Jente som sitter ved frokostbordet med en laptop og et glass oransje leskedrikk. Bak henne er en hylle og et stort vindu som viser grønne omgivelser og solskinn.

Har du lyst til å studere, men er usikker på om du har tid eller råd? Står valget mellom å sette seg på skolebenken, eller reise jorda rundt? Med Høyskolen Kristiania Nettstudier trenger du ikke å velge.

— Når vi spør studentene våre om hvorfor de har valgt Høyskolen Kristiania Nettstudier, svarer de ofte at det er høyt faglig nivå, gode veiledere, et framtidsrettet studietilbud og muligheter for en fleksibel studiehverdag, forteller Hege Ulveland, studieprogramleder for årsenheten i ernæring og helse, som er et rent nettstudium.

Ulveland er også forsker og faglig studieprogramleder på Bachelor i livsstilsendring og folkehelse.

Et nettstudium kan gjennomføres når som helst på døgnet, uansett hvor du befinner deg.

— Nettstudier passer for dem som vil studere i eget tempo, kombinere jobb med studier eller ha tilgang til læringsmaterialet hvor som helst - når som helst - i verden. Du kan lene deg godt tilbake i favorittstolen, ta et bad eller sitte på kontoret mens du ser på forelesningsvideoer, sier Ulveland.

Læringsportal med personlig veiledning

Når du starter på et nettstudium får du tilgang til en læringsportal, som fungerer som et digitalt klasserom. Her kan du logge inn fra PC, mobil eller nett- brett. I læringsportalen ligger oversikt over pensum, planleggingsverktøy, forelesningsvideoer, øvingsoppgaver og innleveringsoppgaver. Forelesningsvideoene kan du sette på pause når som helst, og du kan se dem om igjen så mange ganger du vil.

Via læringsportalen får du også kontakt med en personlig veileder, som følger deg opp gjennom hele studiet. Veilederen gir tilbakemelding på oppgavene du sender inn, og du kan stille spørsmål som besvares i løpet av 24 timer.

— Veilederen er der for å svare på faglige spørsmål, men også for å støtte og motivere. Derfor tror jeg at de studentene som bruker veilederen aktivt har de beste forutsetningene for å lykkes, sier Ulveland.

Samarbeid med andre studenter

Gjennom portalen kan du også bli kjent med andre studenter, og finne noen å samarbeide med. Du kan lage en presentasjon av deg selv, finne andre som søker samarbeidspartnere og se hvor langt de har kommet i studiene.

— Du kan skrive inn hva målene dine er, ønsket samarbeidsform, kontaktinformasjon og hva du ser etter i en potensiell samarbeidspartner. I enkelte studieprogram er det også lagt opp til samlinger hvor du får anledning til å møte og diskutere med de andre studentene som tar det samme kurset, forteller Ulveland.

Bildet viser en illustrasjon av en person som sitter på et tog. Man ser hendene til personen på tastaturet på en pc foran på bordet.