Dato: 11.05.2023

Tid: 19.00 - 22.00 (dørene åpner 19.00 / konsertstart 20.00)

Sted: Youngs Nede, Oslo

Aldersgrense: 20 år

Gratis inngang.

I tillegg til releasekonsert blir det også slipp av fysiske formater av albumet denne kvelden.

Foruten å være musiker og låtskriver, er Øystein Sørensen også førsteamanuensis ved Institutt for musikk. Albumet er et resultat av Øysteins kunstneriske forskningsarbeid.

SOLON (på vokal) har med seg originalbesetningen fra innspillingen, som utgjør et internasjonalt team av musikere av ypperste klasse fra Spania, Sverige og Norge.

Bandet består av:

  • Det svenske flamencogitar-fenomenet Robert 'Robi' Svärd, som har høstet bred internasjonal anerkjennelse for sitt flameco-gitarspill og egne album.
  • Miguel “El Cheyenne” Rodriguez på flamenco-perkusjon og trommer, en av de mest renommerte flamenco-perkusjonister i Spania for tiden. Har medvirket på en rekke innspillinger og turnerer over hele verden med ulike flamenco-artister.
  • Juan Masana på bass. Har en lang og allsidig bakgrunn fra både fra flamenco og jazz, og tilfører ensemblet spisskompetanse som forener jazz og flamenco.
  • Fra Norge, ingen ringere enn Terje Norum på trekkspill og keyboards. Foruten sin egen musikk, har han medvirket på et utall innspilinger og produksjoner med norske artister.
  • Hilde Sponberg Hansen, som bidrar på cello. Hun er i særklasse på sitt instrument.

Det har vært en fornøyelse og inspirerende for meg å bruke musikere som sitter dypt i flamenco-tradisjonen, og som på samme tid er åpen for å utforske og gå utenfor tradisjonen. Granada, Göteborg er da et godt sted å spille inn og hente musikere fra. (SOLON)

Innspillingen er støttet av  Norsk Kulturråd - Fond for lyd og bilde.

SOLON på Spotify

Facebookarrangement