Fire jenter sitter i svarte hettegensere på en benk på et bibliotek. De ser inn i kamera og smiler mens de holder rundt hverandre.
Verena Dietze, Elise Danielsen, Alexandria Følsvik og Johanne Pardalos har startet Linjeforeningen for hotelledelse på Høyskolen Kristiania i Bergen. Foto: Privat

Har du tenkt på hvor verdifullt det er å være med i en organisasjon som fungerer som et mellomledd mellom studenter og næringslivet?

Som deltaker i en linjeforening får du bygget viktig nettverk, som hjelper både deg og andre til å komme seg ut i jobb etter endt studietid. I tillegg er det veldig sosialt. Bare spør disse fire jentene på Linjeforeningen for hotelledelse på Høyskolen Kristiania i Bergen.

Studietiden handler ikke bare om det faglige. Som medlem i en linjeforening får du enda mer ut av studentlivet!

Representanter ute i næringslivet

— Vi er et mellomledd mellom studentene og næringslivet, og ivaretar interessene til studentene på hotelledelse her på Høyskolen Kristiania. Vi samarbeider også med de andre linjeforeningene og arrangerer ofte faglige og sosiale arrangement for alle studentene, forteller Alexandria Følsvik, leder i Linjeforeningen for hotelledelse på campus Bergen.

Sammen med Verena Dietze, Elise Danielsen og Johanne Pardalos er de opptatt av å synliggjøre studentene på huset overfor aktørene innen reiselivsbransjen i Bergen. Høyskolen Kristiania har rikelig med studenter som kan bidra til økt verdivekst ute i næringslivet, noe som må kommuniseres ut. Dette er en av linjeforeningens viktigste oppgaver, en de tar svært seriøst:

— Når man synliggjør studentene her på huset, vet næringslivet hvor de kan finne arbeidskraft når de ser etter nye folk. Nå kan aktørene innen reiselivsbransjen i Bergen gå rett til høyskolen og finne mange kandidater som er interessert i jobbene de har ledig, forteller Verena. Hun får støtte fra Alexandria:

— Ofte tenker næringslivet at de skal finne kandidater som har masse erfaring, men man glemmer at man har studenter som faktisk studerer faget, som har en forståelse både for det teoretiske og det helhetlige bildet av hvordan en bedrift fungerer, sier hun og fortsetter:

— Derfor er det viktig for linjeforeningen å kommunisere til næringslivet at man har mange gode kandidater som studerer hotelledelse på Høyskolen Kristiania.

Fortrinn når du skal ut i jobb

En ting er å fremme studentene på huset. En annen er hvilken nytte man selv drar av å være med i en linjeforening. De nåværende medlemmene er klare i sin sak om at de har dratt stor nytte av engasjementet:

— Du viser til en arbeidsgiver at du har klart å gjøre flere ting på en gang; at du klarer å være en student, kanskje ha en deltidsjobb og samtidig være med i en linjeforening. Det viser at du har en engasjement for faget og klarer å ha flere baller i luften samtidig, sier Alexandria.

— Du må ha lyst til dette og ha en lidenskap for det. Du må kunne prioritere tid og ta ansvar. Men du trenger ikke masse kunnskap om hvordan man driver en organisasjon. Du må bare være villig til å lære, avslutter Johanne.

    Interessert i å finne ut mer om Høyskolen Kristiania i Bergen? Her får du all informasjon som du trenger.