Nettstudium - Nettstudium

Barn med særskilte behov i barnehage og skole - fullfinansiert

Dette er studiet for deg som jobber med barn i barnehage og skole, eller har et ønske om å jobbe med barn som trenger ekstra tilrettelegging.

Oppstart
Høst 2021
Studiested
Nettstudium
Nivå
Nettstudium
Pris
0 kr pr semester
Språk
Norsk
Gjennomføring
Deltid
Studielengde
2 år
Studiepoeng
60
Opptakskrav
Programbeskrivelse
Med forbehold om endringer
Studiestart uke 35, 2021
Studiet er fulltegnet - Opptak avsluttet Pga stor pågang har vi nå avsluttet opptaket på dette studiet med oppstart uke 35, 2021 - antall studieplasser er fylt opp. Vi oppfordrer deg til å melde deg på vårt nyhetsbrev om du ønsker informasjon neste gang vi tilbyr flere plasser på våre nettstudier.


Over hele landet er det et betydelig etterutdanningsbehov blant fagarbeidere og barnehageassistenter. Fagskoleutdanningen Barn med særskilte behov skal bidra til å styrke din fagkompetanse, slik at du står bedre rustet til å møte utfordringer i barnehage, skole, SFO og annet barne- og ungdomsarbeid.

Med denne utdanningen vil du bli en ettertraktet og reflektert yrkesutøver med høy etisk forståelse i ditt arbeid med barn og unge.

Studiet bygger på en nasjonal rammeplan utarbeidet av Nasjonalt utvalg for fagskoleutdanning i helse- og oppvekstfag – NUFHO, og er utviklet i samarbeid med sentrale organisasjoner innen yrkesfeltet.

Fullfinansierte plasser fra Utdanningsetaten i Oslo kommune Fagskolen Kristiania kan med finansiering fra Oslo kommune tilby et begrenset antall gratis studieplasser. Tilskuddet er et svar på kommunens og regjeringens satsning på å gjøre fagskolene til en større og viktigere del av det norske utdanningssystemet

Hva lærer du?

I  barnehagen skal barna møte profesjonelle yrkesutøvere med god kompetanse og gode ferdigheter. De skal også oppleve brukermedvirkning og tverrfaglig samarbeid.

I løpet av studiet vil du lære om kommunikasjon, samhandling, sosial utvikling og kompetanse, som kan bidra til å fremme læring og trivsel hos barn med særskilte behov. Du vil få en innføring i pedagogiske og didaktiske metoder, samt prosesser og verktøy som bidrar til en helhetlig utvikling hos barn. Videre får du kunnskap om forhold som påvirker barns læring.

Utdanningen gjennomføres over fire semestre på deltid, og består av følgende emner:

 • Felles grunnlag for oppvekstfag
 • Pedagogikk og didaktikk
 • Barn og unge med særskilte behov
 • Helsefremmende og forebyggende tiltak
 • Praksis
 • Fordypningsoppgave

Jobbmuligheter

Etter fullført studium kvalifiserer du for å jobbe med barn med særskilte behov i barnehage- og skolesektoren, eller annet barne- og ungdomsarbeid.

Du kan blant annet jobbe som/med:  

 • Barnehagemedarbeider 
 • SFO-relatert arbeid
 • Sports- og fritidsklubber

Har du spørsmål eller trenger veiledning?

Ta gjerne kontakt med oss:

Tlf : +47 22 59 61 00 - åpent hverdager 08:00 – 16:00

E-post: nettstudier@kristiania.no

Studiedetaljer

Studieprogramleder

Sanja Maksimovic
Les mer om Sanja

Aktuelt fra Barn med særskilte behov

 • Ågot Iversen studerer Barn med særskilte behov på Fagskolen Kristiania. Her sitter hun sammen med fire barn i barnehagen og spiller et spill.

  Spesialkompetansen alle som jobber med barn bør ha

  – Det er stadig behov for yrkesutøvere med kompetanse til å  hjelpe barn med særskilte behov, sier nettstudent Ågot Iversen.
 • Ågot Iversen går nettstudier på Fagskolen Kristiania. Her sitter hun ved kjøkkenbordet hjemme og jobber med studiene.

  Kombinerer nettstudier med jobb og familieliv

  Med nettstudier på Fagskolen Kristiania kan småbarnsmoren Ågot Iversen kombinere videreutdanning med familieliv og fulltidsjobb i barnehage.

Kontakt oss

Ønsker du nyhetsbrev?
Mobilnummer