Dato: Tirsdag 28.11.2023  

Tid: Kl. 15.00 - 17.00  

Sted: Prinsens gate 7-9  

Forelesning er åpen for alle interesserte, men grunnet begrenset antall plasser og servering ber vi deg om å melde deg på her. 

Program: 

Kl. 15.00 - 16.00: Tiltredelsesforelesning. Rom: KAU P2-03  

Kl. 16.00 - 17.00: Mottakelse. Rom: Sosial sone i ansattområdet i P6  


Underveis. Om forskning, liv og lære i akademia. 

Hans Erik Næss er utdannet sosiolog fra Universitetet i Oslo, hvor han tok mastergrad i 2007, og disputerte i 2014. Ved å kombinere kultursosiologi, globaliseringsstudier og organisasjonsforskning med feltarbeid i seks land, avdekker avhandlingen hvorfor en balanse mellom tradisjoner og kommersiell appell er avgjørende for både motorsport og idrett generelt.  

Etter avhandlingen jobbet han tre år ved Westerdals Oslo ACT som seniorrådgiver for forskning og internasjonalisering, før han i 2018 ble ansatt som førsteamanuensis ved Institutt for ledelse og organisasjon ved Høyskolen Kristiania. Der har han forsket på organiseringen av idrett og dets forhold til politikk, medier og menneskerettigheter. Næss er også tidligere redaktør for Norsk sosiologisk tidsskrift og har deltatt i utredningsarbeid for Europaparlamentets underkomité for menneskerettigheter og Norges idrettsforbund.  

Forelesningen tar for seg hvordan det å drive med forskning i stor grad handler om mål. Målstyringen gjør oss imidlertid litt blinde for hva vi kan oppleve på veien. For å hjelpe andre å manøvrere i dette landskapet vil Næss fremheve at forskning skal være meningsfylt, relevant, og utgjøre en forskjell. Med eksempler fra egen forskning og skriving, samt reiser og kollegabistand, vil Næss fortelle en historie om hva vi kan lære av hverandre underveis.  

_____________________________ 
 
Vi ser frem til å feire professor Hans Erik Næss sin akademiske prestasjon sammen med gode kollegaer! 
 
Velkommen!