forside_nil_årbok_2016

Norske interiørarkitekters og møbeldesigneres landsforening (NIL) er en nasjonal interesseorganisasjon for interiørarkitekter og møbeldesignere på masternivå.

NIL gir årlig ut boken ”NILs Årbok Interiør og møbler”, der hver bok inneholder fra 50 - 100 prosjekter med plantegninger, bilder og beskrivelser, og er således det eneste mediet som over tid dokumenterer utviklingen innen interiørarkitektur og møbeldesign i Norge. Den viser også de lange utviklingslinjene i interiører. Her finnes eksempler på utforming av kontorer, skoler, hoteller, showrom, serveringssteder, butikker og boliger i tillegg til det siste innen møbeldesign. I årbokens 29. utgave er Høyskolen Kristiania presentert for første gang med Bachelor i interiørarkitektur, som eneste høyskole utenfor kunsthøgskolene i Oslo og Bergen.

Beste noen gang

Som NIL selv skriver på sine nettsider:

Viktigheten av årboken kan ikke overdrives. Både som dokumentasjon på de beste prosjektene utført av medlemmene, og som dokumentasjon på bredden i type oppdrag og den høye kvaliteten våre medlemmer tilfører.

Prosessorienteringen hever kvaliteten

«Den viktigste grunnen til at årets årbok er den beste noensinne, er selvfølgelig prosjektene som medlemmene har bidratt med – både løsningene, tekstene og bildene. Kompetansen er meget høy! I år er tekstene enda mer prosessorientert enn tidligere, og man får et klart bilde av hva som ligger bak det endelige resultatet som presenteres i pen innpakning på glanset, miljøvennlig (!) papir. I år har vi økt antall faglige artikler, noe som ytterligere hever det faglige nivået på årboken».

1MANDAG-ANSATT_0006_Jarle Fotland IMG_1324 copy

Viktig milepæl for Høyskolen Kristiania

For høyskolens studium Bachelor i interiørarkitektur er det utrolig viktig at vi får presentert oss for bransjen på lik linje som de etablerte kunsthøgskolene i Bergen og Oslo, sier studieleder Jarle Fotland.

– Aldri før har andre utdanningsinstitusjoner utfordret de to etablerte skolenes studier innen interiørarkitektur og møbeldesign på en slik måte som Høyskolen Kristiania gjør i dag. Vi er svært fornøyd med at vi er ett av tre studier som får gi en årlig statusrapport om studiet i bransjens viktigste utgivelse om hva som skjer innen interiørarkitektur og møbeldesign i Norge.

Norske interiørarkitekters og møbeldesigneres landsforening (NIL) ble stiftet i 1945 og medlemmene representerer solid kompetanse innen

  • Interiørarkitektur
  • Planlegging av interiører, offentlige og private, i nye og eldre bygninger
  • Formgivning av møbler og andre gjenstander for interiør
  • Spesialdesign og design for industriproduksjon
  • Universell utforming

Årboken for 2016 er trykket opp i 3.000 eksemplarer som fordeles på NILs medlemmer og faste abonnenter og eksterne mottakere. Deriblant offentlige og private byggherrer, kommuner og fylkeskommuner, statlige etater, eiendomsselskaper, entreprenører, arkitektkontorer, alle norske ambassader i utlandet, bibliotek, utdanningsinstitusjoner, massemedia - og andre relevante faggrupper. I tillegg selges boken på DogA og Arkitekturmuseet – og via nil.no.