Odin Ovesen og Thomas Pedersen ved et biljardbord

Odin Ovesen og Thomas Pedersen har fått erfare at fagskolestudier er en god arena for å kunne etablere egne prosjekter. Under et praktisk prosjekt på Fagskolen Kristiania fikk de en idé – som fortsatte å blomstre etter at skoleoppgaven var over.

– Fagskolen er en optimal arena for å ta idéer over til virkeligheten. Ikke bare for vår idé, men også for resten klassen, som har mange spennende og interessante prosjekter på gang, sier Odin.

– Klassemiljøet er ikke annet enn helt fantastisk, legger Thomas til.

Lærerne ønsker genuint å dele sin kompetanse med studentene.

Fantastisk læringsmiljø

Guttene skryter av at studieprogrammet er praktisk lagt opp. Det gir studentene faglig og sosial kompetanse til å kunne gjennomføre alle faser i et prosjekt.

– I tillegg er foreleserne veldig dyktige og engasjerte og har masse praktisk erfaring. De ønsker genuint å dele sin kompetanse med studentene, sier Odin.

Verdifull veiledning

Odin og Thomas er veldig enige om at innspillene og veiledningen de har fått av fagansvarlig Ruth Schukalla, har vært utrolig verdifull i løpet av prosessen.

– Hun er genuint opptatt av å hjelpe oss med prosjektet og har kommet med veldig mange gode innspill i løpet av prosessen. All honnør til Ruth, sier Thomas.

Thomas Pedersen spiller biljard

Utfordringer som gir motivasjon

Prosjektet til guttene er å lage en ny sosial arena på skolen, med utgangspunkt i en biljardklubb. Men med alle prosjekter følger utfordringer. For Thomas og Odin er det økonomiske aspektet det aller største utfordringen så langt.

– Neste steg blir å legge en plan for hvordan vi skal gjennomføre prosjektet uten å være avhengig av økonomisk støtte fra skolen til utstyr, sier Thomas.

Men de er fast bestemte på å gjøre alt de kan for å etablere biljardklubben, og utfordringene gjør det kanskje ekstra gøy når de får det til.

Her kan du søke studieplass på alle våre studier i Oslo, Bergen og på nett!
Odin Ovesen spiller biljard

Kompetanse som nesten alle trenger

Guttene studerer prosjektledelse på Fagskolen Kristiania. Thomas har en bachelorgrad i markedsføring og salgsledelse fra Høyskolen Kristiania og fagbrev i salgsfaget. Odin har jobbet to år i anleggsbransjen i tillegg til å ha gått et år ledelse og gründer på folkehøyskole. Begge ønsket litt påfyll til utdannelsen de allerede hadde.

Et årsstudium i prosjektledelse gjør deg bedre rustet for arbeidslivet og gir deg spennende jobbmuligheter.

–Et årsstudium i prosjektledelse gjør at man kan jobbe med veldig mye forskjellig som gir både gode og spennende jobbmuligheter etter endt skolegang, sier Thomas, som vil oppfordrer flere til å velge det samme studiet som ham.

– Det foregår prosjekter i så og si alle organisasjoner, og dette studieprogrammet vil definitivt gjøre oss bedre rustet for arbeidslivet, avslutter Odin.

Les mer om Prosjektledelse her Prosjektledelse