Svart-hvitt portrett av Karen.
Karen Holta har vært i praksis i Sparebanken Vest vårsemesteret 2017.

Karen Holta er på sitt andre år på Bachelor i HR og personalledelseHøyskolen Kristiania i Bergen. Dette semesteret har hun vært i praksis i HR-avdelingen til Sparebanken Vest. Nå har hun fått åtte ukers arbeidserfaring, og er godt fornøyd med læringsutbytte.

 – Det å få innblikk i arbeidslivet underveis i utdanningsløpet har vært veldig gunstig. De fleste får ikke relevant arbeidserfaring før etter utdanning. 

Hva er praksis?

Håndfaste resultater

Karen sin hovedoppgave i praksis var å forbedre og utvikle bankens onboardingprosess. Onboarding er siste steget i en rekrutteringsprosesser, og handler om hvordan bedriften integrerer nyansatte i bedriften.

 – Onboarding var et nytt tema for meg. Vi hadde ikke hatt om det på skolen enda. Det var lærerikt for jeg måtte søke ny kunnskap. Etter mye arbeid fikk jeg levert en onboardingsprosess som i dag er lagt inn i personal- og lederhåndboken til Sparebanken Vest.

Lurer du på noe om våre studier? Vi hjelper deg gjerne!

HR-studenten forteller at studiepraksis var en fantastisk læringsarena, hvor hun fikk kombinert teori med reelle arbeidserfaringer.

– Jeg fikk påfyll av verdifull kompetanse og erfaringer.

– Søk ny kunnskap!

Det viktigste Karen tar med seg fra praksisperioden er at man kontinuerlig må søke etter ny kunnskap, og klare å ta den i bruk i jobben sin.

– Når vi starter i jobb kan vi ikke sitte å vente på at noen skal fortelle oss hva vi skal gjøre.

Karen er ikke bekymret for at HR-yrket vil bli erstattet av kunstig intelligens i fremtiden. 

­– HR har en betydningsfull rolle i bedrifter. Ansatte med HR kompetanse er eksperter på menneskelige relasjoner, og skal sørge for at ansatte i organisasjonen blir ivaretatt. 

Praktikanten sier at hun går tilbake til studiehverdagen med en trygghet om at hennes kompetanse er etterspurt og viktig i fremtiden.

Blokk

  • Hvilken utdannelse er riktig for deg?

    Ta vår uhøytidelige karrieretest.
  • Hvorfor velge Kristiania?

    Høyskolen Kristiania har over 100 års ledende erfaring med å levere praksisnære utdanninger.