Iver Grinaker til høyre sammen med to andre studiekamerater ved Høyskolen Kristiania
Første kull ut. Omid Hoshmand (fra venstre), Iver Grinaker og Matias Fosso er første kull som uteksamineres fra vår Master i ledelse.

Lærerikt, utfordrende (i positiv forstand) og gøy er tre adjektiver Iver Grinaker bruker på å beskrive de to årene ved Master i ledelse ved Institutt for ledelse og organisasjon. Mandag 27. mai leverte han masteroppgaven. 

Hvordan er følelsen nå?

– Først og fremst veldig deilig. Samtidig er det litt vemodig at fem års skolegang er over, og at man ikke lenger kan dra nytte av å bli matet med oppdatert teori. Fra nå av må det graves frem selv.

Hva skrev du masteroppgave om?

– Jeg skrev om strategisk kompetanseledelse i Politidirektoratet. Utgangspunktet var en teoretisk modell fra professor Linda Lai, ved Institutt for ledelse og organisasjon på Handelshøyskolen BI, som ble testet mot praksisen til Politidirektoratet.

Første kullet som går ut med en Master i ledelse

Iver er svært interessert i faget ledelse, og har også tatt en Bachelor i HR og personalledelse ved Høyskolen Kristiania (2012-2015, red. anm). Han er nå det første kullet som går ut med en master i ledelse herifra.

Hvorfor falt valget akkurat på denne masteren?

– Jeg synes ledere og lederskap generelt er interessant, men jeg har per i dag ingen definerte lederambisjoner. Motiveres vel så mye av å forstå hvorfor ledere gjør som de gjør, hva som skal til, og hva som skiller gode ledere fra dårlige ledere. Min ambisjon er heller på utvikling og anskaffelse av de gode lederne, enn å være en selv.  

Jarle Bastesen er førsteamanuensis og forsker på bedrifter som vokser. Han foreleser ved Master i ledelse.
Jarle Bastesen er førsteamanuensis og forsker på bedrifter som vokser. Han er studieprogramleder ved Master i ledelse.

I vår kunne vi lese at ifølge Studiebarometeret fra NOKUT var masterstudentene innen økonomi og administrasjon ved Høyskolen Kristiania landets mest fornøyde.

Hvorfor tror du høyskolen toppet hele lista?

– Studentmiljø med en god kultur for samarbeid, men også gode forelesere og en uformell "snipp" på forelesninger og workshops.

Hva er det viktigste du tar med deg fra denne masteren tilbake til arbeidslivet?

– De teoretiske knaggene og koblingene til praksisen. Det er bra å ha oppdatert teori og kunnskaper å slå i bordet med i dagens arbeidsliv. Hør masterstudent, Nanna Nyquist, fortelle om sin studiehverdag på Master i ledelse.  

Gikk rett ut i fast jobb

Fra 1. mai gikk Iver over i en fulltidsstilling som HR-rådgiver ved Politiets utlendingsenhet. Det var også der han jobbet før han begynte i Politidirektoratet, i en stilling som HR-konsulent/rekrutterer siden november 2015.

Du begynte i Politidirektoratet i juni 2017 og ble student i august samme år. Var det planlagt hele tiden?

– Mer eller mindre. Politidirektoratet ville også dette, og det var mye av årsaken til at jeg begynte der på daværende tidspunkt.

Har politiet sponsa skolepengene også?

– Heia Lånekassen!

Hvordan har du greid å jobbe 50 % mens du har studert 100 %?

– Mange tenker det kan være utfordrende å sjonglere jobb og studier. Dette er selvsagt individuelt, men jeg mener at med den rette strukturen og selvdisiplinen kan man få til gode resultater på begge arenaer. Ved siden av livet som student og ansatt i Politidirektoratet spilte jeg aktivt fotball for Heming i 4. divisjon. Sjonglering funker med en god porsjon selvledelse. Snakk om å score på flere områder!

Høyskolen Kristiania tilbyr både Bachelor i HR og personalledelse og HR og organisasjonspsykologi i Oslo, Bergen og med nettstudier. 

Ta en titt på vårt studietilbud innenfor HR og Bachelor i HR og personalledelse med nettstudier.