Go to main content
Bildekollasj som viser studentblogger Tina første skoledag og resten av skoleåret.

Jeg har så lenge jeg kan huske sett frem til skolestart. Ikke nødvendigvis fordi skolen starter igjen, men fordi det gir meg en unnskylding til å raide samtlige butikker for notatblokker, penner, matbokser og markeringstusjer. For ikke å snakke om et flunkende nytt første-skoledag-antrekk. Men hva trenger man egentlig å ha med seg på forelesninger?

Har du husket å søke studiestøtte? Les Lånekassen for dummies her.

Nytt første skoledag-antrekk

Aaah, min favorittradisjon, holdt i live som en unnskyldning til å handle flere klær jeg ikke trenger. Hvert eneste år møter jeg opp første skoledag i et særdeles gjennomtenkt antrekk ingen andre tenker noe særlig over. Det blir bare ikke en ordentlig første skoledag hvis jeg ikke må dobbeltsjekke om jeg husket å fjerne lappene. Derfra går det bare nedover.

Hva jeg tror jeg trenger til studiestart
Hva jeg tror jeg trenger til studiestart

Nytt første skoledag-antrekk

Aaah, min favorittradisjon, holdt i live som en unnskyldning til å handle flere klær jeg ikke trenger. Hvert eneste år møter jeg opp første skoledag i et særdeles gjennomtenkt antrekk ingen andre tenker noe særlig over. Det blir bare ikke en ordentlig første skoledag hvis jeg ikke må dobbeltsjekke om jeg husket å fjerne lappene. Derfra går det bare nedover.

Bildekollasj som viser studentblogger Tina første skoledag og resten av skoleåret.
Første skoledag: Fin kjole. Resten av skoleåret: Jeans og t-skjorte jeg stjal fra broren min.

Notatbøker. I flertall.

Jeg elsker notatbøker! Det vil si: Jeg elsker tomme notatbøker. Ingenting er like nydelig som å ha en helt ny notatbok uten en eneste pennestrek i seg. Jeg er innom omtrent hver eneste butikk som selger notatbøker for å finne den med finest cover. Bare synd jeg ikke liker de lenger når jeg har skrevet i dem.

Bildekollasj av notatbøker
Her har jeg laget en kollasj av notatbokbilder jeg har brukt i blogginnlegg tidligere. Dette er litt småflaut.

Markeringstusjer og matchende post-it-lapper

Jeg har vært student i fem år og har på denne tiden aldri brukt en markeringstusj. Post-it-lappene tilhører også sjeldenhetene. Likevel skuffer jeg de ned i handlekurven mens jeg nynner på melodien til "Kjekt å ha". Det er ikke kjekt å ha. Det tar sinnsykt mye plass i pennalet. Det er nesten like unødvendig som blanco. Ser for så vidt at andre studenter bruker markeringstusjer, så mulig jeg bare ikke er rutinert nok.

Almanakk med marmordesign

Jeg har aldri bladd meg over på septembersiden av en almanakk, men likevel kjøper jeg en hver eneste år. De menneskene som bruker almanakk er overmennesker jeg alltid vil beundre. Sjukt greit at jeg kan spørre dem om når vi begynner på skolen. Og hvilket klasserom vi skal være i. Og hvilket studium jeg egentlig går.

Ukesplanlegger.
Kjøpte meg denne ukesplanleggeren i god tro om at den skulle gjøre meg strukturert. Har ikke brukt den til annet enn å konstruere bilder til studentbloggen. Trene? Tror ikke det nei.

Alle pensumbøkene kjøpt nye

Jeg er et levende eksempel på at man må betale for å være lat: Gjennom mine første studieår kjøpte jeg alle, jeg gjentar, ALLE pensumbøkene til fullpris på bokhandel fordi "jeg ikke gadd å søke dem opp på Finn". Tanken var å selge dem senere, men brått var boden tømt og tusenvis av kronasjer tapt. Pensumbøker har omtrent samme kilopris som nøtter i løsvekt, så sjekk alltid biblioteket og Finn før du kjøper det. Bøker altså, ikke nøtter. I tillegg har Høyskolen Kristiania en egen facebookgruppe for kjøp og salg av pensumbøker. Denne er helt genial. Her kan du bare poste et innlegg om hva du trenger, så kan folk som sitter på disse bøkene kontakte deg. Den lille skatten av en facebookgruppe bør du sjekke ut. Les også: Bli med på biblioteket til Høyskolen Kristiania

Hva du faktisk trenger til studiestart
Hva du faktisk trenger til studiestart

Det viktigste er egentlig at du tar med deg selv.

Les også:

Bør man møte opp til alle forelesning? 

PC/Mac og lader

Tenkte det var best å nevne begge deler for å unngå dårlig stemning. Går den velfungerende datamaskinen i svart under notattakning i forelesning er det umulig å unngå dårlig stemning,

så husk lader

. Skolen har også iMacer tilgjengelig for studentene, hvis det virkelig skulle skjære seg.

PC og Macbook.
Se på meg da ;) har begge deler ;) egen Sims-pc ;) kul ;)

Noe å skrive på

Har du allerede pakket med en snerten laptop er ikke dette nødvendig, men etter min erfaring er det alltid kjekt å ha et ikke-teknologisk alternativ. Om du noterer i den flunkende nye notatblokken med permer i dyremønstret plysj eller på en serviett er opp til deg.

Noe å skrive med x 2

Ta alltid med en ekstra penn så du kan være et godt menneske og låne bort en til sidemannen. Sidemannen er meg som har lagt igjen pennalet med glittertusjer og duftviskelær hjemme.

Bilde av hånd som skriver "dette er alt du trenger" med kulepenn som er tygd
Jeg er en slik person som tygger på pennene jeg låner. Tulla. Ikke. Notatblokkbildene har tydeligvis blitt en avhengighet på dette tidspunktet.

Studiespesifikke dingser

Med 10 000 studenter fordelt over et antall studieprogrammer jeg ikke orker å telle, finnes det noen variasjoner i hva du har behov for å pakke ned i skolesekken. Skal du gå Bachelor i Art Direction er det greit å ha noen tusjer, skal du gå Bachelor i Tekst og skribent er det avgjørende å ha noe du kan skrive på og med, og skal du gå andre studier så vet jeg egentlig ikke. Men, ingen grunn til panikk: Du får beskjed om hva du måtte trenge i løpet av de første skoledagene.

Og det viktigste til slutt: Kaffe

Du kan like gjerne skaffe deg kaffekort i kantina først som sist. Eller termos, hvis du er av den økonomiske typen. Som kan anbefales å være.

Bilde av instagram ikon med teksten @hkristiania