Go to main content
Studentlblogger Tina smiler med gul bakgrunn med hvite prikker.

For min del har "studentrabatt" de siste fem årene (tiden jeg har vært student) vært mer eller mindre synonymt med kollektivtransport-billett. Det kommer til å svi den dagen jeg er ferdigutdannet, uten gyldig studentbevis og må betale 750 kr i måneden for å ta trikken. Men nå, etter en aldri så liten runde research, har jeg fått laget en hel liste med gode studentrabatter. De får man nemlig flere steder enn på trikken!

Trikk i Oslo sentrum.
Evig takknemlig for studentrabatten på kollektivtransport-billetten.

PS. Dette er ikke noe reklame for de stedene jeg nevner, bare en hjelpende hånd så dere kan leve deres beste studietid med x antall prosenter rabatt ♥

Tannlege til halv pris?!

Fun fact: Jeg har ikke vært hos tannlegen siden andre klasse på videregående. Hvorfor? Fordi det er så sinnsykt dyrt. (Og litt fordi jeg er lat). Når et grundigere inngrep lett kan koste like mye som månedsleien på en mindre hybel – er det ikke til å stikke under en stol at en tur til tannlegen kan sende en hvilken som helst student i økonomisk ruin. Så hva sier du til at det finnes tannleger som tilbyr halv pris til studenter?

Ja du leste riktig! Tannlegene Vatne tilbyr nemlig 50% studentrabatt på første behandling, og 40% rabatt på all oppfølgende behandling. Visste du forresten at SiO også tilbyr tannlege til studentvennlige priser?

Studentlblogger Tina smiler med gul bakgrunn med hvite prikker.
Tør jeg egentlig å smile så stort når jeg ikke har vært hos tannlegen de syv siste årene?

Vil du heller betale full pris? Les Joakim sine tips om hvordan du kan bli utrolig rik.

Jasså, så du vil se?

Jeg er et av de menneskene som er velsignet med godt syn — bank i bordet — men jeg kan se (pun intended) for meg at nye briller ikke akkurat passer inn i studentbudsjettet når som helst. Spør hos optikeren din om de har studentrabatt. Jeg har nemlig oppdaget at noen optikere gir opp mot 20% på alle innfatninger, glass og solbriller.

Noen tilbyr faktisk noen prosenter avslag på kontaktlinser også. Med andre ord kan du nå se hva som foregår i forelesningene uten å ruinere deg helt. En grei rabatt å ta med seg om du trenger nye solbriller nå som vårsolen titter frem også.

På tide å komme i gang med sommerkroppen!

Se på meg — sprer litt hyggelig kroppspress utover studentbloggen. Neida, enten målet er 'sommerkropp' eller ei, tenkte jeg det var greit å fortsette med rabatter på trening når vi først er inne på helsa. Man trenger faktisk ikke å svi av 10 000 kr i måneden på boot camp for å få beveget litt på kroppen. Ikke at jeg egentlig tror noen studenter gjør det, men jeg er litt miljøskadd av Instagram.

Ikke lyst til å bruke penger på treningssenter? Naturen er helt gratis!

Rimeligste alternativ for studenter er selvsagt SiO Athletica. Studentsamskipnadens treningssentre. Her kan du trene for bare 199 kroner per måned med et års binding, eller 225 kroner  per måned uten binding. Ellers bør du også teste ut  naturen — den er helt gratis! Man har dessverre ingen unnskyldning til å ikke bevege litt på seg med andre ord.

Litt mer kultur i hverdagen

Operaen med blå himmel. Studentrabatt på Operaen.
Jeg har alltid hatt lyst til å se ballett. På tide å ta en tur hit kanskje?

Visste du at man som student får hele 50% på alle forestillinger på Operaen og opp til 50% studentrabatt på mange av Oslos teaterscener? Det vet du nå, og brått ble det mye billigere å øke den kulturelle kapitalen.

Les også: Datingkongen vender tilbake.

...og litt mer lesestoff i hverdagen

Som student får du Dagbladet Pluss gratis i tolv måneder. Deretter betaler du kun 50% frem til abonnementet sies opp (selv om du har blitt voksen i mellomtiden). Morgenbladet gir studenter 50% rabatt på sitt abonnement. Og du! Når du er på skolen har du også tilgang til abonnement-artikler hos noen nettaviser.

På tide med en hårklipp?

Ingenting er som å bruke halvparten av leiekostnaden på å fjerne ettervekst og flistete tupper — men så må det liksom gjøres. Da er det enda godt at mange frisører tilbyr en etterlenget studentrabatt!

250-350 kroner for en klipp sier du?

Et stort antall frisører i Oslo tilbyr herreklipp for ca. 250 kroner og dameklipp for ca. 350 kroner. Noen steder tilbyr også 20% på alle behandlinger mellom klokka 09.00 og 15.00, så her kan man benytte anledningen en dag man har undervisningsfri. Et annet triks er å spørre etter lærling — det kan fort ta en time ekstra, men ofte er de veldig nøye og flinke. Her er en liste over frisører med studentrabatt i Oslo.

Ikke tatt lappen enda? Fortvil ikke!

Studentblogger Tina i bil med L-skilt for å illustrere studentrabatt på kjøretimer.
5% rabatt er ikke all verden, men trenger du like mange kjøretimer som meg kan du sikkert spare.. flere tusen.

Det er ingen hemmelighet at å ta førerkortet koster en hel formue, og hvis du ikke var blant de heldige som tok den da du var 18 år, kan det se litt mørkt ut å skulle betale kjøretimer på studentbudsjett. Da kan det kanskje hjelpe litt at Blindern trafikkskole har 5% studentrabatt på kjøretimer og 10% studentrabatt på obligatoriske kurs. I tillegg har veldig mange kjøreskoler gode pakketilbud. En god investering å bruke sommerjobb-pengene på kanskje?

En students verste frykt: Når macen tar kvelden

Min lever fortsatt i beste velgående på femte året, men jeg kjenner det gå kaldt nedover ryggraden av tanken på å måtte kjøpe en ny. Det er jo bare... Altfor dyrt?! Eplehuset tilbyr 5% studentrabatt på alle Mac og iPad året rundt, men du skal få et lite insider-tips av meg også: De pleier å ha 10% studentrabatt ved semesterstart. ;)

Bilde av pizza på restaurant. Seven Photography.
Aldri mer svi av hele månedens matbudsjett på dette.

Og det beste til slutt: Her får du studentrabatt på mat

Og jeg som har betalt fullpris for sushi hele livet :/

  • Døgnvill: 10% på all mat og egne studentpriser for utvalgte drikkevarer.
  • Peppes Pizza: 20% studentrabatt på alt!
  • Yo! Sushi Østbanehallen: 25% studentrabatt på all mat.
  • Sumo Sushi Solli Plass: 25% rabatt til alle studenter ved Høyskolen Kristiania.
  • El Burro Byporten: Alle retter 99 kr for studenter mellom kl. 13-17 man-fre.

Ikke vær redd for å spørre

Mange steder tilbyr studentrabatt uten at man er klar over det, trikset er derfor å spørre de bak disken. Det verste som kan skje er at du får et nei, og det er jo tross alt ikke så ille. Ellers anbefaler jeg deg også å sjekke ut studentblogger Sigrids innlegg om smarte life hacks for studenter her og ikke minst Studentunionens samarbeidspartnere her. Der kan du finne flere gode tilbud og rabatter som kan være kjekke å ha når budsjettet skriker. PS. En del studentrabatter gjelder dessverre bare for de under 30 år, så dobbeltsjekk dette hvis det skulle være uklart der du handler. Bedre føre var. Lykke til i jakten på gode studentrabatter.

Bilde av instagram ikon med teksten @hkristiania