Foto av tre studenter samlet ved et bord.
Det finnes massevis av gode tilbud og rabatter til deg som er student. Her får du en oversikt!

Du er kanskje klar over studentrabatten på kollektivtransport, men visste du at studentbeviset kan kvalifisere til rabatt på alt fra takeaway til frisør? Passer du på å benytte deg av studentrabatten kan du spare flere hundrelapper, om ikke tusenlapper. Det er aldri feil på studentbudsjett. Vi deler noen av de beste studentrabattene vi kunne finne der ute!

Studentrabatt på abonnementer

Spotify: Få Spotify Premium Student én måned gratis, deretter koster abonnementet 65 kr per mnd.

Apple Music: Tre måneder gratis prøveperiode, deretter koster abonnementet 49 kr per mnd. med studentrabatt. Du kan ha studentrabatt i inntil 48 mnd.

Adobe Creative Cloud: Trenger du Photoshop, Illustrator eller Premiere til skolearbeidet? Adobe tilbyr hele 65 % rabatt for studenter, hvor man får tilgang til alle applikasjoner for kun 191,25 kr per mnd. det første året. Deretter koster abonnementet 295 kr per mnd.

Her får du studentrabatt på mat og drikke

Visste du at mange restauranter og kaffebarer tilbyr studentrabatt? Noen prosenter på en middag ute eller takeaway-kaffen er aldri feil!

Mat

Peppes Pizza: 20 % studentrabatt på alle ordinære priser.

YO! Sushi Østbanehallen: 25 % studentrabatt på all mat.

Døgnvill Burger: 10 % på all mat og egne studentpriser på utvalgte drikkevarer.

Jordbærpikene: 15 % rabatt på mat og drikke.

Domino’s Pizza: 20 % rabatt på alle pizzaer (kun ved henting).

Söstrene Hagelin Kong Oscars Gate Bergen: Egen studentmeny og 15 % på all varmmat.

Pizzabakeren: Stor pizza for 159 kr.

Stortorvets Gjestgiveri: Gratis mineralvann ved kjøp av dagens husmannskost (105,-).

Pizza.
Er studenter mer glad i pizza enn andre? Mange pizzarestauranter tilbyr studentrabatt!

Kaffe

Den aller billigste kaffen og lunsjen (foruten å ta med hjemmefra) finner du i Kristianias kantiner og kaffebar. Men du kan også få kaffen litt rimelige andre steder:

Starbucks: 15 % studentrabatt på alt i sortimentet. Gjelder alle norske Starbucks-butikker, med unntak av den på Handelshøyskolen BI.

7-Eleven: Flere faste studentrabatter hvis du laster ned appen, blant annet 15 kr for liten kaffe og 18 kr for stor.

Cafébar Memphis: 20% studentrabatt på kaffe og mineralvann.

PS. Mange kaféer tilbyr noen prosenter studentrabatt selv om de ikke har det utlyst, spør i kassa!

Bar

Kristiania har studentvennlige priser i Hvelvet (Campus Kvadraturen), Sjenkestua (Campus Fjerdingen) og Bunkeren (Bergen). 

Reise

Som student får man gunstige priser på både kollektivtransport, fly og hotell. Her får du en oversikt!

Kollektivtransport

Ruter Oslo: 30 dager studentbillett sone 1: 477 kr, tilsvarer 40% rabatt av voksenbillett.

Skyss Bergen: 30 dager studentbillett sone 1: 440 kr, tilsvarer 40% rabatt av voksenbillett.
Ikke fylt 20 enda? Da kan du betale ungdomsbillett til enda lavere pris både hos Ruter og Skyss!

Vy: 25% rabatt på enkeltbillett og 40% rabatt på 30-dagers periodebillett.

Flytoget: 50% rabatt til og fra Gardermoen 

Trikk i Oslo.
Det er 40% studentrabatt på kollektivtransport i Oslo og Bergen!

Fly

Norwegian: Alle under 26 år kan bestille ungdomsbillett ved å bruke koden UNDER26 ved bestilling.

SAS: SAS har egne ungdomsbilletter for reisende under 26 år. Velg ungdomsbillett når du skal bestille.

Widerøe: Widerøe skiller mellom ungdomsbilletter for dem under 26 år, og studentbilletter til dem mellom 26-31 år. Begge har rabatterte priser.

En del av flyselskapene benytter seg av ungdomsrabatt i stedet for studentrabatt.

Hotell

Thon Hotels: 30 % studentrabatt på alle hoteller i Norge.

Scandic: 25 % rabatt for alle mellom 18-25 år på alle hoteller i Norge. Bestilles med bookingkode YOUTH.

First Hotels: Få 10 % studentrabatt på alle hoteller i Skandinavia.

Tannlege til nesten halv pris

En tur til tannlegen kan bli dyrt for studentlommeboka. Heldigvis tilbyr flere tannleger studentrabatt på både undersøkelser og behandlinger. Prisene varierer, med undersøkelser fra 300 kr og 15-20 % på behandling.

Se flere rabatter hos tannleger i hele Norge

Besøk Studenttorget her.
Nærbilde kvinne hos tannlegen.
På tide med en tur til tannlegen? Det trenger ikke bli så dyrt som du frykter.

Både i Oslo og Bergen tilbyr studentsamskipnadene SiO og Sammen rimelige tannlegetjenester til studenter. På deres nettsider kan du se fullstendige prislister over alle behandlinger.

Få studentrabatt hos optiker

Trenger du synstest, nye briller eller kontaktlinser? Flere optikere tilbyr studentrabatt. Blant de beste tilbudene finner vi i Oslo Gregersen optikk med 50 % på alle brilleglass, og i Bergen Mester optikk med 15 % på briller, 10 % på kontaktlinser og synstest for 395 kr. I hele Norge tilbyr Lensway 20 % studentrabatt på alle kontaktlinser, og 15 % studentrabatt på alle solbriller. Brilleland har fast studentpris på synstest for 550 kr.

Flere studentrabatter på optiker

Besøk Studenttorget her.

Billigere trening

Benytter du naturen eller stuegulvet kan du trene helt gratis, men ofte trenger man et sted å dra til for litt ekstra motivasjon. Mange treningssentre tilbyr studentrabatt, og studentunionen SHK tilbyr aktiviteter helt gratis! 

Visste du at du kan bli med på idrett arrangert av Studentunionen SHK helt gratis? Det er flere aktiviteter å velge mellom!

Studentunionen SHK i både Oslo og Bergen tilbyr gratis aktiviteter for alle studenter ved Kristiania. 

Surfere på en strand.
Idretten SHK arrangerer også surfetur til Portugal!

SiO Athletica

I Oslo har SiO Athletica flere treningssentre med tilbud om gruppetimer og personlig trener, samt svømmehaller og baner for ulike aktiviteter som fotball, tennis og squash, alt til studentvennlige priser. For studenter ved Kristiania koster medlemskap 199 kr/mnd. med årlig binding, eller 225 kr/mnd. uten binding.

SiO Athletica

Les mer her.

Trene Sammen

I Bergen har Trene Sammen syv treningssentre og tilbyr gruppetimer, personlig trening og kostholdsveiledning i tillegg til e-sport, squash og golf. Studenter betaler 219,- per måned med 12 måneder binding.

Trene Sammen

Les mer her.

Ønsker du å trene et annet sted? De fleste treningssenterkjedene tilbyr studentrabatt. Sjekk med ditt ønskede treningssenter!

Litt mer kultur

Ønsker du litt mer kultur i hverdagen? Flere operaer, teater og museer tilbyr gode studentrabatter. I Oslo finner vi blant annet den Norske Operaen med 50 % studentrabatt på alle forestillinger, Nationaltheatret med 25-50 % rabatt avhengig av plasser og inngang til Astrup Fearnley Museet for kun 90 kr. I Bergen koster billetter på Bergen Nasjonale Opera 150 kr for alle under 30 år, Den Nasjonale Scene har fast pris på 195 kr for studenter og flere av byens museer tilbyr halv pris eller gratis inngang. De fleste teaterscener og museer tilbyr tilsvarende rabatter, så se etter studentrabatt dit du skal før du kjøper billett!

Operaen i Oslo.
Den Norske Opera & Ballett har 50% studentrabatt på sine forestillinger.

... Og litt mer lesestoff

Visste du at du kan få studentrabatt på flere store aviser? Morgenbladet har 50 % studentrabatt som innebærer både fysisk avis og tilgang til alle artikler, Dagbladet Pluss tilbyr tre måneder tilgang for 1 kr, og deretter 249 kr per kvartal, mens Dagens Næringsliv og Aftenposten tilbyr første mnd. for 1 kr og deretter 99 kr i mnd.

Befinner du deg på campus kan du i noen tilfeller få tilgang til artikler bak betalingsmur via mediearkivet Atekst eller Nasjonalbibliotekets digitale aviser. Få mer info på biblioteket sine nettsider her.

Underholdning

En tur på kino? Bergen Kino har konseptet ”StudentKino” og viser film for kun studenter én gang i måneden gjennom hele semesteret. Billettene har fastpris på 80 kr. I tillegg tilbyr de 20 kr avslag på alle kinobilletter mandag, tirsdag og onsdag. Vil du heller se standup? Latter i Oslo har studentrabatt på flere av sine forestillinger. Er fotball mer din greie, kan man som student se alle hjemmekampene til Brann for kun 160 kr per kamp.   

Mange andre underholdningssteder tilbyr studentrabatt, som for eksempel bowlinghaller, andre idrettsarrangementer og forestillinger. Blant annet har Oslo Bar og Bowling to serier for prisen av én for alle studenter. Sjekk før du kjøper billett!

Få studentrabatt på elektronikk

Eplehuset tilbyr 5 % studentrabatt å alle Mac og iPad året rundt.

Trenger du ny Mac til skolearbeidet? Eplehuset tilbyr 5 % studentrabatt på alle Mac og iPad året rundt og pleier å ha 10 % studentrabatt ved studiestart. Ellers lønner det seg å følge med på gode tilbud hos de ulike forhandlerne.

Og på pensumbøkene

Det er fremdeles billigst å kjøpe pensumbøkene brukt eller låne på biblioteket så langt det lar seg gjøre. Må du derimot kjøpe i butikk, har Akademikas app bokkort som gir deg 50 % rabatt på hver femte bok du kjøper fysisk i butikk.

Visste du at studenter ved Kristiania har laget en egen Facebookgruppe for kjøp og salg av pensumbøker? Du finner den her! 

Trenger du å klippe håret?

Mange frisører tilbyr studentrabatter med priser helt ned i 250 kr for herreklipp og 350 kr for dameklipp, spesielt mindre, enkeltstående frisører. Du kan også teste ut Cutters som klipper for kun 299!

Ellers er det et godt tips å spørre om en lærling, skal du gjøre mer enn å bare klippe er det mye penger å spare her. Eller kanskje du tør å stille som hårmodell for lærlinger som skal gjennomføre eksamen og få ny sveis helt gratis? Litt innenfor samme bransje gir mange skjønnhetssalonger rabatt på behandlinger som hudpleie, hårfjerning, spraytan og lignende. Kanskje ikke det mest aktuelle (eller nødvendige) på studentbudsjett, men skulle du ønske slike behandlinger, lønner det seg å sjekke!

Spør om studentrabatt

Mange steder tilbyr studentrabatt uten at du er klar over det. Det skader ikke å spørre, så lenge du er hyggelig! Plutselig sparer du noen kroner her og der.

Merk: Studentrabattene som er listet opp i denne artikkelen, kan i likhet med andre rabatter endres eller fjernes av bedriften som tilbyr dem, så gjerne spør før du kjøper.

Steder å følge med for flere gode studentrabatter