Barcelona
  • Navn: Camilla Sofie Hugstmyr (23)
  • Kommer fra: Tromsø
  • Studerer: Film

Hvert år har filmstudiet ved Høyskolen Kristiania i Bergen klassetur. Første året var vi i London og i år gikk turen til Barcelona, hvor vi skulle lage kortfilm! Det var første gangen vi fikk lage en hel kortfilm, så det var veldig spennende. Vi hadde ca. 2 uker på å planlegge alt. Vi pitchet idéer i klassen, og den som fikk flest stemmer skulle lage et manus som vi skulle lage en film av.

Filming i Barcelona

 Ingen av dagene var like. Vi hadde mye som skulle gjøres på kort tid, derfor ble det ofte til at vi jobbet i 10-14 timer hver dag fra mandag til fredag. Men vi hadde det veldig gøy sammen samtidig som vi filmet, så det gikk helt fint. Læreren vår hadde ansatt to assistenter som var behjelpelig med leiebil og mat, slik at vi kom oss rundt og fikk mat i magen i løpet av dagen.

Filming
Heldigvis hadde vi leiebil slik at vi kom oss raskere rundt med alt utstyret.

Planlegging er viktig!

Når man lager en film er det mange ting å tenke på. Planlegging er derfor veldig viktig. Vi hadde planlagt mye på forhånd, men det var ting vi ikke kunne planlegge, slik som skuespillere og locations. Dette fikk vi vite når vi kom ned til Spania. Vi fikk to hyggelige skuespillere som skulle jobbe sammen med oss de dagene vi var der. Hver dag reiste vi rundt på en, to eller tre locations for å filme de forskjellige scenene som til slutt skulle bli en film. Assistentene hadde leitet fram mulige locations på forhånd etter å ha mottatt manuset fra oss. Dette gjorde at vi hadde flere alternativer å velge mellom, men vi dro også rundt på kveldstid for å finne de locationene som vi manglet. Vi fikk også låne en leilighet i et kunstnerkollektiv.

Filming på kvelden og sightseeing på nattestid
Alt for filmen! + litt sightseeing på natten når vi dro rundt for å se på forskjellige locations.

En unik mulighet

Denne turen byr på så mye for oss filmstudenter. Vi får lov å lage en film i et annet land! Dette i seg selv er det ikke alle som får muligheten til å gjøre. Vi lærer å samarbeide med folk fra andre nasjoner, vi får vite mer om deres kultur både når det gjelder mat, oppførsel og film. Vi får kontakter i utlandet, noe som utvider horisonten vår. Det å lage film i utlandet gjør også at du får sett stedet du er på på en helt annen måte enn om du skulle dratt dit på ferie.

Filming

Strandliv <3

Selfie på stranda
Selfie på stranda!

Høydepunktene fra turen var garantert det å lage filmen! Vi filmet flere timer hver dag på flere forskjellige locations. I en så nydelig by som Barcelona var dette en drøm! Folk blir nysgjerrig, og dette gjør at du kommer i prat med lokalbefolkningen, noe som er veldig trivelig. Vi lærer å jobbe sammen som et team og kommer mye tettere på hverandre som klasse når vi bor under samme tak. Vi får nye venner; skuespillerne og assistentene gjorde oppholdet veldig fint for oss alle sammen. Vi fikk også litt fritid siden vi valgte å bli over helgen og fikk derfor to dager der vi kunne gjøre hva vi ville – dra på stranden for å bade og sole oss! Shopping, drinker, mat, byvandring, noe for alle og enhver. Alt i alt en super tur hvor vi fikk gode minner og erfaringer! –Camilla