En jente står på huk, mens hun har den ene armen over bordet og skriver på et papir. Over henne står en gutt som ser ned på arket hun skriver på.

Hva er forskjellen på bachelorutdanningen i manus og tekst og skribent?

På vår Bachelor i manus lærer du å skrive for film, skjerm og scene. Du lærer dramaturgiske prinsipper som brukes i utvikling av filmanus, tv-drama og reality. Gjennom studiene lærer du hvordan et ”writers room” fungerer og hvordan samarbeide med skuespillere, regissører, produsenter og oppdragsgivere.

Med en Bachelor i manus kan du jobbe som manuskonsulent, researcher innen film og TV og konseptutvikler innen TV. Du kan også jobbe som manusforfatter innen filmbransjen, TV-bransjen eller spillbransjen.

Fire gutter sitter ved siden av hverandre i en sofa og ser på en skjerm. Bak de henger det plakater i mange forskjellige farger som rosa og gul.

På Bachelor i tekst og skribent utfordres du til å skrive og publisere stoffet ditt fra første dag, og presentere tekstene i ulike sammenhenger, for forskjellige miljøer og på ukonvensjonelle måter.

Studiet omfatter markedskommunikasjon, redaksjonell kommunikasjon og kunstorienterte tekster, som musikk, film, teater og skjønnlitterær fortelling. Studiet omfatter også redaksjonelle plattformer innen TV, radio, digitale og trykte publikasjoner. Karrierevalgene er mange, og du kan blant annet velge å bli forfatter, journalist, eller jobbe med reklame som tekstforfatter.

Jobb med opptaksprøven!

For å kunne studere Bachelor i manus eller Bachelor i tekst og skribent må du levere opptaksprøve. Er du usikker på hvilket bachelorprogram som passer best for deg, kan det lønne seg å lese begge opptaksprøvene. Hvilken oppgave inspireres mest du til å arbeide med? 

Er du usikker på hva du vil bli og hvilket studium som passer for deg? Bestill en gratis og uforpliktende veiledning her!