Fire mennesker står foran en glassvegg inne på campus.
– Samarbeidet vil komme både Terravera og Kristianias studenter til gode, sier viserektor Aleksander Sivertsen, Terravera-stifter og styremedlem Paal Larsen, leder for strategiske samarbeid Natalia A. Golid og dekan Tor-Morten Grønli.Foto: Kristiania

– Terravera Foundation er stolt av å være offisiell partner med Kristiania. Vi oppfatter institusjonen som fremtidsrettet og fokusert på både teknologi og bærekraft, sier Natalia A. Golis, leder for strategiske partnerskap ved Terravera. 

Stiftelsen Terravera kartlegger verdikjeder i næringslivet for å skape faktabaserte sammenligningsgrunnlag, og dermed hjelpe bedrifter til å ta bærekraftige valg basert på forskning. Øvrige partnere er blant andre NTNU, NHH og Universitetet i Bergen.

 Målet er å utvikle et strategisk partnerskap for å samarbeide om å realisere resultater med innvirkning innen bærekraft, økonomi, innovasjon og teknologi. På lengre sikt jobbes det strategisk mot å realisere et senter for bærekraft og teknologi ved Campus Bergen, i samarbeid mellom Høyskolen Kristiania og Terravera Foundation.

 Flytter inn blant studentbedrifter

 Som en del av samarbeidet vil Terravera etablere en såkalt Terravera Lab på campus, nærmere bestemt i studentinkubatoren Bryggeriet, hvor studenter starter og utvikler sine egne bedrifter.

Gjennom Terravera Lab vil man tilby en unik plattform for gjensidig utveksling av kunnskap og ressurser. Laboratoriet vil fungere som en dynamisk møteplass for studenter, akademikere, bedrifter og andre sentrale aktører, hvor de sammen kan utforske og utvikle bærekraftige teknologiløsninger.

Bildelenke til kontaktside.

Noe du lurer på?

Vi svarer på det meste om studier, opptakskrav og mer.

– Her finnes det mange spennende samarbeidsmuligheter på tvers av studenter, forskning og felles arrangementer. For Terravera-stiftelsen ønsker vi akkurat slike partnere som kan hjelpe oss med å utvikle nye dypere innsikter og dokumentasjon på bærekraft, og vi ser fram til å jobbe tett sammen med Kristiania på disse områdene fremover, utdyper Golis. 

– Spennende samarbeid

Campus Bergen har en tydelig arbeidslivsprofil rettet mot de viktigste behovene både nasjonalt og regionalt plan, og tilbyr blant annet utdanninger innen HR, kommunikasjon og markedsføring, samt teknologi.

 Tor-Morten Grønli er dekan ved School of Economics, Innovation, and Technology. Han sier at samarbeidet vil komme studentene til gode.

– Samarbeidet med Terravera vil gi synergier i undervisning, forskning og kunne gi resultater med tydelige samfunnseffekter. Dette er et spennende og viktig samarbeid for både studenter og ansatte, sier Grønli.

Campus Bergen er en institusjon i vekst, som stadig setter nye søkerrekorder. Da søknadsfristen for Samordna opptak gikk ut, kunne Campus Bergen notere seg søkerrekord og en økning i antall søkere på hele 33 prosent sammenlignet med fjoråret.

Samarbeidet med Terravera vil gi synergier i undervisning og forskning.

– Kristiania ser frem til å jobbe sammen med Terravera for finne gode løsninger på bærekraftsutfordringene samfunnet står overfor. I likhet med Terravera tror vi at nøkkelen til å løse utfordringene er å finne konkrete og effektive løsninger som har effekt sier Aleksander Sivertsen, viserektor ved Kristiania. 

Campus Bergen + Hvorfor velge Kristiania (Double Content Card)