Bilde av Vibeke Osfoss, Vegard Harm og Morten Hegseth.

– Visste dere at kunnskapsdepartementet har kommet med en sterk oppfordring til å satse mer på studenttrivsel? Politikerne har nærmest beordret oss til å lage enda mer fest og moro – og det skal vi selvfølgelig gjøre, forteller Osfoss.

Bilde av Vibeke Osfoss, Vegard Harm og Morten Hegseth i podkast-studio.
Vibeke Osfoss gjestet podkasten Harm og Hegseth. Resultatet ble en morsom episode om studiemiljø og studenttrivsel ved Høyskolen Kristiania.

Som leder for studentoppfølging vet hun hvor viktig det er at studentene trives, både i og utenfor klasserommet. Et godt studiemiljø bidrar til at enda flere lykkes med studiene og gir gode minner for livet.

– Vi arrangerer massevis av sosiale arrangementer, konserter og fadderuker, men har også iverksatt helt andre type tiltak, som for eksempel terapihunder, forteller hun. 

– Terapihunder? spør Harm og Hegseth i kor.

– Ja, det er helt sant. Forskning viser at å være sammen med dyr kan senke blodtrykket og behandle både angst og depresjon. Derfor er dette et tilbud til studentene, og det har faktisk blitt kjempepopulært!

Osfoss forteller videre at Kristiania er svært opptatt av psykisk helse og arrangerer egne psykisk helse-dager på campus.

– Både i Oslo og Bergen har vi også sosialrådgivere og psykologer, sånn at studentene alltid skal ha noen å snakke med ved behov. 

Et sted hvor det er trygt å gjøre feil

Som student ved Kristiania kan du være med på mye, blant annet fadderuka, konserter og filmkvelder. Du kan også treffe venner i studentpubene, spise gratis pizza på torsdager, engasjere deg i linjeforeningene og forsyne deg med gratis frokost én gang i uka.

Samtidig er Osfoss tydelig på at et godt studiemiljø også handler om klassemiljø. Fordi Kristiania er svær, med mange ulike bygg, studieretninger og studenter, er hun opptatt av at klassene ikke skal være for store. 

– Vi forsøker å ha et tak på 32 studenter per klasse, slik at de kan bli en sammensveiset gjeng som føler seg trygge på hverandre og som tør å feile, kanskje til og med drite seg ut, foran hverandre.

– Kan det være derfor dere har blitt en slags talentfabrikk, som spyr ut så mange flinke folk? spør Harm.

– Ja, kanskje det, svarer Vibeke og ler. – Vi er i hvert fall opptatt av at det ikke skal være farlig å gjøre feil. Faktisk så vil vi at studentene skal gjøre feil her, sånn at de kan vokse og utvikle seg.