Tidligere student på tekst og skribent på Westerdals, nå Høyskolen Kristiania, Marco Reinertsen, har mange spennende navn på blokka.
Noe av det beste med å gå tekst og skribent er at man møter folk som er veldig opptatt av og glad i å skrive, og som vil bli bedre. Det miljøet er jeg veldig takknemlig for at jeg fikk oppleve.

— Det jeg lærte på studiet som jeg bruker aktivt i dag er å tørre å skrive annerledes. Det at det faktisk er rom for det hvis man klarer å dyrke det, forteller Marco. Han mener man har mange muligheter etter endt utdanning.

— Jeg tror bare det å ha en god utdannelse, som gjør at du kan produsere tekst, gjør at man kan fungere i flere forskjellige felt. Og det tror jeg er veldig smart.

Store navn på blokka

Marco hadde et brennende ønske om å leve av å skrive. Etter at han ble ferdig uteksaminert har han skrevet teater for Nationaltheatret og Det Norske Teater, skrevet humor for «Torsdag kveld fra Nydalen» og Underholdningsavdelingen. Han har jobbet i P3, NRK og frilanset. I dag jobber han som redaksjonssjef for Natt&Dag. Han mener helt bestemt at skal du overleve i dag må du være allsidig.

— Jeg tror bransjen kommer til å handle mer om at man må kunne gjøre forskjellige ting. Du konkurrerer med mange og det er viktig å skille seg ut, både med sin egen stemme, men også å være en som sier ja til ting, som alt fra å stå foran et kamera til å fotoredigere.

Marcos studenttips

  • Si ja til ting, og bli med på prosjekter selv om du kanskje ikke tror det er noe for deg. Om du er usikker, så prøv uansett!
  • Test ut mye forskjellig.
  • Produser. Publiser. Send inn tekster til andre, snakk med andre som vil det samme som deg, eller som vil noe helt annet. Møt opp.
  • Vær åpen for nye impulser.

Les også: Tidligere student, Nina Lillebo, bokdebuterte med sin første roman