Rune Bjerke og Celine Zapffe med tv2 reporter
Celine Zapffe fikk følge konsernsjef i DNB, Rune Bjerke en hel arbeidsdag. Foto: Stig Fiksdal

Celine Zapffe (22) studerer Bachelor i kreativitet, innovasjon og forretningsutvikling og er i tillegg gründer av studentbedriften RC Equipro.

Etter å ha utmerket seg som gründer ble hun utvalgt til "leder for en dag" av Ungt Entreprenørskap. Og det var ikke hvem som helst hun skulle lede, det var nemlig Norges største finanskonsern; DNB. 

Den heldige utvalgte 

Som daglig leder i RC Equipro var hun en av 12 000 studenter som potensielt kunne bli leder for en dag. Gjennom egen studentbedrift fikk hun erfaring med å pitche i konkurranser, for investorer og mulige produsenter og samarbeidspartnere.

– Dette ble vi veldig gode på, og det er nok en av de største grunnene til hvorfor jeg ble utvalgt til leder for en dag, forteller hun.

Ansvar fra første minutt

I regi av Ungt Entreprenørskap Norge, fikk hun følge konsernsjefen i DNB, Rune Bjerke for en dag.

– Det var mye sommerfugler i magen da jeg møtte opp på DNB sitt hovedkontor i Bjørvika klokken 07.15 om morgenen. Etter å ha hilst på Rune og resten av konsernledelsen fikk jeg spørsmål om jeg senere samme dag ville åpne presentasjonen da DNBs kvartalsresultat skulle legges frem.

Det endte med at jeg åpnet konferansen foran en sal med 150 analytikere, pressefolk og global live web-cast.

Hennes første innskytelse var «nei, dette blir for mye», men samtidig visste hun at det var en mulighet hun neppe ville få igjen.

– Så det endte med at jeg åpnet konferansen, foran en sal med 150 analytikere, pressefolk og global live web-cast. Det ble en god latter etterfulgt av applaus i salen, da jeg overlot ordet til Rune med et humoristisk innslag. Noe jeg ble fortalt aldri hadde skjedd før.

DN skrev om fremleggelsen av Q3 som Celine åpnet.

Selfie av Celine Zapffe og Rune Bjerke.
Celine sitter igjen med mye verdifull lærdom etter å ha fulgt Rune Bjerke en hel dag. Foto: Rune Bjerke

Fikk bli med på alt

Etter fremleggelsen av kvartalsrapporten, ventet pressekonferanser, private intervjuer, TV2-intervju på direkten, møte med analytikere, møte med aksjonærene og styremøte.

– Jeg fikk delta på alt, side om side med Rune. I hvert møte ble jeg introdusert som CEO for dagen og fikk lov til å delta om ønskelig.

Celine lærte mye av å følge konsernsjefen gjennom en arbeidsdag, og er takknemlig for den unike muligheten hun fikk.

– Rune lot meg få være med på alt han selv hadde på agendaen den dagen, med unntak av reisen til London på slutten av dagen. Det var en utrolig lærerik og innholdsrik dag, forteller hun.

Dagen fikk henne til å reflektere over sin egen fremtid som gründer.

– Ved å følge Rune gjennom dagen, kom jeg frem til at jeg er en person som ønsker å være tett på alle mine ansatte. Som gründer liker jeg å starte nye bedrifter, men samtidig ønsker jeg et lite miljø der jeg kjenner alle.