Go to main content

Bergen skiller seg fra andre studentbyer med sitt sentrumsnære studentmiljø, noe som har formet byen mellom de syv fjell. Her finner du flere av landets beste og viktigste festivaler, kort vei til natur og friluftsliv, og et studentmiljø som brenner for det samme som deg. Bergen har noe for alle, uansett hva du er interessert i.

Som student ved Høyskolen Kristiania Bergen har du mange muligheter og tilbud, og her finner du en oversikt over alt du trenger for å få en god og trygg studietid.

 • Det du trenger til studiene

  Her finner du en komplett oversikt over alt du trenger til studiene.
 • Si din mening

  Vi ønsker din mening for å gjøre våre tilbud bedre.

Studentoppfølging

Avdeling for studentoppfølging er primærkontakt for alle studenter ved Fagskolen og Høyskolen Kristiania.

Her får du som student veiledning, rådgivning og oppfølging på studierelaterte spørsmål og utfordringer. Hvert studium har sin kontaktperson og vi som jobber i avdelingen har taushetsplikt.

Avdeling for studentoppfølging har overordnet fokus på forebyggende tiltak og oppfølging som bidrar til godt læringsmiljø, trivsel og studiemestring.

Sammen

Høyskolen Kristiania er tilknyttet Studentsamskipnaden på Vestlandet (Sammen), og som høyskolestudent hos oss har du tilgang til alle Sammen sine tjenester, forutsatt at semesteravgiften er betalt.

Semesteravgiften er på kr 550,-  og er med på å finansiere tilbudene gitt til deg som student.

Flere av Sammens tjenester er gratis for deg som student, forøvrig er prisene svært konkurransedyktige og lagt på et nivå for best mulig å imøtekomme studentlommeboken.

Studentunionen

Studentunionen ved Høyskolen Kristiania Bergen er studentenes egen interesseorganisasjon og skolens studentdemokrati. De jobber for studentenes rettigheter, arrangerer sosiale treff som oppstartsuken Into Campus, tilbyr foredrag og faglige tilbud som Karrieredagene – for å nevne noe. Dessuten driver de også studentenes egen pub, Malteriet.

Karrieresenteret

Lurer du på hvordan du kan forberede deg på arbeidslivet? Spørsmål om praksis, eller ønsker du veiledning eller kurs? Karrieresenteret i Bergen er her for å støtte deg på veien mot livet etter arbeidslivet. Vi har også en jobbportal der tidligere studenter lyser ut stillinger for å nå de rette kandidatene.

Utdanning i Bergen

Høyskolen Kristiania Bergen er partner med Utdanning i Bergen, en nettverksorganisasjon som styrker samhandlingen mellom utdanningsinstitusjoner, samfunnet og arbeidslivet i Bergensområdet. Gjennom informasjonsutveksling, idémyldring og felles aktiviteter, skal medlemmene i samarbeidet jobbe for at Bergen skal være den beste storbyen å studere i.

Utdanning i Bergen arrangerer blant annet sosiale samlinger og faglige møtet, i tillegg til en egen jobbportal hvor noen av landets mest attraktive arveidsgivere søker etter deg som studerer i Bergen.

Kalender

 • 29. februar
  • BYCAMP KRISTIANIA 2020 @ The Good Knight

   The Good Knight, Badstugata 9, Oslo

   Et side-arrangement til by:Larm, med musikkstudenter fra Høyskolen Kristiania.

   Les mer
  • Avgangsforestilling: BAKKANTINNENE

   KHiO, Fossveien 24, Oslo

   Vårens siste avgangsforestilling spilles på Kunsthøgskolen i Oslo 28. og 29. februar.

   Les mer
 • 05. mars
  • Åpen dag 2020 - Oslo

   Høyskolen Kristiania Campus Oslo

   Nysgjerrig på hvordan der er å studere på Høyskolen Kristiania eller Fagskolen Kristiania? Vi åpner våre dører for alle søkere og interessenter. Kom innom og snakk med studenter, forelesere og opplev alle våre studier og campus i Oslo.

   Les mer
 • 06. mars
  • Kristiania Lederforum - Hverdagsledelse

   Ernsts hage, inngang Kirkegata 24

   Ledelse handler om vanlige mennesker, og hva de kan gjøre for å lede andre mennesker. Møt, lær og la deg inspirere av professor Tom Karp i Kristiania Lederforum.

   Les mer
Se alle arrangementer