Iphone som ligger i hånden til en person
Med de riktige appene kan du spare både tid og penger, og ikke minst få en mer effektiv studiehverdag!

Som student er hverdagen ofte travel og budsjettet begrenset. Da er det godt at det finnes apper som kan hjelpe deg med å organisere gjøremålene dine, holde konsentrasjonen oppe i eksamensperioder og få stipendet til å vare lengst mulig. Her har vi samlet noen nyttige apper som kan gjøre studenttilværelsen litt enklere. 

Apper for studier

Mitt SiO

Mitt SiO er den offisielle appen til Studentsamskipnaden SiO og har mange nyttige funksjoner for deg som er student i Oslo. Appen har en eventkalender med oversikt over studentarrangementer, oversikt over gruppetreningstimer, haller og baner ved SiOs treningssentre, funksjoner for booking av vaskemaskin for deg som bor i studentbolig, oversikt over nyttige podcaster og mye mer. 

Pris: Gratis
Tilgjengelig for: iOS, Android

Hold 

Blir du lett distrahert av mobilen? Det kan være vanskelig å holde på konsentrasjonen når du konstant mottar varsler. Med appen Hold blir du belønnet for å la mobilen ligge. For hvert 20. minutt du lar mobilen ligge urørt, opparbeider du deg poeng som du kan bytte i ulike premier. Du kan også konkurrere mot medstudentene dine og se hvem som ranker høyest! 

Pris: Gratis
Tilgjengelig for: iOS, Android

Todoist

Få oversikt over gjøremålene dine med Todoist! Med appen kan du enkelt organisere og planlegge ærender og oppgaver, i tillegg til å samarbeide om prosjekter med andre. Gjøremålene kan sorteres i kategorier, med ulike prioritetsnivåer og frister. Appen gir deg påminnelser når noe skal gjøres, selv når du er offline.

Pris: Todoist Premium - 44 kr per måned
Tilgjengelig for: iOS, Android

Evernote

Evernote hjelper deg å organisere notatene dine og dele dem med andre. Du kan enkelt ta notater fra forelesninger på mobilen, nettbrett eller PC, og appen vil synkronisere innholdet på tvers av enhetene dine. Du kan også skanne inn håndskrevne notater. I tillegg kan du lage huskelister, legge inn påminnelser, ta lydopptak, legge inn bilder og samarbeide med andre gjennom chat-funksjonen.

Pris: Gratis
Tilgjengelig for: iOS, Android

myHomework Student Planner

Studieplanleggings-appen myHomework hjelper deg å holde styr på timer, innleveringsoppgaver og eksamener. 

Pris: Gratis
Tilgjengelig for: iOS, Android

Canvas student

Med Canvas student-appen får du tilgang til alle studiemnene dine, med oversikt over blant annet pensum, innleveringsoppgaver, studiekalender og karakterer. Få med deg viktige kunngjøringer fra faglige og hold kontakten med medstudentene dine.

Pris: Gratis
Tilgjengelig for: iOS, Android

Microsoft Lens: PDF Scanner

Synes du det er tungvint å notere alt som blir sagt i forelesningene? Da er Microsoft-appen Office Lense gull verdt. Du kan ta bilde av tavlen, en bokside eller annen tekst, og appen vil beskjære, forbedre lesbarheten og konvertere bildet til en Word- eller PowerPoint-fil som kan redigeres. Bildene kan lagres i OneNote, OneDrive og andre skylagringstjenester – og enkelt deles med andre.

Pris: Gratis
Tilgjengelig for: iOS, Android, Windows

Citation Maker, Citation Lite og EasyBib

Dersom du er fersk som student, kan det være vanskelig å sette seg inn regler rundt kildehenvisning. Da kan Citation Generator Lite (iOS), og Citation Maker (Android) være til stor hjelp. Scann bokens strekkode, og appen hjelper deg å sette opp korrekt kildehenvisning. Du kan også velge mellom ulike kildehenvisningsformater.

Pris: Gratis
Tilgjengelig for: iOS, Android

LinkedIn

LinkedIn er det største sosiale nettverket for arbeidslivet. Å ha et stort nettverk kan være svært nyttig i fremtiden. Begynn å knytt kontakter allerede i dag. Legg til medstudenter, forelesere og andre du møter i skole- og jobbsammenheng.

Pris: Gratis
Tilgjengelig for: iOS, Android

Tre veldig engasjerte mannlige studenter samlet rundt en PC-skjerm

Benytt deg av studentrabatten!

Studietiden er for kort til å betale fullpris når du ikke trenger det. Her er de beste studentrabattene!

Apper for økonomi og sparing

Studentbevis

Med denne appen kan du enkelt laste ned et digitalt studentbevis for å benytte deg av studentrabatter på alt fra kollektivtransport, til studentsamskipnader. For at studentbeviset skal være gyldig, må du være registrert som student og ha betalt semesteravgift. 

Pris: Gratis
Tilgjengelig for: iOS, Android

Studentpakken

Få en fullstendig oversikt over hvor det finnes studentrabatter, og hvilke tilbud de ulike butikkene har.

Pris: Gratis
Tilgjengelig for: iOS, Android

Studentkortet

Med Studentkortet-appen kan du benyttet deg av alle fordelene du får som medlem av Studentkortet.no via din mobiltelefon. I appen har du oversikt over studentrabatter på varer som Mac, PC, Office, skolebøker, reiser, klær, sko, mat og mye mer. Appen inneholder også et kart med oversikt over lokale tilbud!

Pris: Gratis
Tilgjengelig for: iOS, Android

Akademika

Last ned appen til bokhandleren Akademika og få rabatt på pensumbøker og diverse utstyr til studiehverdagen.

Pris: Gratis
Tilgjengelig for: iOS, Android

Dreams

Drømmer du om å kjøpe deg en ny sykkel, spise på en fancy restaurant eller reise på backpacking? Spareappen Dreams hjelper deg å sette av penger til det du ønsker deg. Skriv inn drømmen din i appen og finn din favorittmåte å spare på. 

Pris: Gratis
Tilgjengelig for: iOS, Android

Mattilbud

Med appen Mattilbud kan du gjøre noen skikkelig gode matkupp! Appen samler ukens tilbud hos alle matvarekjedene i Norge, som gjør det enklere å handle rimelig. Bra for studentøkonomien! 

Pris: Gratis
Tilgjengelig for: iOS, Android, Windows

Sulten

Denne appen er grunnlagt av Karen Elene Thorsen, bedre kjent som Fattig Student. Her kan du finne mange spennende matoppskrifter og ukemenyer. Perfekt om du vil spare penger på mat på en enkel måte! 

Pris: Gratis
Tilgjengelig for: iOS, Android

Too Good To Go

Er du glad i god mat til en rimelig penge, i tillegg til å bry deg om miljøet? Da er dette appen for deg. Med Too Good To Go kan du hjelpe å redusere matsvinn ved å kjøpe overskuddsmat fra spisesteder og butikker. Her kan du gjøre et kupp, samtidig som du bidrar til å spare miljøet. 

Pris: Gratis
Tilgjengelig for: iOS, Android

Throw No More

I denne appen finner du nedprisede matvarer fra ulike matbutikker. Her kan du både redusere matsvinn og spare penger!

Pris: Gratis
Tilgjengelig for: iOS, Android

Et bilde av Oslo tatt fra Oslofjorden hvor du ser Operataket, postgirobygget, radisson-bygget og kraner

Studentenes guide til Oslo

Ny i Oslo? Vi har samlet noen av de beste tipsene for hva du bør sjekke ut i hovedstaden!

Apper for smarte innkjøp

Hvorfor kjøpe nytt når du kan kjøpe brukt? Brukthandel er bra både for lommeboken og for miljøet!

Finn.no

I Finn-appen kan du kjøpe og selge alt mellom himmel og jord. Her kan du finne det du trenger av møbler, interiør, kjøkkenutstyr, klær og annet til studiestart.

Pris: Gratis
Tilgjengelig for: iOS, Android

Tise

I Jenny Skavlans app kan du finne second hand-klær, sko, interiør og andre vintage-skatter til en billig penge. 

Pris: Gratis
Tilgjengelig for: iOS, Android

Bookis

Her kan du både kjøpe og selge bøker. Midt i blinken om du ser etter pensumbøker til en billig penge!

Pris: Gratis
Tilgjengelig for: iOS, Android

Apper for transport i Oslo og Bergen

For de fleste studenter er det alt for dyrt å skulle kjøpe sin egen bil. Heldigvis har både Oslo og Bergen et godt kollektivtilbud og ved hjelp av buss, trikk, bane og bysykkel kan du enkelt komme deg til og fra campus for en rimelig penge! 

Ruter (Oslo)

Med Ruter-appen kan du raskt og enkelt planlegge reisen din i Oslo og omegn og kjøpe billett med mobilen til buss, trikk, t-bane, lokale tog og ferger. Ruter har egne studentsatser på sine periodebilletter. For å kjøpe studentbillett må du ha gyldig studentbevis.

Pris: Gratis
Tilgjengelig for: iOS, Android

Skyss (Bergen)

Appen "Skyss Reise" gir deg oppdatert informasjon om når buss, båt og bybane går i Hordaland og mulighet til å planlegge reisen din. Med "Skyss billett" kan du enkelt kjøpe billett til buss i hele Hordaland, Bybanen, Askøybåten og hurtigbåter. Skyss har egne studentsatser på sine periodebilletter. For å kjøpe studentbillett må du ha gyldig studentbevis.

Pris: Gratis
Tilgjengelig for: iOS, Android

Entur

Hele Norges kollektivtilbud i en app. Entur gir deg reiseforslag fra dør til dør med buss, tog, bane, båt og fly. Perfekt når du skal sjekke når neste buss går, og når du skal planlegge Norgesferie.

Pris: Gratis
Tilgjengelig for: iOS, Android

Oslo Bysykkel

Oslo Bysykkel har 242 sykkelstativer i Oslo sentrum. Med appen kan du finne en sykkel i nærheten av deg, låse den opp ved et tastetrykk og sykle dit du skal (i opptil én time av gangen). Du kan kjøpe både dagspass og sesongabonnement. 

Bergen Bysykkel

Bergen Bysykkel har over 100 stativer rundt om i Bergen sentrum. Med appen kan du finne en sykkel i nærheten av deg, låse den opp ved et tastetrykk og sykle dit du skal (i opptil en 45 minutter av gangen). Du kan kjøpe både dagspass og årsabonnement. 

Getaround (Nabobil)

Hvorfor kjøpe egen bil når du kan leie naboens bil? Med Getaround kan du leie biler av privatpersoner i hele landet. Over 60 000 biler i hele Europa kan enkelt åpnes og lukkes med appen. Forsikring og veihjelp er inkludert i prisen, og bompengeoversikt kan legges til i appen. 

Elektrisk sparksykkel

El-sparkesykler har tatt storbyene i Norge med storm de siste årene. Det er betydelig billigere enn å ta taxi og kan også være rimeligere enn enkeltturer med bybane, buss og trikk, dersom man kun skal reise et par stopp. Det er mange ulike tilbydere både i Oslo og Bergen, og det kan være lurt å sette seg inn i prisene da de kan varierer. Men du, ikke la dem ligge og slenge på fortauskanten da!

Apper for fritid

UT.no

Er du glad i natur og friluft? UT.no samler turer og turstier sammen i en intuitiv og praktisk app - perfekt for neste tur i skog og mark!

Pris: Gratis
Tilgjengelig for: iOS, Android

Trene Sammen (Bergen)

Med Trene Sammen sin app får du tilgang til online booking. Du har full oversikt over tilgjengelige timer, og du kan sjekke ventelistestatus.

Pris: Gratis (medlemskap kreves for å booke timer)
Tilgjengelig for: iOS, Android

Strava

For deg som liker å løpe eller sykle. Strava har blitt en populær app blant treningsglade studenter. Her kan man registrere økter og måle progresjon, og se hvordan vennene dine gjør det sammenlignet med deg selv.

Pris: Gratis
Tilgjengelig for: iOS, Android