To jenter på scene

Fagskole - Oslo

Bårdar Akademiet - Musikkteater

Drømmer du om å bli musikalartist? Med vår toårige utdanning får du mulighet til å følge din lidenskap for scenekunst, og utdanne deg til å bli en profesjonell og dyktig utøver innen musikkteater.

Oppstart
Høst 2022
Studiested
Oslo
Nivå
Fagskole
Pris
47 800 kr pr semester
Språk
Norsk
Gjennomføring
Heltid
Studielengde
2 år
Studiepoeng
120
Opptakskrav
Programbeskrivelse

Visste du at Bårdar Akademiet nå er en del av Fagskolen Kristiania?

Du må derfor søke på denne utdanningen på kristiania.no

Siden 1995 har Bårdar Akademiet tilbudt fagskoleutdanning innen musikkteater og scenekunst, og er kjent for å utdanne noen av Norges fremste musikalartister. Vi tilbyr en toårig utdanning i Musikkteater, med fordypning i enten sang og skuespill, eller sang og dans.

Studiet retter seg mot deg som ønsker å bli en allsidig musikalartist på høyt faglig nivå. Du får gleden av å jobbe med lærere, koreografer og regissører med solid erfaring fra aktiv kunstnerisk virksomhet.

For at du skal lykkes med å få deg jobb som musikalartist, vektlegger vi å gi deg en bred plattform innen musikkteater med kompetanse innen både sang, dans og skuespill. Utdanningen er praktisk rettet og du vil tilegne deg tekniske ferdigheter, i tillegg til å lære deg uttrykk og formidling.

Hos oss får du et solid faglig grunnlag – enten du ønsker å studere videre, eller gå rett på scenen etter endt utdanning. Utdanningen i Musikkteater ved Bårdar Akademiet vil åpne mange spennende karrieremuligheter for deg som utøver.

Noe du lurer på? Vi hjelper deg gjerne!

Ring oss direkte på +47 22 20 90 10

Hva lærer du?

Utdanningen gir deg en solid plattform innen musikkteaterfeltet, med særlig vekt på kunstnerisk formidlingsevne, fagforståelse, tverrfaglighet og eget kunstnerisk uttrykk.

Hovedfagene i utdanningen er:

  • Musikkteater
  • Sang
  • Dans
  • Skuespill

I tillegg kan studentene velge mellom to ulike fordypninger:

  • Fordypning skuespillerfag
  • Fordypning sang og dans

Videre vil det være undervisning i individuell sang og stemmebruk, musikkteori- og praksis, ensemblesang og korsang, samt forestillingsarbeid.

Kombinasjonen av emnene i utdanningen gir deg kompetansen du trenger som utøver innen musikkteaterets ulike sjangre, både som medlem i et ensemble og som solist på høyt nivå. Avgangsstudentene avslutter sitt andre studieår med en hovedproduksjon fremvist på en ekstern scene.

Hva kan du bli?

Med en toårig utdanning i Musikkteater fra Bårdar Akademiet, vil du ha alle forutsetninger for en suksessfull karriere som profesjonell musikalartist.

Etter to år på Bårdar Akademiets utdanning i Musikkteater, er det mange som ønsker å gå videre på vårt ettårige studium i Kommersiell scenekunst.

Våre tidligere studenter har hatt roller i de fleste musikaloppsetninger i Norge, som blant annet The Book of Mormon, West Side Story, Les Miserables og Mamma Mia.

Utdanningen gir deg jobbmuligheter innen blant annet:

  • Institusjonsteatre
  • Privatteatre
  • Andre scenekunstarenaer
  • Det kommersielle markedet, som film/TV og reklame
En gutt og jente på en scene

Fagmiljøet ved Bårdar Akademiet

Du vil gjennom hele studieløpet få tett oppfølging av landets beste pedagoger innen musikalfeltet. Bårdar Akademiets fagmiljø har lang og bred erfaring innenfor scenekunst. Flere av skolens faglærere har vært, og er fortsatt, profesjonelle utøvere. De har blant annet jobbet ved Den Nationale Scene, Oslo Nye Teater, Det Norske Teatret, Chat Noir og Folketeateret.

Som en del av utdanningen får du arbeide med regissører, koreografer og andre aktuelle aktører i markedet. På denne måten får du profilert deg overfor potensielle arbeidsgivere. Bårdar Akademiet er opptatt av å se dine faglige behov, og gi deg den individuelle oppfølgingen du trenger for å nå dine mål.

Praktisk informasjon:

Studiedetaljer

Studieprogramleder

Hilde Haugan