Bilde av Kari-Anne Aarvåg

Hva liker du best ved journalistikkstudiet?

Det jeg liker best ved journalistikkstudiet er at vi kommer veldig tett på mediebransjen. Dyktige lærere, som kjenner bransjen godt fra egen karriere, tar oss studenter på alvor, og det er mulig å starte en karriere allerede under studiene.

Det er også mye praktisk arbeid som ligger tett opp til hva vi vil møte i arbeidslivet senere. Grunnen til at jeg valgte å studere journalistikk på Høyskolen Kristiania er fordi jeg har barn. Å flytte var dermed uaktuelt. Det var også avgjørende at jeg fikk anbefalt skolen fra tidligere studenter, og at flere kjente medieprofiler er uteksaminert herifra.

Hvordan er livet som student?

For meg – med familie – vil jeg beskrive studentlivet som hardt. Jeg er avhengig av å jobbe en del ved siden av studiene, og har sjeldent pusterom mellom slagene. Jeg jobber derfor kontinuerlig, samtidig får jeg mye gratis ved å ha en oppriktig interesse for det som skjer i samfunnet.

Kan du fortelle om et prosjekt der du opplevde å «ikke få det til,» og et når du fikk en skikkelig opptur?

Jeg har fått stor respekt for fotografer etter at jeg begynte å studere journalistikk!

Foto er et krevende fag, og foreløpig er det ikke noe som faller naturlig for meg. I perioden hvor arbeidskravene skulle leveres, følte jeg virkelig på å mislykkes. Gleden var derfor ekstra stor da eksamensresultatene i faget nyhetsjournalistikk kom med en skikkelig opptur.

Hva er drømmejobben for deg?

Nå har vi fortsatt mange spennende emner til gode, som eksempelvis TV og radio. Men innen de emnene eventuelt tar meg med storm, så er drømmen å bli redaktør for et større magasin. Jeg vet at det kanskje høres hårete ut, nå som mediebransjen er i hardt vær, men er ikke det bare en ekstra pådriver til å gå all in?

Har du noen prosjekter du jobber med på fritiden, eller noe du er skikkelig «fagnerd» på? Har du frivillig verv, kanskje?

Akkurat nå har jeg ikke mye fritid, men når anledningen byr seg liker jeg å skrive samfunnsaktuelle innlegg på bloggen min for eksempel. Jeg synes det er utrolig viktig å bidra med saklige meninger til rettferdighet, og kan fort omtales som samfunnets aggressive vaktbikkje. Ellers er planen å ferdigstille en bok jeg har begynt på.

Hva er det beste rådet du vil gi til andre som vurderer å studere journalistikk?

Hvis du brenner for å dele, formidle og å skrive, ser meningen med å bruke sannheten som rettesnor, og viktigheten av korrekte medier i et hav av plattformer hvor hvem som helst kan dele, så er det bare å hive seg ut i det. For min del har det alltid vært en drøm, og følelsen av å la den slippe til har vært helt fantastisk!

Ikke la deg skremme av mediebransjens vanskelige tider.

Er det ikke en motivasjon i seg selv at man må jobbe for å nå målene?

Har du noe annet på hjertet som nye studenter kunne hatt glede av å vite?

Rovdyrpolitikken i Norge er et svært betent tema, som lenge har engasjert meg. Her er et leserinnlegg jeg hadde på trykk i Tidens Krav.

Er du interessert i journalistikk?