Foto: A-lab

Dato: 21. og 22. september

Tid: Kl. 12.00 - 14.00 på lørdag. Kl. 12.00 - 15.00 på søndag

Sted: Kirkegata 23-25

Meld deg på her for 30 minutters omvisning her (lenke publiseres i august)

Velkommen til Open House Oslo

Publikum inviteres inn til noen av Oslo og omegns ypperste bygninger og uteanlegg som ellers har stengt for allmenheten. Det er gratis inngang til alle bygg.
Vi åpner opp denne helgen opp vårt nye bygg for publikum i Kirkegata 23-25, meld deg på her for en halvtimes omvisning (maks 15 personer per omvisning).

Om Kirkegata 23-25

Midt i Oslo – langs hovedforbindelsen mellom Karl Johans gate og Kvadraturen har et helt nytt bygg tatt form. Nemlig spydspissen til Høyskolen Kristiania – et topp moderne høyskolebygg på 11.400 kvm med  BREEAM-Nor Excellent klassifisering.
 
Bygget stod klart til studiestart 2024, og rommer ca. 3.000 nye studenter. Kristiania har allerede i dag flere lokaler i Kvadraturen, blant annet Kirkegata 24 som ligger over veien, og Kongens gate 22, som ligger «rygg i rygg» i samme kvartal. Når denne siste brikken nå har falt på plass, er disse tre byggene koblet sammen på en god måte, og det er kort vei for både ansatte og studenter mellom disse destinasjonene, hvilket også skaper økt aktivitet i bybildet. Med umiddelbar nærhet til butikker, restauranter, trikk, buss, og t-bane og i gangavstand til Oslo S er høyskolen tilgjengelig for alle. Materialbruken i bygget er robust og av høy kvalitet. Fasaden er topp moderne, med store glassflater, og etasjen på bakkeplan er åpen og utadrettet for å skape liv i Kvadraturen.
 
Ansvarlig arkitektfirma for Kirkegata 23-25 er A-lab. Arkitektene har sørget for at bygget som et kunnskapstre, formet som en stor innvendig trekledd atriumtrapp som snor seg organisk oppover etasjene. De sosiale aktivitetene er plassert i sonene mot atriet, mens klasserommene er plassert avskjermet nær ytterveggene for å gi dem optimale dagslysforhold. For å fortsette tremetaforen sprer en trekrone seg over taket, hvor grønne planter pryder takterrassene. Tilsvarende graver topprøttene seg gjennom veggene og skaper sosiale soner på gateplan. De dype røttene er forankret i bakkenivå, hvor et slående auditorium åpenbarer seg. Her finner man roten til kunnskapen.

Bygget må rett og slett oppleves.