhånd. I tillegg er det lurt å få med seg både inspirasjonsforedragene og standtorget, forteller hun. 

Østgaard anbefaler at du registrerer deg på Poption når du er rundt på stands og snakker med potensielle arbeidsgivere. Dette er en tjeneste som setter deg i kontakt med de mest interessante bedriftene.  

 – Vi har flere eksempler på studenter som har fått jobb under karrieredagene. Blant annet Marianne Samuelsen, som tok en bachelor i HR på Høyskolen Kristiania, er nå daglig leder for Atlasklinikken. Samuelsen fikk sin jobb under våre karrieredager, forteller Østgaard. 

For å forberede seg til karrieredagene er det lurt å oppdatere CV-en og LinkedIn-profilen på forhånd. I tillegg er det lurt å få med seg både inspirasjonsforedragene og standtorget.

Under arrangementet finner du flere tidligere studenter som nå er på karrieredagene for å rekruttere. Også Marianne Samuelsen bruker karrieredagene aktivt for å finne det neste stjerneskuddet.

– Få med deg det du kan av inspirerende og faglige foredrag. Spør hva potensielle arbeidsgivere vektlegger i en rekrutteringsprosess. Hva ser de etter i en CV, jobbsøknaden eller på LinkedIn-profilen? Også det å snakke med bedrifter i alle bransjer kan være lurt, tipser karriereveilederen. 

Hva ser du etter? 

Når du skal ut på jobbmarkedet er det fint å vite hva bedriftene egentlig ser etter. Det mange glemmer er å gjøre seg opp en mening om hva man ser etter selv. Før karrieredagene kan det være lurt å stille seg selv disse spørsmålene: 

- Hva har jeg lyst til å jobbe med?  
- Hva er det som er viktig for meg hos en arbeidsgiver?  
- Hvilke bedrifter er det som har de samme verdier som meg?

– Bruk denne unike muligheten til å orientere deg i arbeidsmarkedet. De bedriftene som er samlet under karrieredagene er her for å finne sin neste arbeidstager, avslutter Østgaard.  

Kort oppsummert - slik får du mest ut av karrieredagene

  • Snakk med alle bedriftene, du vet aldri hvilken kompetanse de er ute etter før du har snakket med dem. 
  • Registrer deg på Poption når du er rundt på stands. Da vil bedriftene også kunne få tak i deg etter karrieredagene. 
  • Gi dem en oppdatert CV, og be gjerne om et intervju. Vær proaktiv! 
  • Kontakt bedriftene som er på karrieredagene på LinkedIn, følg bedriftene og send kontaktforespørsel på LinkedIn til de du har snakket med.