Bergen skiller seg fra andre studentbyer med sitt sentrumsnære studentmiljø, noe som har formet byen mellom de syv fjell. Her finner du flere av landets beste og viktigste festivaler, kort vei til natur og friluftsliv, og et studentmiljø som brenner for det samme som deg. Bergen har noe for alle, uansett hva du er interessert i.

Som student ved Høyskolen Kristiania Bergen har du mange muligheter og tilbud, og her finner du en oversikt over alt du trenger for å få en god og trygg studietid.

 • Det du trenger til studiene

  Her finner du en komplett oversikt over alt du trenger til studiene.
 • Svarer på alle studentspørsmål

  Alle studenter lurer på noe. Anne-Marie og Eli hjelper med å finne svarene.
 • Si din mening

  Gi oss tilbakemeldinger på studiene og hvordan du har det, slik at vi kan gjøre studentlivet enda bedre.
 • Rekordmange bedrifter til Karrieredagen

  Karrieredagen er møteplassen mellom bedrifter og Kristiania-studentene. I år er det rekordmange bedrifter som vil treffe deg.

Studentoppfølging

Avdeling for studentoppfølging er primærkontakt for alle studenter ved Fagskolen og Høyskolen Kristiania.

Her får du som student veiledning, rådgivning og oppfølging på studierelaterte spørsmål og utfordringer. Hvert studium har sin kontaktperson og vi som jobber i avdelingen har taushetsplikt.

Avdeling for studentoppfølging har overordnet fokus på forebyggende tiltak og oppfølging som bidrar til godt læringsmiljø, trivsel og studiemestring.

Sammen

Høyskolen Kristiania er tilknyttet Studentsamskipnaden på Vestlandet (Sammen), og som høyskolestudent hos oss har du tilgang til alle Sammen sine tjenester, forutsatt at semesteravgiften er betalt.

Semesteravgiften er på kr 550,-  og er med på å finansiere tilbudene gitt til deg som student.

Flere av Sammens tjenester er gratis for deg som student, forøvrig er prisene svært konkurransedyktige og lagt på et nivå for best mulig å imøtekomme studentlommeboken.

Studentunionen

Studentunionen ved Høyskolen Kristiania Bergen er studentenes egen interesseorganisasjon og skolens studentdemokrati. De jobber for studentenes rettigheter, arrangerer sosiale treff som oppstartsuken Into Campus, tilbyr foredrag og faglige tilbud som Karrieredagene – for å nevne noe. Dessuten driver de også studentenes egen pub, Malteriet.

Karrieresenteret

Lurer du på hvordan du kan forberede deg på arbeidslivet? Spørsmål om praksis, eller ønsker du veiledning eller kurs? Karrieresenteret i Bergen er her for å støtte deg på veien mot livet etter arbeidslivet. Vi har også en jobbportal der tidligere studenter lyser ut stillinger for å nå de rette kandidatene.

Utdanning i Bergen

Høyskolen Kristiania Bergen er partner med Utdanning i Bergen, en nettverksorganisasjon som styrker samhandlingen mellom utdanningsinstitusjoner, samfunnet og arbeidslivet i Bergensområdet. Gjennom informasjonsutveksling, idémyldring og felles aktiviteter, skal medlemmene i samarbeidet jobbe for at Bergen skal være den beste storbyen å studere i.

Utdanning i Bergen arrangerer blant annet sosiale samlinger og faglige møtet, i tillegg til en egen jobbportal hvor noen av landets mest attraktive arveidsgivere søker etter deg som studerer i Bergen.