Rune Bjerke og Celine Zapffe med tv2 reporter
Celine Zapffe fikk følge konsernsjef i DNB, Rune Bjerke en hel arbeidsdag. Foto: Stig Fiksdal

Celine Zapffe (22) studerer Bachelor i kreativitet, innovasjon og forretningsutvikling og er i tillegg gründer av studentbedriften RC Equipro.

Etter å ha utmerket seg ble hun utvalgt til leder for en dag av Ungt Entreprenørskap. Og det var ikke hvem som helst hun skulle lede; det var nemlig Norges største finanskonsern DNB. 

 Celine Zapffe og Rune Bjerke
Det ble mange møter og mye pressekontakt i løpet av arbeidsdagen.

Den heldige utvalgte 

Som daglig leder i RC Equipro var jeg en av 12 000 studenter som potensielt kunne bli leder for en dag. Gjennom vår tid som studentbedrift fikk vi oppleve alt og litt til. Vi fikk kjenne på hvordan det var å drifte og ikke minst pitche i konkurranser, for investorer og mulig produsenter og samarbeidspartnere. Dette ble vi veldig gode på, og ble nok en av de største faktorene til hvorfor jeg ble utvalgt til leder for en dag.

Ansvar fra første minutt

I regi av Ungt Entreprenørskap Norge, fikk jeg tildelt ingen ringere enn konsernsjefen i DNB, Rune Bjerke. Det var mye sommerfugler i magen da jeg møtte opp på DNB sitt hovedkontor i Bjørvika klokken 07.15 om morgenen. Etter å ha hilst på Rune og resten av konsernledelsen får jeg spørsmålet: «I dag skal DNB legge frem 3. kvartalsresultatet, vil du åpne presentasjonen?»

I dag skal DNB legge frem 3. kvartalsresultatet, vil du åpne presentasjonen?

Hele meg sa «Nei, dette blir for mye!», men samtidig vil en slik mulighet sjeldent by seg igjen. Det endte med at jeg, foran en sal med 150 analytikere, pressefolk og global live web-cast åpnet konferansen. Det ble en god latter etterfulgt av applaus (!) i salen, da jeg overlot ordet til Rune med et humoristisk innslag. Noe jeg ble fortalt aldri hadde skjedd før.

Selfie av Celine Zapffe og Rune Bjerke.
Celine sitter igjen med mye verdifull lærdom etter å ha fulgt Rune Bjerke en hel dag. Foto: Rune Bjerke

Etter fremleggelsen av Q3 (tredje kvartal), ventet pressekonferanser, private intervjuer, TV2-intervju på direkten, møte med analytikere, møte med aksjonærene og styremøte. Jeg fikk delta på alt, side om side med Rune selv. I hvert møte ble jeg introdusert som CEO for dagen og fikk lov til å delta om ønskelig.

Dagens store høydepunkt var helt klart at jeg fikk åpne en så viktig konferanse på live web-cast. For en tillit jeg fikk fra første minutt!

DN skrev om fremleggelsen av Q3 (tredje kvartal) som Celine åpnet. Les saken til DN her!

Med på alt

Jeg er så takknemlig for muligheten jeg fikk av Ungt Entreprenørskap Norge og Oslo til å delta på arrangementet. Ikke minst er jeg takknemlig for at Rune lot meg få være med på alt han selv hadde på agendaen den dagen, med unntak av reisen til London han foretok på slutten av dagen. Det var en utrolig lærerik og innholdsrik dag.

Jeg visste at en toppleders dag besto av løping fra møte til møte, men det var utrolig morsomt å få kjenne det på kroppen! All ære til Rune Bjerke som gjennomfører disse dagene og holder et så stort firma gående med overskudd i milliardklassen, selv i disse tider med store omveltninger i oljesektoren.

Celine Zapffe og Rune Bjerke
De to konsernsjefene under kvartalspresentasjonen for DNB.

Den største lærdommen jeg tar med er tanker om min egen fremtid. Jeg er mer en gründer enn en overtagende CEO.

Ved å følge Rune gjennom hele dagen, kom jeg frem til at jeg er en person som ønsker å være tettere på alle mine ansatte og ha muligheten til å kjenne dem alle. Jeg liker å starte opp og ta del i oppstarten i tillegg til å drifte. Samtidig vil jeg holde det lite nok til å kjenne mine ansatte.