Go to main content
iPhone og apper

Til daglig bruker vi timevis til å sveipe på mobilen og i ulike apper. Nå har det seg sånn at alt trenger ikke å handle om Instagram, Twitter eller Facebook. Du kan også finne utallige apper som kan hjelpe deg i hverdagen.

Eksempel: Du er hjemme hos familien. Kanskje du er på helgebesøk, du har ferie eller kanskje du fortsatt bor hjemme, ikke vet jeg. Uansett hvilken situasjon du er i, så er jeg ganske sikker på at du har hørt ett eller flere familiemedlemmer si: «Legg vekk den mobilen litt, du sitter jo og trykker på den hele tiden. Hva er det som er så spennende der, da?!?» (Ja, pappa, jeg sikter spesielt til deg her).

Finn veien

I Barcelona bruker jeg apper som UrbanStep og TMB Map til å komme meg rundt. Om du ønsker mer info om Barcelona kan du trykke på bildet.

Rekk opp hånda alle som har tatt metro, trikk eller buss motsatt vei av den retningen du skulle, eller gått av på feil stopp og så videre. Jeg tenker at du kanskje kjenner deg litt igjen? Spesielt hvis du er ny i byen. Så, la oss starte med å laste ned en app som gir deg oversikt over ruter for kollektiv trafikk, hvor du kan kjøpe billetter og lignende. Personlig bruker jeg UrbanStep og TMB Map, detter er selvfølgelig apper som gjelder i Barcelona. Men slapp av, jeg har allerede sjekket opp hvilken apper du som studerer hjemme i Norge må laste ned:

Mattilbud

Trenger jeg egentlig å si noe mer? Det er ikke akkurat en hemmelighet at de fleste av oss studenter ikke er styrtrike. Noen gode tilbud her og der kan gjøre hverdagen litt enklere. Appen Mattilbud gir deg oversikt over dagligvarekjedene og tilbudene de har.

Notater i den digitale skya

Med OneNote har du alltid notatene med deg.

Personlig er jeg er glad i å skrive ned notater for hånd da jeg ofte føler at jeg husker mer. Men, når eksamensperioden nærmer seg er det greit å ha alt av notater samlet for å få litt mer orden. Tidligere hadde jeg notater spredd rundt i ulike word-dokumenter og i skrivebøker, men det var frem til jeg kom over.

Office OneNote

Her kan du på en enkel måte samle alt av notater, bilder, lydfiler og lignende. OneNote fungerer like godt på mobil som på PC, noe som gjør det enkelt å ha notatene med seg til enhver tid.

Andre praktiske apper:

  • Trenger du å skanne noe, men kun har mobilen i nærheten er Office Lenset et supert alternativ.
  • Kanskje du tar fag der du har bruk for kalkulator. Calculator redder dagen dersom du har glemt din.
  • Trykker du litt for ofte på slumre-knappen? Test ut Alarmy. De kaller seg selv verdens mest irriterende vekkerklokke. På forhånd bestemmer du ulike oppgaver som må utføres, for at alarmen skal slå seg av. Et eksempel på det kan være å løse et matteproblem, eller å gå til andre enden av huset for å ta bilde av vasken eller ytterdøren.
Trenger du flere tips til hvordan starte dagen på best mulig måte? Les mine tips til morgenrutiner.
  • Hold styr på utgiftene i kollektivet med Settle Up. Med denne appen vil du aldri være usikker på hvem som har lagt ut penger.
  • Sist men ikke minst, Ølpris. Som student blir det noen turer på byen og det er jo ikke akkurat noen hemmelighet at ølprisene i Norge er skyhøye. Sjekk ut appen! Kanskje du får noen gode overraskelser.

Har du noen apper som gjør studiehverdagen din enklere? Tips oss gjerne på tips@kristiania.no