Peder Ulven sitter på en murtrapp utenfor campus Vulkan. Han har på seg en brun skinnjakke, har skinna hode og smiler pent til kamera. Han har armene lent over knærne.

Lærer mye metoder

Peder Ulven hadde ingen erfaring med teater eller skuespill, men valgte likevel å satse alt på en skuespillerutdannelse.

— Jeg synes skuespill er kjempegøy. Jeg har alltid hatt lyst til å prøve det, men aldri turt. Det kom til et punkt hvor jeg tenkte det er nå eller aldri.

Peder forklarer at noe av det beste med å studere skuespill er hvordan studiet er lagt opp, og at man lærer mye om ulike metoder. Han forteller at dette ble avgjørende for han selv, som ikke hadde lang erfaring med teater eller skuespill.

— Vi setter ikke opp ting bare for å sette opp ting, men for å lære de ulike metodene vi kan jobbe på og bruke. På denne måten finner du ut hvilken metode som passer best for deg. 

Internasjonalt samarbeid

Bachelor i skuespill jobber mye med internasjonalt samarbeid på tvers av anerkjente teaterhøyskoler. Studentene har vært med på storslåtte samarbeid, og har satt opp teaterstykker som: «The Wedding» og «Rich and poor Europe». Skuespillerstudentene besøkte nylig land som Hamburg, Morocco og Polen. Noe som er unikt for skuespillerutdanningen hos Kristiania.

Peder forklarer at hverdagen som student er preget av en dynamisk timeplan, og at det stadig dukker opp spennende tilbud, som plutselig en reise til et annet land for å bidra inn i et teaterprosjekt.

Tverrfaglig samarbeid

For skuespillerstudentene ser dagene sjeldent like ut. Peder forteller at studiet består av intensiv jobbing over eksempelvis 4 uker når de setter opp et teaterstykke. Tidligere har skuespillerstudentene satt opp blant annet den greske tragedien «Ødipus Rex» og det antikke greske teateret «Ifigenia i Aulis».

Bachelor i skuespill samarbeider ofte på tvers med andre studier som Bachelor i maske- og hårdesign og Bachelor i prosjektledelse kunst og kreativ næring, og får på denne måten en forståelse for ulike fagfelt i bransjen, som de senere vil jobbe med.

Sammen skaper studentene de flotteste kunstverk og teaterstykker sammen.

Tradisjon for studentene

Studentene setter hvert år opp et «opplevelsesteater», inspirert av grøss og gru. Opplevelsesteateret har blitt en tradisjon for studentene, og hvert år strømmer publikum til for å se hva studentene har satt sammen.

Bachelor med tyngde

Peder forteller at en Bachelor i skuespill har gitt han den tyngden han tidligere har søkt etter.

— Teatermessig er det gunstig å ha en bachelor som gir deg tyngden du trenger. Vanligvis får du 4 uker på et stykke. Du må «winge» det så godt du kan. Hvis du ikke har kunnskap i det hele tatt blir det vanskelig.

Peder påpeker at med en bachelorgrad kan du lene deg på erfaring, og det du har lært undervis i studiet.

    Foto av teaterstudenter på et sett. En medstudent tar bilde av en skuespiller i kostyme.

    Har du et brennende ønske om å studere skuespill?

    Da bør du søke på bachelor i skuespill. Du får opplæring i blant annet skuepillerteknikker- og metoder, tale, stemmebruk, sang og bevegelsesfag. Søk i dag.
    Finn ut mer om studiet