Foto av Frida hos Amnestys kontorer

Studievalget som førte til suksess

Vil du nå ut til flest mulig mennesker med viktige budskap? Da bør du vurdere det samme studiet som Frida Marie Grande tok. 

Mye av jobben til Frida går ut på å holde seg oppdatert på trender i sosiale medier. Foto: Høyskolen Kristiania

Den ambisiøse 27-åringen fra Oslo har alltid vært engasjert i verden rundt seg. Hun var interessert i både å skrive og ta bilder, og trodde lenge at hun ville ende opp som journalist eller fotograf.

Men det skulle vise seg at et tredje alternativ skulle forme fremtiden hennes.

Interessert? Søk nå! Søk studieplass her

– Etter å ha prøvd meg som både fotograf og journalist kom jeg over PR-studiet på Høyskolen Kristiania, og skjønte at dette måtte være den perfekte middelveien for meg, forteller Frida.

– Her kunne jeg kombinere samfunnsengasjementet mitt med interessen jeg alltid har hatt for kommunikasjon. 

Etter tre år med Bachelor i PR og kommunikasjon viser det seg at Frida traff blink med valget sitt.

Kort tid etter studiene fikk hun nemlig jobben som Social Media Manager i menneskerettighetsforkjemperen Amnesty International Norge. 

Det er viktig for meg å formidle håp – ikke bare elendighet. 

Jobber for å gi håp

At vi lever i en verden hvor mange mennesker og dyr lider nød, er langt fra noen nyhet. Men når dårlige nyheter renner inn, er det lett å føle seg hjelpesløs. 

Når antall dårlige nyheter i tillegg blir overveldende, kan man til slutt ende opp med å la dem passere – uten å ta dem inn over seg. 

Frida har derimot ingen planer om å la negativitet og nød få det siste ordet. 

Frida Marie Grande på et møte på jobben.

– Grunnen til at jeg ville akkurat hit, er fordi jeg oppfattet Amnesty som en bunnsolid organisasjon som ikke viker for hverken myndigheter eller andre makthavende, forteller hun og fortsetter: 

– I Amnesty kan jeg gjøre enda mer enn det jeg ville hatt mulighet til som journalist. Jeg får anledning til å informere nordmenn om menneskerettighetsbrudd rundt om i verden.

– I tillegg kan jeg gi dem et handlingsalternativ slik at vi sammen kan få slutt på overgrepene. Det er viktig for meg å formidle håp – ikke bare elendighet. 

Et fagfelt i vekst

Frida har fått jobb i en bransje som vokser. Antall PR-jobber er ventet å øke i årene som kommer, noe som byr på mange muligheter for kandidater som brenner for det de holder på med. 

Frida brenner for menneskerettigheter, og nå bruker hun kunnskapen hun fikk på høyskolen til å nå ut til flest mulig i Norges befolkning med viktige – kanskje de viktigste – budskapene. 

Hun visste tidlig i studieløpet at det var nettopp dette hun ville holde på med. 

– Jeg satte meg som mål å få jobben i Amnesty allerede det første studieåret på Høyskolen Kristiania. Nå er målet mitt å hele tiden være oppdatert på mitt fagfelt og levere best mulig resultater for verdens største menneskerettighetsorganisasjon, sier hun og avslutter:

– Det virkelige målet er jo å gjøre Amnesty overflødig – at vi har fått slutt på alle menneskerettighetsbrudd, men det skjer nok ikke med det første. 

Vil du også studere PR og kommunikasjon?

Antall PR-jobber er ventet å øke i årene fremover. Høyskolen Kristiania tilbyr det mest komplette bachelorstudiet i PR og kommunikasjon.