Digital tegning av kjøkkenløsning, med orange interiør og marmor benkeplater. Dekorert med grønne planter og malerier.

Fagskole - Oslo

Interiør ettårig

På vår ettårige interiørutdanning lærer du å forstå ulike målgrupper, identifisere trender og utvikle interiørkonsepter for å skape gode funksjonelle rom.

Oppstart
Høst 2022
Studiested
Oslo
Nivå
Fagskole
Pris
58 900 kr pr semester
Språk
Norsk
Gjennomføring
Heltid
Studielengde
1 år
Studiepoeng
60
Opptakskrav
Programbeskrivelse

Dette studiet har nå venteliste!

Dette studiet er fullt for opptak, men du kan fortsatt søke og bli satt på venteliste.  Last opp godkjent dokumentasjon og sende tilbake signert kontrakt for å sikre deg en plass på ventelisten.

Interiørfaget handler om å designe romløsninger som svarer på menneskers praktiske behov og estetiske ønsker.

Interiør er et kreativt og yrkesrettet studium som gir deg kunnskap om romdisponering, materialer, farger og digitale verktøy for å visualisere og presentere dine idéer.

Gjennom praktiske caseoppgaver, yrkesnære prosjekter og bedriftsbesøk, vil du få en god forståelse for interiørfaget og hvilke muligheter som finnes i bransjen.

Hva lærer du?

Utdanningen gir deg en teoretisk og praktisk innføring i interiørfaget. Du vil lære om sentrale begreper, metoder, prosesser og digitale verktøy som benyttes i bransjen.

Du vil blant annet lære å lage tekniske tegninger i programmet ArchiCad, og få kjennskap til Adobe-programmene Photoshop og Indesign.

Interiørstudiet består av følgende emner: 

  • Mennesker og samfunn
  • Styling og konseptutvikling
  • Interiørdesign og teknikker


I første semester vil du få en innføring i ulike stilepoker, målgruppeanalyse, trender, styling og konseptutvikling. Du vil også få kunnskap om farger og materialers funksjon, og hvilken innvirkning det har på rommet. Dette vil gi deg en forståelse for hvordan du kan utarbeide konsepter og interiørløsninger for ulike oppdragsgivere.

I andre semester vil vi jobbe med planlegging, design og utvikling av interiørkonsepter for private og offentlige rom. I dette arbeidet vil du praktisere og bygge videre på kunnskapen fra første semester. Videre vil du få en innføring i hvordan du kan etablere din egen bedrift.

Gjennom studiet vil du utvikle en forståelse for hvordan du kan utforme et rom og tilpasse det til ulike menneskers behov. Du vil ha opparbeidet deg en portefølje av arbeider, som du kan vise frem til potensielle oppdragsgivere.

Hva kan du bli?

Med en ettårig utdanning i Interiør, vil du ha opparbeidet deg kunnskaper og ferdigheter innen interiørfaget.

Mange av våre studenter starter sin egen bedrift. Du kan også søke jobb hos store og små selskaper innen interiørbransjen.

Du kan blant annet jobbe som:

  • Interiørdesigner
  • Interiørkonsulent
  • Stylist for møbelbutikker eller showroom
  • Fotostylist
Se studentenes arbeider!

Praktisk informasjon

Studiedetaljer

Studieprogramleder

Marit Andreassen

Søk på Interiør 1-årig

Legg studiet til i søknadsskjema nå og finn det igjen når du er klar for å sende inn søknaden din.

Kontakt oss

Ønsker du nyhetsbrev?
Mobilnummer