musikk-design-studio
Jeg liker best å jobbe alene, er kresen på hvordan ting skal være
Positiv pop. – Jeg er lei av tekster om «bitches & hoes» og «money & fame», man kan lage utrolig bra og catchy poplåter med tekster som er mer positive, sier Mugisho i D2. Nå slipper han sin første single.

Musikk som hobby

På barneskolen faller Mugisho David Nhonzi pladask for amerikanske rappere som 2Pac, The Notorious B.I.G. og Chingy, før han – som sine eldre brødre – lærer å spille gitar av Youtube-videoer. Karrierevalget står klart allerede før han blir tenåring, det må bli fotball eller musikk.

Da Mugisho begynte på musikklinjen på Lillestrøm, ble han introdusert for jazz, funk og storband. Han lærte seg gitar, bass og piano, fikk en av hovedrollene i ungdomsmusikalen «Drop Out», som i 2013 ble fremført i Den Norske Opera, og spilte bass i partybandet Funk My Life og rockebandet 7 Days in Alaska. Sistnevnte bikket i sommer 100.000 Spotify-strømminger av sangen «Us Against the World» og har i høst spilt inn sitt debut-album i Nashville – men Mugisho angrer ikke på at han takket for seg i vinter.

– Jeg ble veldig nervøs da det plutselig var jeg som skulle være i fokus. Etter at jeg fikk platekontrakt, har jeg prøvd å overbevise meg selv om at jeg er en artist og ikke bare en del av et band. Jeg liker best å jobbe alene, er kresen på hvordan ting skal være, forteller han Dagens Næringsliv.

Nå begynner det

Det er mandag 28. september 2015, og kl. 13.22 trykker Mugisho «send» på eposten som inneholder en sang han er godt fornøyd med. Han studerer musikkdesign ved Høyskolen Kristiania og sangen går ut til plateselskapene Warner, Sony og Universal. Han hadde prøvd tidligere, uten napp, men i løpet av ti minutter får han svar fra Sony og Warner. Warner var mest på hugget.

Dette er de beste ti sekundene han har hørt blant alle demoene som ramler inn

A&R- director Mike Herbrik i Warner Music Norway lytter alltid til minst ti sekunder av all musikk han får tilsendt fra håpefulle, og har spart på epostene fra Mugisho. Dette er de beste ti sekundene han har hørt blant alle demoene som ramler inn, og tre minutter svarer han.

Han spør Mugisho om han virkelig har skrevet, produsert og mikset hele sangen selv. Deretter avtaler de et møte klokken 15 samme dag. 20 minutter inn i samtalen tilbys Mugisho platekontrakt.