Stemningsbilde fra nattklubb, mennesker som danser.

De fleste utestedene i Oslo har 20-årsgrense, men mange ferske studenter har gjerne ikke fylt 20 år ennå. Derfor har vi laget en guide til deg som vil vite hvor alle i venneflokken kan samles!

Nedenfor finner du en håndfull studentpuber, barer og nattklubber som slipper inn deg under 20. Et lite tips: På byens mange studentpuber kan du møte andre studenter, få nye vennskap og kanskje til og med knytte noen nyttige kontakter gjennom studietiden. OBS. Alle studentpuber holder stengt i sommerferien! 

Kampanjebilder_høsten_2021-76.jpg
Foto: Høyskolen Kristiania/Jonatan Quintero

Noen av byens hyggeligste studentpuber

Skjenkestua

Type: Studentpub

Åpningstider: Torsdag: 17.00-00.00 Fredag: 15.00-00.00

Avslutt skoledagen og gå helgen i møte med en tur på Westerdals’ studentbar på campus Fjerdingen. Her arrangeres det spillkvelder, quiz, beerpong-turneringer og karaoke! Følg med på Facebooksiden for å se hva som skjer. Her kan vi love god stemning og servitører som er like hyggelige som prisene i baren. 

Hvelvet

Type: Studentpub

Åpningstider: Torsdag: 17.00-03.00

Høyskolen Kristianias egen studentpub, drevet av flinke frivillige fra Studentunionen. Har du noen gang lurt på bakgrunnen for navnet? Det kommer fra at Hvelvet ligger i Oslos eldste bankhvelv midt i Kvadraturen! Her kan du ha en helaften med gode venner, og ryktene sier at det er fort gjort å møte noen man kan bli litt ekstra interessert i her.

Samfunnet Bislet

Type: Studentpub

Åpningstider: Onsdag: 16.00-00.00 Torsdag: 17.00-01.00 Fredag: 20.00-03.00

Denne studentbaren omfavner selve essensen av studenttilværelsen! Mursteinsvegger, bandplakater og pallesofaer. Her skjer det alltid noe: Quiz, konserter og stand-up. Det er heller ikke noe minus at pilsen er blant byens billigste! 

Kjellern

Type: Studentpub

Åpningstider: Torsdag: 11.00-15.00 Fredag: 17.00-02.00

Universitetet Blinderns studentpub serverer både kaffe og øl til hyggelige priser. Ta t-banen til Blindern, og studentpuben finner sted i Helga Engs hus. Her arrangeres det quiz, halloween-fest og afterski avhengig av sesongen. Et hyggelig sted å møte andre studenter.  

Det Norske Studentersamfund

Type: Studentpub

Åpningstider: Mandag – fredag: 14.00-00.00 Lørdag: 20.00 – 02.00

På Chateau Neuf skjer det noe hver eneste dag! Foredrag, quiz, filmvisning, musikaler, workshop, improshow og masse mer. Her er lokalene gigantiske, men prisene i baren likevel små. Følg med på nettsiden for å skje hva som skjer i nærmeste fremtid. 

Kampanjebilder_høsten_2021-109.jpg
Foto: Høyskolen Kristiania/Jonatan Quintero

Ta med vennegjengen på en av byens mange barer

Oslo har flust av barer i sentrum, og en del av dem har faktisk 18-årsgrense! Flere av stedene serverer også mat. Ta med vennegjengen hit for en hyggelig kveld:

Ocean Cafe Bar

Type: Bar

Åpningstider: Mandag - lørdag: 08.00-03.30 Søndag: 12.00-00.00

Er dette byens lengste åpningstider? Her kan du ta med vennegjengen for en matbit, en runde biljard eller en rimelig halvliter mens dere hører musikk fra jukeboxen. Stort pluss for hyggelige servitører! Her er det full fest og masse liv etter 23.00 i helgene.  

Luna Park

Type: Bar

Åpningstider: Mandag og tirsdag: 15.00-23.30 Onsdag og torsdag: 17.00-02.00

Luna Park er åpen for de under 20 år på hverdager. Baren ligger ved regjeringskvartalet, i en litt skjult gate. Adressen er Akersgata 47. Drar du hit kan du drikke rimelig pils, mens du hører på gamle, nostalgiske låter. Et hyggelig sted som passer for deg som ønsker å slappe av med gode venner.

Rett Inn Bar

Type: Bar

Åpningstider: Mandag – fredag: 14.00-03.30 Lørdag – søndag: 12.00-03.30

Med beliggenhet midt i sentrum er dette et ålreit sted å stikke innom med vennegjengen. Her er det god stemning, billig øl og alltid noen spennende personer å snakke med. Et populært sted blant studenter.

Cafe Nero

Type: Bar

Åpningstider: Mandag – søndag: 15.00-01.00

En hyggelig nabolagspub midt på Bislett. Her har de et stort utvalg øl, og et nesten like stort utvalg brettspill. Bor du i nærheten er dette et hyggelig sted å ta turen med vennegjengen!

axville-5WrxWltrCTg-unsplash.jpg
Foto: Unsplash/Axville

Vil du danse hele natten?

Utvalget av nattklubber med 18-årsgrense er dessverre ikke særlig bredt, men frem til du fyller de magiske 20 har du disse alternativene:

KJ10

Type: Nattklubb

Åpningstider: Fredag og lørdag: 22.00-03.00

Ønsker du å danse til partymusikk ut i de senere nattetimer er dette stedet for deg! Her er det viktig å være i køen før klokken 23, hvis ikke risikerer man å bli stående utenfor resten av kvelden. Inngangsprisen er 100 kr (fredag) og 200 kr (lørdag). Tips: Ikke ta med eldre venner, det er ikke sikkert de kommer inn, – her har de nemlig en øvre aldersgrense.

John’s Bar

Type: Nattklubb

Åpningstider: Torsdag: 22.00-03.00

John's Bar har 18-årsgrense hver torsdag. Her kan man danse til musikk som best beskrives som «blanda drops» med alt fra AC/DC til norsk danseband, med innslag fra topplista og gamle Melodi Grand Prix-låter. Her blir det ofte ganske fullt, så ikke vent for lenge med å stille deg i køen!

Kos dere med Oslos uteliv, og pass på deg selv og andre!

Studentmiljø + Harm og Hegseth

 • Foto av tre unge menn i en gang.

  – Fant gjengen min på Kristiania

  Derfor er disse studentene så fornøyde med valget av studiested.
  Les mer om miljøet på campus!
 • Bilde av Vibeke Osfoss, Vegard Harm og Morten Hegseth.

  Slik jobber Kristiania for å lage godt studentmiljø

  Kristianias Vibeke Osfoss gjestet podkasten Harm og Hegseth. Her får du en oppsummering av episoden!
  Les hvordan!