Go to main content
Publisert 18. november 2016

Tiden som masterstudent ved Høyskolen Kristiania har vært de beste årene i mitt liv!

mastersermoni-2016-del4mastersermoni-2016-del4
Krister Vangen ble kåret til Beste masterkandidat og Årets medstudent. Her sammen med, fra venstre, masterkandidat Kim-André Rønning og programdirektør for masterstudiet, Tarje Gaustad.

Masterkandidatene ved Master i markedsføringsledelse var nylig tilbake på Høyskolen Kristiania for å motta vitnemålene sine og feire endt studietid.

Tradisjon tro hedrer høyskolen Beste kandidat; den kandidaten som gjennom studietiden oppnådde de beste karakterene i samtlige emner. I tillegg stemmer studentene fram Årets medstudent. Vinneren av begge kåringene ble Krister Vangen, som tilfeldigvis også er Høyskolen Kristianias nye kommunikasjonsrådgiver! Vi ba ham fortelle litt om tiden som masterstudent og hvilke erfaringer han sitter igjen med.

Gratulerer med prisene, Krister! Hva tenker du om dette?

Det er nesten overveldende at jeg, blant så mange dyktige studenter, fikk denne prisen. Jeg hadde aldri forventet det, selv om jeg selvfølgelig har jobbet hardt med studiene hele veien. Den amerikanske valgkampen viste ganske tydelig at man kan vinne avstemminger uten å være hverken sympatisk, jordnær eller inkluderende. Jeg prøver så godt jeg kan å ta det til meg. Å bli stemt frem av de i klassen er så stort og så rørende at jeg synes det er vanskelig å sette ord på.

Kan du beskrive tiden din som masterstudent ved Høyskolen Kristiania?  

Jeg lyver ikke når jeg sier at tiden som masterstudent ved Høyskolen Kristiania har vært de beste årene i mitt liv. Det har vært ekstremt mye å gjøre, men ingenting er så gøy som å få jobbe med noe du virkelig digger. Jeg har knapt tenkt over at det har vært mye arbeid, ettersom markedsføring er det jeg synes er kulest å jobbe med i hele verden. Høyskolen har lagt veldig godt til rette for at vi masterstudentene skal kunne gjøre en så god jobb som mulig, men det er mine medstudenter som har gjort disse årene så fantastiske. Jeg har ikke tall på hvor mange timer vi har sammen i sofaen på masterområdet. Her har vi diskutert alt fra sponsoravtalen mellom Petter Northug og Coop, til å lage en forretningsplan for å selge brukte truser på nett. Når man samler så mange kloke, lærevillige og engasjerte studenter i et rom blir det selvsagt høy temperatur og mye diskusjoner, men jeg er overbevist om at det er dette som har lagt grunnlaget for vår læring.

mastersermoni-2016-del3_15-2mastersermoni-2016-del3_15-2
Masterkandidatene ved Master i Markedsføringsledelse kull 2014-2016

Jeg husker aller best de opphetede diskusjonene jeg har hatt med min nærmeste sparringspartner Kim. Kim og jeg skrev masteroppgaven sammen, og tidlig i prosessen tok vi en kaffe og diskuterte viktigheten av å tørre å si ifra til hverandre om man var uenig. Vi oppfordret hverandre til å være kritiske til den andres arbeid, og i ettertid ser jeg på det som et avgjørende øyeblikk i arbeidet med oppgaven. Vi fungerte utrolig godt sammen.

Har du jobbet ved siden av studiene?

Planen var egentlig å fokusere 100% på masterstudiene, men jeg fant tidlig ut at jeg hadde både tid og lyst til å jobbe ved siden av.

Jeg tror at man blir flinkere til å organisere sin egen hverdag dersom man er litt presset på tid. Da presterer man også bedre.

Jeg var heldig og fikk lov til å jobbe litt for høyskolen ved ulike anledninger. Det startet med å helle i Prosecco til gjester under ulike arrangementer, men etterhvert fikk jeg tilbud om å jobbe som studentambassadør på deltid. Her ga jeg råd til studenter som hadde søkt master. Samtidig fikk jeg jobb som faglig studentveileder på biblioteket hvor jeg ga råd og veiledning i forbindelse med oppgaver, eksamen, studieteknikk osv. Her fikk jeg brukt alt jeg lærte på masteren i praksis. På den måten fikk jeg kombinert jobb og studier på en fin måte. Det krever selvsagt litt planlegging, men det var stort sett bare gøy!

krister-vangen-masterstudentkrister-vangen-masterstudent
Krister mottok en klokke fra Baume & Mercier til en verdi av 20.000 kroner som premie for utmerkelsen av Beste kandidat.

Hva tar du med deg videre fra utdanningen?

Alle de utrolig dyktige medstudentene mine.

Jeg har fått et nettverk som jeg vet jeg kommer til å dra stor nytte av i fremtiden.

Selvsagt profesjonelt, men først og fremst sosialt. Jeg har fått venner for livet som jeg har daglig kontakt med, selv etter at vi har levert. Jeg håper også at jeg går ut av utdanningen litt klokere enn hva jeg var ved oppstart. Jeg har lært mye nytt, både fra pensum og forelesere, men det viktigste er at jeg har lært å håndtere mye informasjon på en gang. Det er utrolig mye pensum, oppgaver og eksamener å holde styr på. Evnen til å planlegge arbeidet og stadig sette seg inn i nye problemstillinger kommer jeg til å ta med meg videre i jobb.

Og apropos jobb, nå jobber du jo selv ved Høyskolen Kristiania. Hvordan gikk det til?

Før jeg begynte på masterutdanningen hadde jeg en drøm om å jobbe med kommunikasjon eller analyse. Etter å ha gjennomført Master i markedsføringsledelse var jeg ikke i tvil. Analyse er gøy, men å jobbe med tekst og formidling er noe jeg alltid har hatt en spesiell interesse for. Jeg var i mange prosesser, og fikk tilbud fra et par steder, men når stillingen som kommunikasjonsrådgiver ved Høyskolen Kristiania åpnet seg måtte jeg satse på den. Jeg hadde fra før et stort nettverk på høyskolen, og et stort ønske om å få bidra til at andre skal få oppleve en studietid slik jeg gjorde.

Å ha kontor i nærheten av store formidlere som Trond Blindheim, Tarje Gaustad og Erling Dokk Holm er en drøm som går i oppfyllelse.