Simen Hegstad Krüger foran et Olympiatoppen-skilt.
Foto: Kristiania/Jonatan Quintero

– Hovedmålet for sesongen er VM i Slovenia i februar, forteller Simen mens han staker seg fremover på rulleski på en nesten tre meter bred tredemølle.

Økten i kjelleren på Olympiatoppen har snart vart i to timer – og mer trening skal det bli:

– Jeg har hørt at løypene i marka skal være ganske fine nå, så det blir nok en tur opp til Frognerseteren i ettermiddag. 

Kampanje på nettstudier

Spar 15 % på utdanning!

29-åringen fra Oslo har stått aktivt på ski hele livet og ble tatt ut til herrelandslaget i 2017. Siden den tid har det blitt mange mesterskap – og ikke minst medaljer. Under OL i Beijing tok han bronse i 50 kilometer klassisk, og ambisjonene for VM neste år er minst like høye.

Bildelenke til kontaktside.

Noe du lurer på?

Vi svarer på det meste om studier, opptakskrav og mer.

Spør en student her!

– Jeg blir gira av å jakte forbedringer og finne de små detaljene som gjør meg bedre. I tillegg elsker jeg å være ute og er veldig glad for å ha naturen som «kontor».

For at Simen skal kunne kombinere toppidrettslivet og utdanning, trenger han full fleksibilitet. Det får han med nettstudier fra Kristiania.

Simen skal studere bedriftsøkonomi på Kristiania

Forelesninger og pensum mellom treningsøktene

Livet som toppidrettsutøver er utvilsomt spennende – og krevende. Det er mange harde økter, mye reising og høye prestasjonskrav, både fysisk og mentalt.

– Samtidig består hverdagen av en del hvile. Vi har gode pauser mellom øktene, og i stedet for å bruke den tiden på Netflix har jeg lyst til å gjøre noe nyttig, som å studere, forteller Simen.

Grunnleggende kunnskaper innen økonomi vil alltid være verdifullt, og skulle jeg få lyst til å fordype meg kan jeg enkelt bygge på med en bachelorgrad.

Men skal skiløperen lykkes med å kombinere toppidrettslivet og utdanning, er han avhengig av full fleksibilitet. Akkurat derfor falt valget på Kristiania.

– Jeg reiser mye og har en ganske atypisk hverdag, og det gjør det vanskelig å forholde seg til fysiske oppmøtesteder og gruppearbeid. Med nettstudier fra Kristiania kan jeg studere på egne premisser og selv velge når jeg skal lese pensum, se forelesninger og jobbe med innleveringer. På den måten kan jeg drive uforstyrret med hovedjobben min, som er å gå fortest mulig på ski, samtidig som jeg utdanner meg.

Ung mann som trener

– En utdanning som gir mange muligheter

Ung mann som smiler oppstilt utenfor bygg

Simen har valgt å ta et årsstudium i bedriftsøkonomi – en utdanning som gir en grundig innføring i økonomi, administrasjon og ledelse, samt et godt utgangspunkt for videre studier. Årsenheten gir også nok kunnskap og kompetanse til å gå rett ut i arbeidslivet og jobbe med en rekke bedriftsøkonomiske oppgaver.

– Det er flere grunner til at jeg valgte å studere akkurat bedriftsøkonomi. For det første interesserer det meg, for det andre er det veldig anvendelig. Grunnleggende kunnskaper innen økonomi vil alltid være verdifullt, og skulle jeg få lyst til å fordype meg kan jeg enkelt bygge på med en bachelorgrad.

– Utdanning vil jeg i hvert fall aldri angre på!

Selv om Simen fortsatt satser for fullt som skiløper og har mange spennende år foran seg i løypene, syns han det er fint å ha noe å spille på når han en dag legger opp.

– Nøyaktig hva jeg skal bruke studiet til, har jeg ikke bestemt meg for. Samtidig har jeg tenkt at det kunne vært gøy og meningsfullt å kombinere bedriftsøkonomi med erfaringen som toppidrettsutøver. Vi får se hva fremtiden bringer – utdanning vil jeg i hvert fall aldri angre på!

Nettstudier + Spør en student Content card IMG

 • Bildelenke til side om nettstudier.

  Vil du også studere på nett?

  Kristiania har studier med både fleksibel og fast oppstart – som passer deg og ditt liv.
  Les mer
 • Bildelenke til bookingside for studieveiledning.

  Spørsmål om nettstudier?

  Interessert i våre studier og lyst til å snakke med noen hos oss? Bestill gjerne en veiledningssamtale! Samtalen er helt gratis og uforpliktende.
  Les mer