Dato: 19.04.2023

Tid: 18.00 - 20.30

Sted: VEGA Kino, Oslo

Billetter bestilles her.

Gratis for WIFM-studenter; bindende påmelding innen 11. april

Fjorårets store kritikersuksess TITINA forteller den nesten sanne historien om den lille terrier som erobret Nordpolen i 1926 sammen med Roald Amundsen og den italienske luftskipsingeniøren Umberto Nobile. Filmen er håndtegnet rute for rute og består av over 94.000 unike tegninger. Regissør Kajsa Næss og karakterdesignerne Siri Dokken og Sunniva Fluge Hole kommer til Vega  for å fortelle om arbeidet bak filmen. Et arbeid preget av prøving og feiling, nærsynt detaljfokus og kunstneriske kriser, men først og fremst av sprudlende skaperglede og førsteklasses håndverk.

Moderator for kvelden er Kristian Konst, student ved 3D-grafikk ved Westerdals institutt for film og medier på Kristiania. Etter arrangementet blir det mingling i baren.

Om filmen

Den tidligere løshunden Titina nyter en ubekymret tilværelse sammen med luftskipsingeniør Umberto Nobile, som reddet henne fra et hundeliv i Romas bakgater. En dag får Nobile en telefon fra polarsuperstjernen Roald Amundsen, som bestiller et luftskip i håp om å endelig realisere sitt livs store mål: å erobre Nordpolen. Nobile ser sitt snitt til å skrive seg inn i historiebøkene og tar Titina med, til tross for at en liten terrier åpenbart ikke er skikket for polare forhold. Reisen til verdens nordligste punkt blir en suksess, men så begynner Amundsen og Nobile å krangle om æren ...

(Gjen)oppdag en historie om triumf og nederlag sett gjennom øynene til Titina: den første – og siste – terrieren på Nordpolen.

Facebookarrangement