Foto: Martin Roska

Doodling er å tegne ned hva enn kreativiteten din byr på, gjerne mens du egentlig driver med noe annet, enten du sitter på bussen, på skolebenken eller er hjemme.

Red Bull Doodle Art inviterte alle studenter i Norge til å sende inn sine egne mesterverk til konkurransen. Etter at finalistene ble stemt frem av stemmer på nettsiden, har dommerne i kunstduoen Guttestreker kåret Ingvild Hamre Konglevoll som den beste doodleren i Norge. Hun har doodlet siden barnehagen, og tegner mye på fritiden.

I tillegg til å tegne driver hun med musikk, longboarding og gaming, og hun studerer illustrasjon på Høyskolen Kristiania i Bergen.

Hvorfor driver du med doodling?

– Jeg tenker egentlig ikke så mye over hvorfor jeg doodler, det har alltid vært helt naturlig for meg å gjøre det. Det er vanskelig å unngå å ville tegne hver gang jeg har en penn i hånda. Det er garantert på skolebenken jeg har doodlet mest opp gjennom årene, og siden jeg sliter litt med konsentrasjon er det vanskelig å dy seg når jeg har muligheten til å doodle.

Doodling blir som en slags lek for meg.

Hva gjør doodling så gøy?

– Det som er best er at jeg har så mange tanker i hodet, og det kommer alltid nye ting ned på papiret, uten at jeg selv vet helt hvorfor. Doodling blir som en slags lek for meg, midt i timen.

Vinnerbidraget til Ingrid

Hva fikk deg til å sende inn bidraget ditt?

– Jeg oppdaget konkurransen via skolen, og fordi mange medelever pushet meg til å delta, sendte jeg inn bidraget mitt. De mente at det var perfekt for meg og min tegnestil.

Hva har du doodlet i vinnerbidraget?

– Det aner jeg rett og slett ikke. Jeg satte meg bare ned etter skolen en dag, og startet et tilfeldig sted på papiret med musikk på ørene. Først tegnet jeg en figur, og til slutt ble det masse forskjellige karakterer og ting rundt i bildet. Det tok vel rundt 2-3 timer totalt.

Red Bull gratulerer doodleren Ingvild med seier, og håper at konkurransen har inspirert flere til å la tanker bli til streker!

Denne artikkelen er hentet fra Redbull.no, og er skrevet av Johanne Johnsen Helledal.