Tre menn I dress og solbriller, smiler og holder rundt hverandre.
Gutta bak «Maniac» sammen med Dekan på avdeling for Film, TV og spill, Leif Holst Jensen 

Idéen til serien vokste frem i løpet av studietiden til Espen PA Lervaag og Håkon Bast Mossige, og piloten til serien ble eksamensoppgaven deres.

«Maniac» er historien om Espen, en mann som lever det gode liv – i sitt eget hode. Vi følger ham gjennom grenseløs moro, i en hverdag der hver dag er en fest. I virkeligheten er Espen en pasient ved en psykiatrisk avdeling. Espen spilles av medforfatter Espen PA Lervaag, som til daglig får utløp for sin egen galskap i form av sprø innfall på Instagram (@espenpalervaag).

Manuset ble plukket opp av produksjonsselskapet Rubicon, og ble først lansert på strømmetjenesten TV2 Sumo i 2015.

Netflix-remake premiere 21. september

Rubicon står blant annet bak suksessen «Lilyhammer» og har derfor kontakter i USA. Denne våren ble det klart at tv-serien blir en Netflix-serie, med produksjonsselskapet bak blant annet «True Detective» og «The Revenant», samt regissør Cary Joji Frukunaga. De kjente skuespillerne Jonah Hill og Emma Stone får hovedrollene. Premieredatoen er satt til 21. september.

– Jeg kan med hånda på hjertet si at jeg er veldig stolt over å være ett av hodene bak serien, og jeg synes den nye traileren ser over snittet bra ut, forteller Espen til Dagbladet.

Studiemiljøet avgjørende

– Studiemiljøet på skolen var avgjørende for at vi fikk laget piloten. Vi fikk hjelp av flere medstudenter fra andre studier på foto, klipp og scenografi. Og skolen la til rette for at vi fikk bruke piloten som avsluttende eksamen. Det er vel sjelden en eksamen har gitt så målbar avkastning, sier manusforfatter Håkon Bast Mossige.

Det er vel sjelden en eksamen har gitt så målbar avkastning.

– Skolen er full av ressurser, som man må vite å benytte seg av. Det er vårt beste tips til de nåværende studentene, sier Håkon som gikk på tekst og skribent sammen med Espen.