Dato: 19. april 2023

Tid: 18.00 - 20.00 (dørene åpner kl. 17.30)  

Sted: Ernst Hage (2.etg), Kristiania 

Adresse: Kirkegata 24,

Påmelding: Meld deg på her

Politisk islam, identitet og samfunnsstyring i den iranske konteksten


I 44 år har Iran hatt prestestyre. Resultatet er sammensatt, men også katastrofalt.

Hva er plassen for religion i det iranske samfunnet? Hvor i det mangfoldige iranske samfunnet hører religionen hjemme? Og hva betyr religion for mangfold av iranske identiteter? Disse spørsmålene vil vi belyse i denne panelsamtalen.

Deltakere: Sharam Alghasi, Tabassom Fanaian, Mina Bai, Barham Azadi

Moderator: Elisabeth Eide

Tabassom Fanaiam er selvstendig forsker med bakgrunn i politisk psykologi og menneskerettigheter. Tabassom har forsket på demokrati og teokrati og hvordan teokratisk ideologi kan påvirke demokratisk atferd. I tillegg er hun opptatt av kvinnestudier og organisasjonspsykologi som forskningsfelt.

Mina Bai er skribent, forfatter, spaltist i Klassekampen og Nettavisen. Hun er utdannet ved Høgskolen i Oslo og ved Universitetet i Oslo. Bai har skrevet en rekke artikler om Islam, Iran, og kvinnerettigheter.

Barham Azadi er utdannet siviløkonom, og jobber som seniorrådgiver hos Skatteetaten. Barham Representerer SV som vara på Stortinget og i kommunestyret i Moss. Han er også leder for Moss flerkulturelt råd. Barham er etnisk kurder og sterkt engasjert i den politiske situasjonen i Iran.

Sharam Alghasi er professor i mediesosiologi ved Kristiania.

Elisabeth Eide er professor emeritus i journalistikk ved OsloMet.