Fagskole - Bergen og Oslo

Interiør

Lær hvordan du kan utarbeide interiørløsninger for privat og offentlig sektor. Dette studiet gir deg mange muligheter innen en bransje i vekst.

Oppstart
Høst 2020
Studiested
Bergen og Oslo
Nivå
Fagskole
Pris
50 600 kr pr semester
1900 kr registreringsavgift
Språk
Norsk
Gjennomføring
Heltid
Studielengde
2 år
Studiepoeng
120
Opptakskrav
Ja, se opptaksinformasjon
Med forbehold om endringer
Opptaket for 2020 er stengt Se vårt tilbud av nettstudier hvor du kan søke opptak hver dag, hele året Se alle våre nettstudier

Interiørfaget er mye mer enn det som fremstilles i interiørblader; det å «pynte» etter sesongens trender er bare en brøkdel av hva faget er og handler om. Det dreier seg om å lage funksjonelle rom og skape en atmosfære som folk trives i.

Ved å studere interiør kan du gjøre hobbyen til et levebrød. På interiørstudiet jobber du praktisk med rommets funksjon, farger, materialer og produkter. 

Gjennom reelle prosjekter og oppdrag fra næringslivet får du virkelig øvd på dine ferdigheter og blir klar for arbeidsmarkedet.

Noe du lurer på? Vi hjelper deg gjerne! Ta kontakt med våre studentambassadører her!

Hva lærer du?

Med denne utdanningen lærer du blant annet:

  • Hvordan du jobber med og ut fra kundens ønsker
  • Hvordan du kan forme rom med designprinsipper,
  • Tegne tekniske tegninger i programmet ArchiCAD
  • Stilhistorie fra antikken til modernismen
  • Kunnskap om hvordan man utarbeider konsepter som skal kommunisere med ulike målgrupper

Du lærer å lage tekniske tegninger, betydningen av en kreativ prosess og hvordan du kommer fram til den gode ideen, for å nevne noe.

På interiørstudiet jobber du praktisk og virkelighetsnært med blant annet rommets funksjon, farger, materialer og produkter. Interiørfaget er mye mer enn det som fremstilles i interiørblader; det å «pynte» etter sesongens trender er bare en brøkdel av hva faget er og handler om.

Jobbmuligheter

Etter endt utdanning vil du ha fagkompetanse innen interiør rettet mot møbel- og innredningsbransjens tjenester. Som interiørdesigner kan du for eksempel arbeide som:

  • Selvstendig næringsdrivende
  • På et interiørarkitektkontor
  • I en møbelbutikk eller et showroom
  • Med styling av boliger
  • Teknisk tegner

Etter at du har fullført og bestått to år på interiørstudiet, kan du ta en bachelorgrad i England, Irland, Italia eller Australia, eller søke om opptak til vår Bachelor i interiørarkitektur forutsatt at det er ledige plasser.

Aktuelt fra Interiør

Studieprogramleder

Boris Miller
Les mer om Boris

Kontakt oss

Ønsker du nyhetsbrev?
Ønsker du studiemagasin?
Mobilnummer