...men rushet man opplever i servicebransjen lokket henne tilbake.

Mounir hadde det han kaller «en mangfoldig oppvekst», i områder av Oslo som ikke først og fremst forbindes med bank og finans.

Det ble hans styrke.

Egentlig skulle han bli fotballspiller. Så oppdaget han faget HR, og forelsket seg i det. Det ga ham en sentral rolle innen IT.

Mounir El Hamouti er 27 år gammel og jobber som forvaltningsansvarlig i Handelsbanken, i en ny IT-plattform i konsernet. Hele konsernet er for tiden i en omstillingsprosess og skal over på en ny IT-plattform, og Mounir er blant dem som er ansvarlig for endringen her i Norge. Når prosjektet er over, er det han som får ansvaret for  IT-plattformen.

– Det innebærer blant annet å passe på at vi bruker de nye verktøyene som ligger i plattformen riktig, og får ut potensialet som ligger i dem.

Det er imidlertid ikke innen IT Mounir først og fremst har sin bakgrunn. Han hadde spilt fotball så godt som hele livet, og skulle bli fotballspiller når han «ble stor». På grunn av skader og andre omstendigheter gikk det ikke slik, og Mounir måtte legge en ny plan. Dermed begynte han å kikke på forskjellige studier.  

– Så begynte jeg å lese om HR-studiet på Kristiania, og det trigget nysgjerrigheten min. Etter å ha lest meg opp litt mer på studiet, tenkte jeg at dette passet meg.

Jeg søkte den dagen fristen gikk ut, og ble ringt opp dagen etter.

Se video:

– Du må tørre å slå ned vegger

Alt jeg har lært gjennom nettstudier, har jeg tatt med inn i selskapet jeg driver i dag, og

utviklet det til noe bedre.
Road surface, Asphalt, Beard
Sky, Hat, Sunlight, Headgear, Wood

Kjærlighet ved første forelesning

Magefølelsen kunne knapt nok stemt bedre. Allerede på første forelesning skjønte han at han hadde valgt riktig.  

– Tore Fagernes foreleste om organisasjonsteori, og fanget interessen min på en helt fantastisk måte.  Det var da jeg forelsket meg i HR.

Mounir forklarer at HR er et bredt fagfelt med veldig mange ulike områder, men at det i bunn og grunn handler om menneskene i en organisasjon, eller på en arbeidsplass.  

– Det handler om å ta vare på menneskene som jobber der, og tilrettelegge for arbeidsmiljøet. Selv har jeg jobbet veldig mye med rekruttering, lederutvikling, og å sparre med lederne våre om for eksempel utfordringene de møter på når det kommer til det å lede andre.

Les også

Utfordrer
PR-bransjen

Det var på en måte mitt første møte med HR, og studiet, og etter det har jeg egentlig bare forelsket meg i HR.
Du trenger ikke gi opp drømmene dine, du kan fortsette å gjøre det du vanligvis gjør, og samtidig studere.

Les også

Urokråken som fikk tidenes beste vitnemål

Flash photography, Dress shirt, Street fashion, Facial hair, Hairstyle, Beard, Neck, Sleeve, Grey, Collar

Deltidsjobb og fulltidsstudier

Ting skjedde fort etter at Mounir begynte å studere på Kristiania. Da han var i gang med det siste året på studiet, dukket det opp en ledig stilling i Handelsbanken.  

– Det var en deltidsjobb som HR-intern, som skulle kombineres med studier. Jeg søkte den dagen fristen gikk ut, og ble ringt opp dagen etter og kalt inn til intervju. Til slutt fikk jeg jobben, forteller han.

Springbrett

Mounir tror at mange sikkert synes bank og finans høres kjedelig ut. Hans egen erfaring etter å ha jobbet i bransjen en stund, er at bank er så mye mer mangfoldig enn det man tror.

– Bachelorgraden i HR og personalledelse har gitt meg veldig mange muligheter, og kompetanse som gjør at jeg nå kan jobbe med IT og endringsledelse. Utdanningen har vært et springbrett for meg.

Mangfoldigheten i form av kompetansemuligheter i bransjen gjenspeiler seg selvfølgelig også hos arbeidsgiveren Handelsbanken, sier Mounir.  

– Handelsbanken er en veldig stor organisasjon med mange ulike mennesker med ulike bakgrunner. Det å få jobbe sammen med dem er det som motiverer meg aller mest. Jeg har vokst opp på Tøyen og Grünerløkka, og har selv en mangfoldig bakgrunn, og det føler jeg har gitt meg de verktøyene jeg trenger for å kunne identifisere meg med de menneskene som finnes i organisasjonen.
Velg nettstudier

Søk nå!

Velg nettstudier

Søk nå!

Finn ditt studium

Jobb og studier

Senere var det tid for et nytt veivalg. Etter å ha fullført bachelorgraden måtte Mounir bestemme seg for om å han skulle søke fast jobb, eller gå for en mastergrad. Han landet på en Ole Brumm-inspirert løsning - ja takk, begge deler.  

– Jeg fikk tilbud om fast jobb, men jeg hadde også et sterkt ønske om å studere videre. Derfor valgte jeg å bygge på HR-utdanningen min med en master i teknologiledelse – samtidig som jeg jobbet fulltid i Handelsbanken.

People in nature, Flash photography, Smile, Beard, Neck, Sleeve, Plant, Wood, Happy
En ting jeg lærte veldig tidlig i studiet, er at  må tørre å utfordre.

Stort potensiale

Da han startet hos Handelsbanken, jobbet Mounir mye med rekruttering av studenter. Dette er et område hvor han tror det ligger veldig mye potensial.

– Du må tørre å gi unge mennesker tillit og ansvar. Det mest spennende jeg har jobbet med, har vært å slå ned slike vegger, og jeg føler at jeg i stor grad har lykkes med det. Jeg tror at studentene som jeg har rekruttert og jobber med til daglig, har veldig mye mer ansvar og tillit enn de ville fått i veldig mange andre organisasjoner. Det sier studentene selv også.

Må tørre å utfordre

Mounir sier at studenter har mange muligheter når de kommer ut i arbeidslivet. Men de må ta ansvar selv, og våge å ta initiativ.  

– En ting vi lærte veldig tidlig i studiet, er at du må tørre å utfordre når man først kommer ut i næringslivet. Det kan være skummelt, men du har fått de verktøyene du trenger, og må våge å ta dem i bruk. I en bedrift er det veldig mange satte normer og tradisjoner. Når du kommer inn som nyansatt har du mulighet til å bryte litt med dem, hvis det er nødvendig. Men da må man ta initiativet selv.

En ting jeg lærte veldig tidlig i studiet, er at man må tørre å utfordre.

Finn ut mer om fagområdet:

HR, markedsføring og kommunikasjon

Road surface, Street fashion, Public space, Jeans, Window, Building, Sky, Infrastructure, Asphalt, Neighbourhood

Se alle studier

Klar for å studere?

Velg en utdanning som utfordrer