Mathilde Hogsnes vant prisen for Best Poster under International Conference on Social Media and Society Awards i København. På bildet holder hun opp plakaten sin som har grønne og rosa nyanser.
Mathilde Hogsnes vant prisen for Best Poster under The 2018 International Conference on Social Media and Society Awards.

– Gratulerer så mye med prisen Mathilde! Hvordan føles det å avslutte mastergraden på denne måten?

– Tusen takk for det! Jeg har trivdes veldig godt disse to årene på master, så det er utrolig stas å få lov til å avslutte mastergraden på denne måten. Jeg var veldig glad for å få lov til å delta på konferansen, så det å vinne en pris i tillegg var overraskende og veldig gøy.

Mathilde vant i juli prisen for Best Poster under konferansen i København. I juni fullførte hun en mastergrad i Information Systems med fordypning i Digital Business Systems. Fra tidligere har hun en bachelor i markedskommunikasjon.

Mathilde Hogsnes presenterer under International Conference on Social Media and Society Awards i København. Hun står foran et lærret som har oppgaven hennes på skjermen. Skjermen er i rosa neon-skrift.
Mathilde Hogsnes presenterer under International Conference on Social Media & Society. i København.

Det er første gang Mathilde deltar på en slik konferanse under tiden som masterstudent. Hun forklarer at arbeidet mot den internasjonale konferansen har vært interessant og morsomt, men også krevende ved siden av masterstudiene. Arbeidet frem mot konferansen startet allerede i september året før.

– Hvordan arbeidet du frem mot konferansen?

– Under studiets praksisperiode bestemte jeg meg for at jeg ville skrive om norske kvinnelige influencere og deres måte å kommunisere identiteten sin på. Jeg synes dette temaet er interessant i og med at disse identitetene ofte blir oppfattet som rollemodeller og inspiratorer for deres følgere. Samtidig er jo mange av disse identitetene kommersielt konstruerte.

Det var interessant å studere hvordan influencerne kommuniserer identiteten sin på og hvilke tanker de hadde om betydningen dette kunne ha for deres følgere, industri og samfunn. Mathilde forklarer at Kjeld Hansen, hennes veileder under masteroppgaven, og hun selv fortsatte å samle inn data etter at masteroppgaven var levert inn. Mathilde endte opp med å skrive om masteroppgaven til en poster etter ytterligere datainnsamling.

– Denne ble presentert på Social Media & Society konferansen i København. Vi forberedte og presenterte posteren sammen. Det var en utrolig spennende og lærerik prosess å være med på for meg som er så ny i bransjen.

Mathilde på konferansen i København. Her står hun foran en vegg med ulike postere. Hun står foran sin egen poster ikledd en mørkeblå jumpsuit med et rødvinsglass i hånden. Hun forklarer en mann med hvit skjorte og grått hår om posteren. Mannen står vendt med ryggen til kamera. Rundt står andre deltakere og studerer posteren.
Mathilde konferansen i København. Her foran sin egen poster som vant prisen for Best Poster.

– Hva er planen din videre nå som du er ferdig med master?

– Jeg har vært så heldig å få holde kontakten med skolen, som et medlem av The Mobile Tech Lab (MOTEL). Her er jeg nå i gang med å planlegge en konferanseartikkel og en journal paper. Jeg undersøker også i samarbeid med Kjeld Hansen og Tor-Morten Grønli muligheten for et doktorgradsprosjekt i fremtiden.

Mathilde har også startet opp i ny jobb som PR-konsulent i PR-byrået Mildh Press.

– Her får jeg jobbet med Influencer marketing i praksis. Jeg har vært heldig som har fått en jobb som er så relevant i forhold til masteroppgaven min. Jeg kommer til å lære mye og jeg gleder meg.

– Hva vil du huske fra studietiden på master?

– Å, det er mye! Jeg har trivdes så godt på mange måter. Først og fremst har jeg satt enormt stor pris på at vi hele tiden har kunne velge vår egen retning og fordypning i hvert enkelt fag. Foreleserne har oppfordret oss til å skrive om det vi er nysgjerrige på og synes er interessant.

Det har vært spesielt motiverende for min del. Min masteroppgave har nok blitt oppfattet som litt ‹‹utenfor boksen››. Jeg har derfor satt stor pris på muligheten for å skrive om det som har engasjerte meg mest under studiet.

Mathilde her med diplomet for Best Poster. Diplomet er fargerikt og har hint av rødt, grønt og gult. Mathilde har langt lyst hår og holder tommelen opp. Hun ser strålende fornøyd ut.
Mathilde vant prisen for Best Poster.

Mathilde forklarer om variasjonen i emnene som hun mener har bidratt til en bred forståelse.

– Det gjør at vi som studenter har kunnet velge ulike veier og retninger etter masterstudiet. Hun trekker også frem studentmiljøet og størrelsen på klassen.

– Jeg synes også at det var godt at det var få studenter i hver klasse. Dette gjør at vi som studenter blir både hørt og sett. Miljøet har også vært veldig godt! Jeg har fått så mange nye gode venner som jeg ser frem til å holde kontanten med fremover. Vi har støttet hverandre godt i prosessen.

Råd til nye studenter

Til slutt råder Mathilde alle masterstudenter til å fordype seg i det de selv syntes er mest interessant.

– Det er hardt arbeid, men hele prosessen blir så givende når man finner sin egen vei og skriver om det som engasjerer en selv. Jeg vil også anbefale å diskutere fagene med medstudenter og veileder. Det har hjulpet meg mye i en lang, utfordrerne og inspirerende skriveprosess.