Innholdsfortegnelse:

 1. Installer GlobalProtect på Mac
 2. Avinstaller GlobalProtect på Mac
 3. Feilsøking
  1. Står fast på «Kobler til…»

Installer GlobalProtect på Mac

For at GlobalProtect skal fungere med nyere macOS MÅ DU underveis inn i Systemvalg og godkjenne systemtillegg. Hvis du ikke gjør dette vil ikke GP fungere.

Denne veiledningen tar utgangspunkt i macOS 10.14 Mojave. Andre utgaver av macOS kan se litt annerledes ut, men vil i hovedsak oppføre seg på samme måte. Vi anbefaler at man alltid er oppdatert med siste versjon av macOS så langt det lar seg gjøre.

Følg veiledningen nøye for å unngå feil.

 1. Gå til https://vpn.kristiania.no og logg deg inn med «[feide-brukernavn]@egms.no» og passordet ditt.
 2. Last ned GlobalProtect-agenten for Mac.
 3. Åpne filen du lastet ned: GlobalProtect.pkg
 4. Gå igjennom installasjonen. Du trenger ikke endre noen valg. Logg inn med passordet på maskinen din når den ber deg om det.
 5. Det kan komme et varsel om «Systemtillegg blokkert». Trykk på knappen «Åpne Sikkerhet-valgpanel» og se nederst at det står at «Systemprogramvare fra utvikleren “Palo Alto Networks” ble blokkert ved innlasting» og trykk deretter på knappen «Tillat». Lukk deretter Systemvalg.
 6. Lukk installasjonen.
 7. Se etter en liten klode i menylinjen øverst på skjermen din og klikk på den.
 8. I feltet «Portal Address» skriver du inn «vpn.kristiania.no» og klikker så «Connect».
 9. På brukernavn og passord skal du skrive inn «[brukernavn]@egms.no» og passordet ditt og klikk «Sign In».
  1. Hvis den går tilbake og sier «Authentication Failed» så dobbeltsjekk at du har skrevet riktig brukernavn med «@egms.no» etter og skriv passordet på nytt igjen.
  2. Dersom den fortsatt ikke godtar det så sjekk om du husker riktig passord. Gå til https://brukeradm.kristiania.no og forsøk å logge inn med bare brukernavn og passord. Dersom det ikke fungerer der heller bør du bruke glemt passord-funksjonen der til å sette nytt passord. Logg deretter inn på GlobalProtect.
 10. Den vil jobbe litt, og deretter si at du er «Connected». Legg også merke til at kloden i menylinjen er blitt svart og har fått et lite skjold på seg. Dette betyr at du er koblet til. For å koble fra klikker du på GlobalProtect i menylinjen og så på den store knappen med «Disconnect».
  menylinje

Fjern GlobalProtect på Mac

Denne veiledningen viser deg hvordan du avinstallerer GlobalProtect fra Mac-en din.

For å logge inn skal du bruke Feide-brukeren din slik som vi viser i teksten.

 1. Gå til https://vpn.kristiania.no og logg deg inn med «[brukernavn]@egms.no» og passordet ditt.
 2. Last ned GlobalProtect-agenten for Mac.
 3. Åpne filen du lastet ned: GlobalProtect.pkg
 4. På side to av installasjonen må du fjerne krysset på «GlobalProtect» og krysse av for «Uninstall GlobalProtect» i stedet.
 5. Fullfør avinstallasjonen. Hvis du skal installere GlobalProtect på nytt kan du beholde installasjonen istedenfor å kaste deg hvis den spør om det.

Hvis du skal installere VPN-en på nytt, gå tilbake til punkt 3 i veiledningen.

Feilsøking

Står fast på «Kobler til…»

Gjelder: GlobalProtect på Mac

Dersom GlobalProtect står fast med meldingen «Kobler til…» så har du sannsynligvis glemt å tillate systemtillegget under installasjonen. (Se punkt 5) Dersom det er mindre enn 30 minutter siden du installerte GlobalProtect så holder det å åpne Systemvalg, gå til «Sikkerhet og personvern» og se nederst på fanen «Generelt». Der skal det fortsatt stå en knapp for å tillate systemtillegget fra Palo Alto.

Dersom det er mer enn 30 minutter siden du installerte må du først avinstallere GlobalProtect og så installere det på nytt. Deretter må du åpne Systemvalg, gå til «Sikkerhet og personvern» og se nederst på fanen «Generelt». Der skal du nå se en knapp for å tillate systemtillegget fra Palo Alto.