Foto av Lasse Thoresen Fadum foran to menn som ser på en mobilskjerm.
Lasse Thoresen Fadum studerer Kreativ markedskommunkasjon og jobber som markedskoordinator i Doplr.

Hva er Doplr?

Doplr er et helt nytt sosialt medie for studenter, hvor man kan dele små og artige øyeblikksbilder anonymt innenfor en radius på ti kilometer. På torsdag forrige uke lanserte vi Doplr på blant annet Westerdals, BI, UiO, HiOA og Høyskolen Kristiania, og allerede da var det en del aktivitet i feeden. Det er veldig gøy å se! Jeg håper Doplr kan fungere som en arena for å dele øyeblikk fra forelesninger, i pauser, på fester eller generelt i livet, og at man kan komme i kontakt med andre studenter på tvers av fakulteter og campuser i Oslo.

Hva er din rolle i denne nye appen?

Rett etter årets fadderuke, Into Campus, som jeg var med på å arrangere, ble jeg kontaktet av gründerne av Doplr. De ønsket å danne et markedsføringsteam med studenter fra de ulike skolene i Oslo, og de hadde fått øynene opp for meg.

Nå sitter jeg som markedskoordinator i Doplr og jobber aktivt for at vi skal klare å gjennomføre flere av ideene mine
Foto av tre menn som smiler mot kamera.
Lasse Thoresen Fadum studerer Kreativ markedskommunkasjon og jobber som markedskoordinator i Doplr.

Allerede på intervjuet kom jeg opp med mange ideer som kunne hjelpe Doplr opp og frem, blant annet å rette tjenesten kun mot studenter. Kort tid etter ble jeg innkalt til et nytt møte og jeg fikk tilbud om å bli en del av selskapet. Nå sitter jeg som markedskoordinator i Doplr og jobber aktivt for at vi skal klare å gjennomføre flere av ideene mine.

Hva skiller Doplr fra lignende apper?

I dag finnes det ingen tjenester som lar deg se hva som skjer i nærheten av deg akkurat nå. Doplr er kun for studenter og gir et unikt og ekte bilde av studentlivet. Rent teknisk kan Doplr beskrives som en blanding av det beste fra Snapchat, Jodel og Pinterest.

Er jobben din gjort nå som appen er lansert eller skal du fortsette å jobbe med Doplr?

Jobben min er absolutt ikke ferdig nå som vi har lansert. Tvert i mot - det er nå den virkelig begynner! Den viktigste arbeidsoppgaven nå er å sørge for at studentene i Oslo fortsetter å bruke Doplr aktivt.

Foto av hånd som holder mobil og viser frem appen.
Den viktigste arbeidsoppgaven nå er å sørge for at studentene i Oslo fortsetter å bruke Doplr aktivt.

På lang sikt har vi også ambisjoner om å lansere i USA. Akkurat nå lærer jeg om internasjonal markedskommunikasjon på skolen, og det å komme inn på det amerikanske markedet krever god forståelse av forbrukeratferd. Veien er lang å gå, men jeg er villig til å ta hvert steg som må til for å komme dit!

Hvordan balanserer du jobb og studenttilværelsen?

Jeg pleier å møte gründerne 1-2 dager i uka for å brainstorme og planlegge stegene videre i prosessen. Resten av kommunikasjonen foregår over nett, chat og telefon, så det blir en del individuell jobbing hjemmefra. Timeplanen er ganske fullbooka for tiden, men jeg synes jeg klarer å balansere det ganske bra. Alt handler om god planlegging og å være strukturert.

Hvilke fordeler gir det deg at du jobber ved siden av studiene?

Jeg studerer jo Kreativ markedskommunikasjon, så jeg får praktisert mye av det jeg lærer på skolen i jobben. I tillegg til å få relevant erfaring, får jeg også kunnskaper om hvordan det er å være med i et oppstartsselskap. Og ikke minst er det utrolig gøy å få erfaring innenfor akkurat dette feltet!

Jeg får praktisert mye av det jeg lærer på skolen i jobben.

Jeg tror kombinasjonen av at jeg har vært aktiv i Studentunionen i tillegg til studiene, har bidratt til at jeg vet hvordan det er å jobbe to steder samtidig. Det har gjort meg mye mer strukturert enn hva jeg var før, noe som kommer veldig godt med i arbeidslivet.