Benedikte Reiersrud smiler til kamera
Benedikte Reiersrud fikk jobb som Account Manager hos Lumagate.

Benedikte knyttet kontakt med interessante personer hun møtte i løpet av sine tre år på høyskolen, og fikk på den måten jobb før hun var ferdig med utdannelsen.

Hva slags selskap er Lumagate?

Lumagate er et IT-konsulentselskap som primært jobber med å implementere strategiske og tekniske prosjekter for kunder og partnere. Vårt hovedområde er Microsoft-teknologi. Vi jobber også med andre kryssplattformteknologier som brukes i Microsoftprodukter- og tjenester. Lumagates mål er å forenkle det daglige arbeidet for IT-avdelingen og selskapet som helhet. Vårt mål er å forenkle dag-til-dag arbeid for IT og virksomheten.

Hva er din rolle?

Account Manager. Vil si at jeg er kundeansvarlig, som innebærer å avdekke utfordringer kunden har, følge opp, informere de om trender og endringer i markedet. I denne bransjen er det sjeldent at kunden ikke står ovenfor utfordringer, må migrere til nyere teknologi eller at de ønsker å bruke teknologi for å understøtte selskapets utvikling.

Hvordan fikk du denne jobben?

Jeg fikk denne jobben ved å knytte meg til de rette personene på Linkedin!

– Da jeg startet på Kristiania var det en av foreleserne som tipset oss og sette opp en Linkedin-profil og knytte kontakt til interessante personer vi møter i løpet av utdannelsen osv. Dette gjorde jeg, og jeg forsto at dette kunne bli et mektig verktøy hvis jeg gikk inn for saken. I starten av siste semester kom over en profil med en person som var headhunter i tillegg til at han hadde en veldig interessant bakgrunn. Jeg knyttet kontakt, han lurte på hva grunnen til at jeg knyttet kontakt og jeg fortalte min historie om et sterkt ønske om å komme meg ut i arbeidslivet. Jeg hadde et spesielt ønske om å komme inn i IT verden, da teknologi er fremtiden. Han ga meg kontakt til de rette personene og nå sitter jeg her med jobb.

Er det noe spesielt fra utdanningen du opplever å ha fått bruk for i jobben?

– Ja, skolen har gitt meg en god forståelse for salgsyrket, relasjonsbygging og gitt meg et godt læringsgrunnlag slik at jeg raskt lærer meg faget.

Hvorfor valgte du å studere markedsføring og salgsledelse?

– Denne linjen valgte jeg da jeg ikke så noe annet som kunne passe meg. I tillegg visste jeg at ville studere på Høyskolen Kristiania og ikke andre skoler da de har individet, nærhet og felleskap i fokus.

Etter 3 år på denne skolen kjenner jeg mange dyktige forelesere, studenter og professorer, hvor flere allerede har gratulert meg med jobb og vist interesse for hvordan det går med meg.

Hadde du noen jobber eller prosjekter ved siden av studiene?

– Jeg fikk en spennende trainee stilling ved siden av studiene det siste året.

Har du noen tips til kommende studenter på samme linje?

– Gjør det du kan for å få gode karakterer, men det er også viktig med en interessant CV! I tillegg så er jeg glad for at jeg benyttet meg av mulighetene til å gå litt ut av komfortsonen i løpet av de 3 årene. Det er flere fag som legger opp til delaktighet og by på seg selv, grip sjansen! Det er bare du som taper på det om du ikke gjør det! Takk for tiden på Høyskolen Kristiania, det har vårt 3 år jeg nå er glad jeg gikk 100% inn for!

Mitt siste tips er: Det du gjør, gjør det 100%, for bedre kan du ikke ;)