pia retail design

Søkte på forsommeren

Foto av Pia nyutdannet i retail design.
Pia Stenbakk avsluttet bachelorstudiene sine ved Retail Design våren 2017. Her er hun på avgangsseremonien for bachelorstudentene.

– Midt oppi eksamensutstillingen og sensur, med mye usikkerhet rundt karriere og framtid, kom jeg på et møte jeg hadde hatt med Carl Joakim Gagnon fra Internasjonalt kontor. Han fortalte at studenter kan søke om stipend for å dra på internasjonal praksis innen 6 måneder etter avsluttet grad. Ikke hadde jeg fått fast jobb, og jeg måtte ut av leiligheten, så det kunne jo ikke skade å prøve, forteller Pia Stenbakk fra Retail Design.

Lengtet tilbake til Bournemouth

– I femte semester var jeg på utveksling sør i England. Jeg kjente at jeg lengtet tilbake til livet og atmosfæren i Bournemouth, så det var naturlig å se etter hvilke muligheter som lå der. Jeg kom over flere byråer som virket interessante, men én arbeidsgiver pekte seg ut, nemlig Jigsaw Interior Architecture.

Skreddersydde søknaden

Pia oppdaterte LinkedIn-profilen og sin digitale portfolio, og satte seg ned for å gjøre seg kjent med byrået. Etter å ha studert nettsiden, tatt notater og fundert over hvordan og hvorfor hun ville passe inn, var det bare å skrive en skreddersydd søknad i håp om å få en fot innenfor med en stilling som intern. Og det fikk hun.

Pia ville tilbake til Bournemouth. Det skjønner vi godt. Slik ser utsikten ut fra Bournemouth Pier.

Hyggelige telefonsamtaler, teamarbeid og profesjonelle lysplaner

– Etter å ha fullført to av tre måneder som intern har jeg lært uendelig mye: En hyggelig telefonsamtale kan resultere i raske svar og behjelpelige e-poster, framfor å havne bakerst i e-postkøen både hos bedrifter og klienter. Jeg har lært meg AutoCAD og hvordan man som interiørarkitekt bruker dette til å lage profesjonelle tegninger til lysplaner, samt plan- og elevation-tegninger. Og at teamarbeid og struktur er alfa omega når deadlines nærmer seg. Om meg selv har jeg oppdaget at jeg kan bli overraskende begeistret over fliser, mørtel og vannkraner, innrømmer Pia. 

Tilbud om fast stilling

– Jeg har jobbet hardt, det har vært lange dager i forkant av deadlines, og dette har lønnet seg. Jeg har vært så heldig å få tilbudt en fast stilling med tittelen “Junior Interior Architectual Designer” med muligheten for å etterhvert å ha egne prosjekter og klienter i framtiden. Dette blir et spennende eventyr videre.

Vil du også ha internasjonal praksis?

– Er du nysgjerrig på å reise og å se verden? Da håper jeg du benytter deg av det studietiden kan tilby! Tusen takk til Internasjonalt kontor som har gitt meg denne muligheten, avslutter Pia Stenbakk.

pia-utveksling2