Fagskole - Nettstudium

Barn med særskilte behov i barnehage og skole - fullfinansiert

Dette er studiet for deg som jobber med barn i barnehage og skole, eller har et ønske om å jobbe med barn som trenger ekstra tilrettelegging.

Oppstart
Høst 2020
Studiested
Nettstudium
Nivå
Fagskole
Pris
0 kr pr semester
Språk
Norsk
Gjennomføring
Deltid
Studielengde
2 år
Studiepoeng
60
Opptakskrav
Ja, se opptaksinformasjon
Med forbehold om endringer
Stengt for opptak Dette studiet er nå stengt for opptak 2020. Se studier med ledige studieplasser i vårt søknadsskjema

Vi tilbyr et begrenset antall fullfinansierte plasser som passer for deg som jobber med barn i alle aldre i barnehage og skole, og du trenger ikke være fast ansatt i barnehage for å søke om plass. 

Over hele landet er det et betydelig etterutdanningsbehov hos fagarbeidere og barnehageassistenter. Barn med særskilte behov er en fagskoleutdanning som skal gi deg mulighet til å styrke din faglige kompetanse på ulike områder, slik at du kan møte utfordringer i barnehage, skole, SFO og annet barne- og ungdomsarbeid.

Med denne utdanningen vil du bli en ettertraktet og reflektert yrkesutøver med høy etisk forståelse i ditt arbeid med barn og unge. 

Studiet bygger på en nasjonal rammeplan utarbeidet av Nasjonalt utvalg for fagskoleutdanning i helse- og oppvekstfag – NUFHO, og er utviklet i samarbeid med sentrale organisasjoner innen yrkesfeltet.

Studiestart uke 35 2020 Søk her

Hva lærer du?

I  barnehagen skal barna møte profesjonelle yrkesutøvere med god kompetanse og gode ferdigheter. De skal også oppleve brukermedvirkning og tverrfaglig samarbeid.

I studiet lærer du om kommunikasjon, samhandling, sosial utvikling og kompetanse, som kan bidra til å fremme læring og trivsel hos barn med særskilte behov. Du lærer om pedagogiske og didaktiske metoder, prosesser og verktøy som bidrar til en helhetlig utvikling hos barn. Videre får du kunnskap om forhold som er med og påvirker barns læring.

Utdanningen gjennomføres over 4 semestre på deltid. Utdanningen består av følgende emner:

  • Felles grunnlag for oppvekstfag
  • Pedagogikk og didaktikk
  • Helsefremmende og forebyggende tiltak
  • Barn og unge med særskilte behov
  • Praksis
  • Fordypningsoppgave

Jobbmuligheter

Etter fullført studium kvalifiserer du for å jobbe med barn med særskilte behov i barnehage- og skolesektoren eller annet barne- og ungdomsarbeid.

Du kan blant annet jobbe som/med:  

  • Barnehagemedarbeider 
  • SFO-relatert arbeid
  • Sports- og fritidsklubber

Barn med særskilte behov er en fagskoleutdanning for deg som ønsker å bli en reflektert yrkesutøver med høy yrkesetisk forståelse i ditt arbeid med barn og unge.

Dette studiet bygger på en nasjonal rammeplan utarbeidet av Nasjonalt utvalg for fagskoleutdanning i helse- og oppvekstfag – NUFHO. Studiet er utviklet i samarbeid med sentrale organisasjoner innen yrkesfeltet.

Studieprogramleder

Sanja Maksimovic
Les mer om Sanja

Kontakt oss

Ønsker du nyhetsbrev?
Ønsker du studiemagasin?
Mobilnummer